Vy co máte vlastní chaty, zvete si tam kamarády?

3059
26.6.17 13:22

Vy co máte vlastní chaty, zvete si tam kamarády?

Blíží se léto a já se ptám, vidíte rádi kamarády na vaší chatě? Popřípadě jezdíte rádi na chaty kamarádů? My máme chatu a už se nám ozývají známí, co by rádi přijeli. Někteří z nich mají i vlastní chatu, ale na tu jaksi nezvou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32028
26.6.17 13:24
@jindra.kytka píše:
Blíží se léto a já se ptám, vidíte rádi kamarády na vaší chatě? Popřípadě jezdíte rádi na chaty kamarádů? My máme chatu a už se nám ozývají známí, co by rádi přijeli. Někteří z nich mají i vlastní chatu, ale na tu jaksi nezvou :lol:

Ano, běžně jsme jezdili ke kamarádům na chalupu. Akorát dneska už většina nic takového nemá, takže se spíš jezdí k lidem, kteří mají třeba vlastní barák. Ale my se relativně zveme navzájem, i když těžko říct, fakt jsem to nepočítala přesně na počet návštěv a akcí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
26.6.17 13:25

Chatu nemáme, nicméně na chaty příbuzných/známých/přátel jezdíme až po pozvání. Samozřejmě občas nějaká přepadovka, že se ozveme hodinu dvě předem, jestli se můžeme stavit na kafe, protože jsme kousek od nich na výletě :D Ale asi by mi přišlo neslušné ozvat se, že bych tam chtěla jet na pár dní :think: Upřímně - váháváme, i když nás pozvou. Většinou totiž zvou, když tam je nějaká oslava a tak, a to bývá v kruhu rodinném :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.6.17 13:32

@jindra.kytka Zvu a ráda. Přepadovky a vnucování by mi vadily, ovšem to nás nějak míjí, kamarádi jezdí po předchozí domluvě a pozvání. Pokud mi ale někdo řekne „nám se u vás líbilo, kdyby se vám to někdy hodilo, rádi přijedeme zas“, tak mám radost a beru to v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
26.6.17 13:35
@Hoa Mai píše:
@jindra.kytka Zvu a ráda. Přepadovky a vnucování by mi vadily, ovšem to nás nějak míjí, kamarádi jezdí po předchozí domluvě a pozvání. Pokud mi ale někdo řekne „nám se u vás líbilo, kdyby se vám to někdy hodilo, rádi přijedeme zas“, tak mám radost a beru to v potaz.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
26.6.17 13:36

@Hoa Mai

A zvou vás tito samí lidé i k sobě domů, pokud také nemají vlastní chatu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.6.17 13:41

@jindra.kytka zrovna ti naši nejoblíbenější kamarádi chatu nemají, ale zvou nás k sobě domů (bydlí v jiných městech, takže pro nás taky výlet). My jsme také občas k někomu pozváni, ale tito známí k nám nejezdí, jednak je to pro ně daleko a jednak jim zabírá čas péče o tu jejich chatu. My máme v tomhle výhodu, protože „naše“ chata není naše v pravém slova smyslu, je to starší chata partnerových rodičů, kteří mají poblíž novou, takže péče o ni a o zahradu neleží úplně na nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
26.6.17 13:45

Ano, zvou a jsme zvaní :nevim: Přijde mi to mezi přáteli úplně normální, člověk si většinou nepořizuje chatu jako svoji soukromou zašívárnu před světem ;)
Zveme je proto, že tam s nimi chceme pobýt a ne proto, že očekávám „revanš“, nikdy jsem nevypočítávala, kdo tam všechno byl a jestli už mě všichni pozvali na oplátku.

(je to tedy rodinná, „půjčovací“ chata, ne naše vlastní, ale i s vlastní bych to měla stejně)

@jindra.kytka píše:
@Hoa MaiA zvou vás tito samí lidé i k sobě domů, pokud také nemají vlastní chatu?

Netrápilo by mě, kdyby mě nezvali k sobě domů, co tam? Na chatě je přeci jen jinačí zábava, výlety, ohníčky, grilování…

A je vnucování a vnucování, třeba projevení radosti nad tím, že máte novou chatu, a že vás tam rádi navštíví, za vnucování nepovažuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
26.6.17 13:45
@Hoa Mai píše:
@jindra.kytka zrovna ti naši nejoblíbenější kamarádi chatu nemají, ale zvou nás k sobě domů (bydlí v jiných městech, takže pro nás taky výlet). My jsme také občas k někomu pozváni, ale tito známí k nám nejezdí, jednak je to pro ně daleko a jednak jim zabírá čas péče o tu jejich chatu. My máme v tomhle výhodu, protože „naše“ chata není naše v pravém slova smyslu, je to starší chata partnerových rodičů, kteří mají poblíž novou, takže péče o ni a o zahradu neleží úplně na nás.

