Výbavička - peníze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12680
2.7.12 18:22

Dávám teď pravidelně stranou něco málo a to ještě ani nejsem v očekávání :) tenhle měsíc nejspíš vysadím už HA, tak uvidíme, jak to půjde rychle. Pak jsem taky četla, že na vítání občánků dostaneme nějaký příspěvěk, v práci dostaneme něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
2.7.12 18:23

@Ali88
tak to jsme na tom stejne, ja to taky vidim na tech deset tisic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
2.7.12 18:23

@paola white Ahá, tak to pak jo, já myslela, že těch 80 táců bylo jen za oblečky pro kojence a postýlka a bla bla bla… :mrgreen: Tak to pak chápu, ty sedačky jsou vlastně taky výbava :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
2.7.12 18:24

@Moreno81 a věcičky nádherné že? :palec:

@Tůmička neboj, příjem máte slušný, určitě to zvládnete, držím palce, ať jsi brzy kulatá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
2.7.12 18:25

@Tůmička u nás se vítání občánků nekoná vůbec, natož s příspěvkem :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5470
2.7.12 18:26

@Ali88
fakt, az si rikam, ze to neni ani mozne, ze jsem byla tak sikovna, vsak jsem se taky nasedela na netu ;) ;) ;) ;) a mela jsem z toho i radost, ze jsem natrefila na pekne veci a za par korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.7.12 18:26
@Vanesanka píše:
@paola white Ahá, tak to pak jo, já myslela, že těch 80 táců bylo jen za oblečky pro kojence a postýlka a bla bla bla… :mrgreen: Tak to pak chápu, ty sedačky jsou vlastně taky výbava :lol:

oblečení jsem z počátku kupovala po sekáčích a na aukru, ale teď už kupuju nové třeba v tescu to vyjde i levněji…

chceme s manželem hodně věcí nových, protože plánujeme druhé mimčo tak za rok takže to všechno pro něj schovám a nemusíme zase utratit ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
2.7.12 18:27

@Moreno81 přesně.. k radosti z pěkných věcí se přidá ještě radost z úlovku, začínám se v tom vyžívat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.7.12 18:28
@Tůmička píše:
Pak jsem taky četla, že na vítání občánků dostaneme nějaký příspěvěk, v práci dostaneme něco.

my dostali knížku a plyšáčka :-) jinak máš zodpovědný přístup a to je dobře tak se toho neboj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.7.12 18:29

Miminko potřebuje něco na sebe. V době jednrázových plínek je to zhruba tak vše. U prvního jsem měla hezký příjem, tak jsem si nakupovala kdeco, u druhého používám jen zlomek věcí, pár oblečků, do půl roka se mnou spal v posteli a jinak spí v postýlce po neteři, koupu ve vaně na lehátku za 120,–, jaké používali naše maminky na nás, kočárek teda byl drahý, ale kdybych si měla znovu vybrat, tak koupím úplně jiný, mnohem levnější a vejdu se s ním do 3,5tis, Přebalovací pultík z ikey stál tuším 700, dlouho jsem krmila v lehátku za pár stovek, teď je v židličce po prvním, která drahá byla, ale kdyby nebyla, tak ho krmím třeba na klíně nebo kdyby už seděl tak zase v obyč ikeácké židličce.
Ještě je velký výdaj autosedačka a pak další velký výdaj až boty a další autosedačka :lol:
Vše ostatní považuju za nadstandard a je příjemné si moct tyhle pičičandičky dovolit, ale nutný nejsou.

Je to jednoduché, teď chodíš do práce, tak si každý měsíc začni dávat stranou peníze, jako bys už mimino měla a bylo plně na sunaru a používalo jednorázové plíny. A než se narodí, budeš mít krásnou sumu na všechno potřebné a i něco navíc 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
2.7.12 18:32

@Ali88
jo jo, ja odmitam i hadriky od kamaradek, protoze se v tom uplne vyzivam, kdyz na neco natrefim podle meho vkusu a za par korun, mam z toho pak dobry pocit ;) ;) co ti budu povidat, znas to ne?? :* :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
2.7.12 18:35

@Moreno81 jojo.. myslím, že jedeme na jedné vlně :D já teda od kamarádek neodmítám, ale je fakt, že ani nemám moc kamarádek, od kterých bych mohla nakoupit :think: každopádně tím nestrádám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
2.7.12 18:36

@Ali88
a divam se na metrik, takze jeste nevis, jestli chlapecek nebo holcicka? nebo uz vis??? az to budes vedet, to se teprve rozjedes :lol: :lol: :lol: ja jsem ve 36 tydnu a mam snad vse, co tak nejak povazuju za nutne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
2.7.12 18:39

@Gladys
souhlasim, ne vsechno je nutne, pak clovek i zjisti, ze to neni vlastne vubec potreba a skoda penez tim padem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
2.7.12 18:40

Ahoj :) Loni ve stejnou dobu jsme začali o mimi uvažovat i my - máme sice příjem o cca 15 tisíc vyšší, ale to zas spolkne hypotéka… takže jsem každý měsíc od lońského září šetřila 5000, jen kolem Vánoc jsem vynechala, takže teď máme nějakých 50000 našetřeno a před 4 dny jsem začala 6. měsíc :) Pro nás zatím největší investice byl kočárek a postýlka - dohromady 35 tisíc, ale dalo by se pořídit dáááleko levněji :) Teď teda další darda budou přebalováky - potřebujeme komodu s pultem do pokoje a přebalovák s vaničkou do koupelny, protože máme jen sprcháč, ale jsem si vědoma toho, že je to hlavně můj rozmar :) ze začátku jsem nakupovala nesystematicky a blbiny, takže teď jedu podle seznamu a najednou se ty sumy nezdají tak šílený… sice jsme si pořídili domácí ultrazvuk, ale to byl spíš pro klid nás obou, protože začátek těhotenství nebyl zrovna OK. Takže ti přeju příjemné snažení a na peníze tolika nemysli, i když obdivuju tvůj zodpovědný přístup!!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí