Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kabab souhlas, když už stroj mele kávu, tak je to to nejlepší + pokud umí rovnou z nádobky dolít mléko, tak je to super. Ale takový stroj zase neumí to kapučíno
Když spočítám cenu naše pákové + nyní DG jsem na ceně dobrého stroje s mlýnkem… no ještě budu muset popřemýšlet.
@Wikky Já si teda dělám cappucino moc dobrý
Máme trysku, koupila jsem nerez speciální konvičku, ve které našlehám mléko. Učím se to dokonce do kávy nalévat „art“..aby to dělalo ty obrazce
Ale zatím mi to moc nejde ![]()
@Wikky píše:
@MUFICE To my máme presovač i s tryskou na různé kávy - mleté nebo papírové sáčky kávy - jako pytlíky od čaje, ale je v tom káva - dělají to různé značky od nejkvalitnějších po obyč, ale v ČR není moc k dostání. Proto vozíme z Německa nebo z Lidlu. Ale občas mám chuť na obyč kapučíno nebo pod.
V tom případě bych si dala cappucino někde v kavárně, ten tvůj kávovar by mi vyhovoval.
Tak jako ze jsem nic nenapsala ![]()
Příspěvek upraven 03.02.14 v 19:54
@CokeLady
Ja ho mám ![]()
Mela jsem předtím taky dolce a pak caffisimo od tchiba.. Tak dolce za mne nemá s kávou nic společného
a caffisimo lepší ale taky nic mocl zůstalo na chatě.
S tímto jsem maximálně spokojena kávu u nas piju jen ja takže si kupuju lepší a dražší ale vydrží mi dele. spatna není ani ze Starbucks ![]()
Deti maji radi napenene mléko jen tak samotné ![]()
@CokeLady zmiňuješ latté…na recenzích píšou malý prostor na sklenici pro latté!
Mam ho cca pul roku..nahraty je za chvilku, kávu si nechávám namlit, ale chci si ted koupit mlýnek a mlit si sama čerstvou denne. Přeci jen ta namleta vyprchá…
Latte mam třeba tak do dvou minut nevím nikdy jsem to nepočítala ![]()
Na kuchyni zabere málo mista řekla bych podobne jako dolce..ale je hezčí ![]()
Ja bych už neměnila kamarádky si vždycky jen mlaskaji jak mam Dobrý kafíčko ![]()
@Alka
No to jen pravda třeba takova ta klasika ikea sklenička se tam nevejde ![]()
@CokeLady Ahoj, tak my máme asi měsíc tento kávovar a je fakt libovej! Chtěla jsem kvalitní i s mlýnkem, když už, tak už, ale za málo peněz hodně muziky a zatím to vypadá, že jsem se trefila do černého. Káva je samosebou dobrá tak, jakou si koupíš, pokud do toho nasypeš levnou kávu, bude tak chutnat, zatím kupujeme Lavazzu a jsem s ní spokojená, kávovar používáme na cca 3-4 kávy denně, nádržku na vodu má malou, ale mě to vyhovuje, že tam máš pořád čerstvou vodu…je relativně malej, pěkně vypadá a šlehá výbornou mléčnou pěnu, nejdřív našleháme a pak do toho kávičku, pěna hustá krásná, našlehaná…tak já doporučuju tento ![]()
@CokeLady ještě něco… nejdřív jsem taky chtěla pákový, že si buud kafe mlít sama…ale…přišel vadný kus a pak už jsem si řekla, že si koupíme automat, at máme kávu čerstvou stále a nemusím se zdržovat s mletím… ![]()
@CokeLady
Ja na to mam nějaký speciální čistič který u toho byl zatím…kafe není všude to ne ![]()
Zásobník na vodu je Teda taky menší ale alespoň ti tam nestojí voda dluho.
@CokeLady máme delonghi primadonna 6600, předtím jsme měli delonghi magnifica - ta neměla tu dózu na mléko, ale sloužilo to skvěle, leč po 6-ti letech klekla. Mléko u té staré šlo pěnit v hrnku (opruz) tady to jde rovnou. Já tedy mléko do kafe nemusím ale faktem je, že tohle je super latté, capuccino a podobný ptákoviny. To co chceš by stačit mělo ale upřimně - cpát do toho mletou kávu - nezačalo by ti to lézt na nervy? Pokud ne tak dobrá volba, já jako kafař bych se z toho picla, jsem lempl a kafe musím mít hned jinak padnu ![]()
@CokeLady jo jasný, tak mě se líbí, no a já nešla prvoplánově po vzhledu, to bylo až na dalším místě ![]()
@CokeLady pokud děláš 1-2 kafe denně tak o. k. Já dávám tak 3 a manža obačas taky - a abych to pěchovala (a nevyspala) pak po použití myla - jsme prostě lempl. Jinak presovač máme defacto vestavěný tak popřemýšlej jak se dolévá voda, kam se otevírají dvířka a celkově jak se čistí - tohle mě po kleknutí prvního presovače dohnalo zpět k delonghi. To saeco má opět blbý způsob pěnění mléka, to je lepší mít tu škatuli bokem, fakt je to o něčem jiném. Jinak levný nelevný - ten první stál 10 tis a klekl po 6-ti letech, někde jsem četla že tyhle presovače mají výdrž cca 6000 kafí, což u nás odpovídalo - takže zase koupit něco drahýho tak to klekne taky