Toto je úplně ideální, máte to dobře zařízené :pankac: nestarat se o chatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
26.6.17 13:49
@jindra.kytka píše:
Toto je úplně ideální, máte to dobře zařízené :pankac: nestarat se o chatu.

My máme taky k využívání sdílenou rodinnou chatu, ale to neznamená, že bychom se o ni nestarali. :nevim: Nakupujeme tam zásoby, vozíme plynové bomby na vaření, sekáme trávník a tak všechno okolo, v závislosti na tom, jak často tam jsme.
Myslím, že to není moc relevantní pro Tvůj původní dotaz, jestli je člověk vyloženě majitelem, nebo si chatu pronajímá, nebo ji má takhle k užívání, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.17 13:50

Ano, zveme přátele k nám na chalupu, většinou mají podobně staré děti a smečka se tam skvěle zabaví. Navíc návštěvy jsou většinou chvíle, kdy i my si užíváme, tzn. nesekáme zahradu, neplahočíme se na záhonech, takže to je pro nás odpočinek (navíc mi vždycky všichni pochválí všechno, co jsem uvařila a upekla a já se cítím na rodičáku zase jednou užitečná :mrgreen: ) Je to pro mě jednodušší, než balit děti a někam jezdit. Ale mluvím o dejme tomu 3-4 rodinách, které nám jsou blízké, ne o lidech, kteří se chtějí zadarmo vyvenčit a využít pohostinost.
Jo a návštěvy nikdy nepřijedou s prázdnou a jako nocležné jsme si určili balík dřevěných briket (jedni přátelé mají na svojí chalupě nocležné velký kámen nebo valoun, na skalce od nás mají moc hezké kousky).
Prosím anonym, jsou to moc konkrétní info, které by vedly k odhalení totožnosti.

Anonym P.

• Citovat
  • Upravit
2059
26.6.17 13:51

Ano, zveme a rádi, že by se někdo pozval na několik dní, to se nám ještě nestalo, ale třeba jedou okolo, tak se ozvou, jestli tam jsme a případně se staví… Vůbec to neřešíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
26.6.17 13:51

@klamonožka

"(je to tedy rodinná, „půjčovací“ chata, ne naše vlastní, ale i s vlastní bych to měla stejně) " Toto je dost zásadní informace. Pokud je ta chata půjčovací, je to zase úplně jiná situace, né že né. Pokud nezažijete mít svou vlastní chatu za své peníze do které dáte svojí vlastní energii, musíte okolo ní i okolo zahrady dělat vše sami, nikdy dopředu nemůžete říct, že byste se chovali stejně. To můžete říct až v té situaci opravdu budete. Vím o čem mluvím. Také jsme jezdili na půjčovací chatu, u té je člověk velkorysý a pak je najednou sám na vlastní a je rád že je rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6857
26.6.17 13:54

Miluji zahradní party. Ráda je pořádam a ráda na ně i chodím. Většinou je to tedy u nás, moc našich přátel tu možnost nemá. Mě to ale nevadí. Pokud to není přepadovka, nebo jsou to lidi, co se sem sami vnuti a pak nic nepřinesou :mrgreen: To se mi ale přes rok nestalo. Teď zrovna máme za 14 dní dámskou jízdu, dítě půjde k babičce a manžel ke kamarádovi tak se těším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
26.6.17 13:54
@klamonožka píše:
My máme taky k využívání sdílenou rodinnou chatu, ale to neznamená, že bychom se o ni nestarali. :nevim: Nakupujeme tam zásoby, vozíme plynové bomby na vaření, sekáme trávník a tak všechno okolo, v závislosti na tom, jak často tam jsme.
Myslím, že to není moc relevantní pro Tvůj původní dotaz, jestli je člověk vyloženě majitelem, nebo si chatu pronajímá, nebo ji má takhle k užívání, ne?

Právěže to vidím jako dost zásadní a svůj dotaz jsem myslela tak, pokud jste jediní vlastníci. Né jestli zvete kamarády na chaty svých příbuzných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová