Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Karleon pila jsem i kávu z džezvy - ta je super. Je to fakt, že je mnoho kvalitnějších způsobů než presovač ale hlavně je to o kafi (zrnkách) i z džezvy jde udělat hnusná káva. Já jsem ale pohodlná a miluju silné kafe, takže si nedovedu představit ráno kouzlit s různýma pomůckama. Smekám před všema kdo se toho nebojí a ten čas si najdou
My máme doma Dolce Gusto Piccolo a nemůžeme si ho vynachválit. Manžel byl ze začátku proti, vůbec těm kapslím nevěřil, takže jsem si v podstatě musela vydupat k narozeninám. A teď si dělá espresso pomalu každý den a hrozně si to pochvaluje. Mně zase moc chutná capuccino, latte, chococcino a mocha ![]()
@Princess V. Taky máme DG a ten můj, ač byl ze začátku taky proti, tak pije každý den Lungo a chococcino
Já latte a Nesquik ![]()
Ahojky holky…mz jsme jako svatební dar dostali s manželem tchibo cafissimo…no na presso super ale latte a capucino jen pro umělce(mléko se pění tryskou)tak jsem si pod stromeček koupila bosh tasimmo a jsem moc spokojená…super kafíčko a čoko milka… doporučuji tasimo je to můj červený miláček
![]()
@CokeLady
Máme tenhle, ale už pár let, takže možná trochu starší model, ale jsem s ním spokojenej.
Krups EA 8050
Ještě jsem zapomněl na čištění se kupují tablety a odvápňovat se dá buď práškem od KRUPS nebo stačí kyselina citrónová.
@Terina89 píše:
@Princess V. Taky máme DG a ten můj, ač byl ze začátku taky proti, tak pije každý den Lungo a chococcinoJá latte a Nesquik
Zrovna Nesquik mě docela zklamal. Holt jsem rozmazlená a mám ráda jen kakao s mlíkem ![]()
CokeLady píše:
Prosím o tip na kávovar, který by v sobě kombinoval integrovaný mlýnek (aby se tam dávala zrnková káva) a zároveň nádobu na mléko, aby se mléko nemuselo šlehat zvlášť… a kdyby byl pod 10 tisíc. To asi není, co?
Ten o kterém jsem psal já mlýnek má, ale nemá nádobu na mléko, řešili jsme to tak, že jsme hadičku dali přímo do krabice s mlékem, kterou jsme postavili vedle, když jsme potřebovali udělat kávu, do které se mělo mléko šlehat.
A pod 10 tisíc to momentálně myslím je.
CokeLady píše:
A ta Hadička s kávou to z té krabice nasává a pak nějak šlehá a dává do šálku nebo ti to našlehá jen vedle šálku a pak to musíš smíchávat ručně?
Hadička nasává z krabice mléko a z trysky teče našlehaná pěna do šálku.
CokeLady píše:
Díky, koukám že asi nějaké nové modely tohoto tvého kávovaru mají už přídavnou kovovou nádržku.
Ano, tu nádržku máme taky, dřív se to prodávalo zvlášť, ale my jsme ji v MAKRU dostali k tomu kávovaru jakoby zdarma, ale nikdy jsme ji nepoužili, je praktičtější vytáhnout z lednice krabici s mlékem a pak ji zase vrátit zpátky než mléko přelévat.
@CokeLady měli jsme ten presovač s hubicí na pěnění - mléko bylo tedy bokem v hrnku. Pokud bylo z lednice studené, tak to dolít i našlehané do kávy nebylo oproti integrované dóze co to prožene parou ono. A taky upřimně - taková pakárna vše oplachovat - nevím jak se čistí ty přídavné dózy nebo systémy co jsou na hadičku (někdo na to dával odkazy) třeba je na to taky jen „čudlík“ nebo mají holky zkušenost jak často to mýt. Pokud dáš do pressa mléko jen tak, tak to zabiješ - s latté se to nedá srovnat. Já tu dózu u nového presovače stejně myji min. 2× týdně i když má čudlík k čištění. Mlékař jsem byla taky - do doby než jsem poznala co je dobrá káva a dnes jedu jen čisté presso. Jenže ty ceny jsou šílený. Kdyby manža nechtěl tu dózu na mléko tak bych nikdy za nový presovač nedala to jsme dali. Nemá to nějaká kámoška abys to vyzkoušela? Pro mě bylo důležité: přístup k nádžce na vodu a její objem a přístup dovnitř (máme to vestavěný)takže dost modelů nešlo. Jinak to co nabízejí v obchodě - vzorové latté dělají ze smetany (viděla jsem krabici) i když návod to zakazuje. Pak to samo chutná suprově
@CokeLady ten původní byl DéLonghi ESAM 4000 Magnifica - měl to boční pěnění. Klekl jak jsem psala po 6-ti letech a snad fakt 6000 kafí! Chtěla jsem ten samý, je ještě v prodeji (kvůli ceně) Manža zvolil DeLonghi ESAM 6600 PrimaDonna - je super, ale ta cena je fakt hrozná - ale kdo je na latté tak to ocení, to si dám i já
Já měla vybraný jiný, za 16 ale ten byl do našeho „otvoru“ zase malý a měl blbé (boční) čištění. No nevím jak poradit když cenové rozdíly jsou fakt velký. Buď vezmi ten, co jsi chtěla a kávu pěchuj (ale aby to nebyla velká spotřeba, napěchuješ asi o dost víc než dáš do hrnku na turka) nebo kdybych nemohla investovat hodně tak bych asi vzala ten s hadičkou (aby se nemusel mýt pěnící nástavec) jen zjisti jak to přes hadičku ohřívá/pění - aby to jen tak necáklo mléko stejně jako když to naliješ z krabice…
Pokud to má nádobku tak tu skladuješ v lednici, píchneš do presovače a zvolíš druh kávy - u nás je nabídka s mlékem: capuccino, laté macchiato, caffe latte snad jsem to napsala dobře
já uznávám jen presso
Napřed to našlehá mléko a do něj pustí kávu. Po použití se tlačítkem clean párou pročistí právě to „vedení“
mléka. Pak to dám zase do lednice. V tom původním kde byla hubice tak se dalo mléko do hrnku a pustila se hubicí pára co to našlehala - ale neohřála tolik a při přelití do kafe pěna spadla. Pak se hlavice musela omýt a prskalo to i kolem… Jinak vnitřky čistím 1× týdně a odvápnění dle toho jak to přístroj hlásí. Poprvé když jsme kupovali to první - nechtěla jsem to, stálo mě to skoro celou výplatu ale zvykla jsem si rychle(jinak jsem pila různý lepší instantní kafe, lógr mi vadil) Taky jsem časem zjistila jak jsou různé kávy silné, po jedné mě bolí žaludek (a to i na několik pokusů) takže prostě jen uberu sílu kávy - zlatá magnifica co měla pár čudlíků, tady ještě tápám. Taky jsme hodně řešili jaký typ když se původní pokazil před vánocema (prachy
) ale nelituju - i když bych přežila i s tou magnificou
@CokeLady pošli odkaz - je jich víc typů a tu co jsem ti chtěla poslat (nemůžu zaboha najít odkaz, ale byla za dobrou cenu) tak jsem nenašla - nevím zda jí už nestáhli, byla kol. 12t. Nebo myslíš tuhle: DéLonghi ESAM 4500 Magnifica?