Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lemura @MUFICE díky také se mi líbí DG, jen nevím, jaký je v nich rozdíl - druhy, rozměry nápojů..budu to muset asi více nastudovat. Zda je rozdíl v ceně jen desing nebo i jiné parametry…
Proti gustu
taky jsem na dovolené měla kapsle..ale není to káva..prostě není no
ale chuťově mi to přijde všechno s těma kapslema stejný ![]()
Raději si kup kvalitní presovač, já mám a nemůžu si vynachválit, ty kapsle to fakt není káva. ![]()
@kabab já pila latté jen z kávovaru z Tchiba asi Tassimo a nebylo špatné. Ale na pákový nebo automat s čerstvou kávou to asi nemá, to je jasné. Pákový máme doma, ten dělá výrobnou kávu, ale používám trysku na mléko -pěnu. Možná kdybych měla velký stroj i s nádobou na mléko, bylo by to jiné
Láká mě ale také kapučíno atd..což velké stroje neumí…nebo né v mé cenové relaci ![]()
Pokud kapsle, určitě NESPRESO. Kvalitnější kávu neznám… I když uznávám, že je dražší jak přístroj, tak kapsle, tak doplňky ke kávovaru… Ale je to fakt požitek!!! Naši mají DG a přijde mi to spíš taková „hra na kavárnu“ - sice velký výběr kapslí, ale baristický zážitek to rozhodně není. Naše děti ale zase z toho milují Nesquick čokoládu…
Ale zase - každý má jiné nároky a vkus…
Kafaři budou kapslové vždy zatracovat, holt klasika je klasika, ale ty mlíkový variace nejsou špatný. Máme taky DG a všem návštěvám to chutná a většina preferuje laté, či kapučíno. Tasimo bych nekupovala, v Dtestu skoro propadl, má malý tlak asi jen 3,3bar a výběr kapslí má taky malý.
@Wikky píše:
@lemura @MUFICE díky také se mi líbí DG, jen nevím, jaký je v nich rozdíl - druhy, rozměry nápojů..budu to muset asi více nastudovat. Zda je rozdíl v ceně jen desing nebo i jiné parametry…
Liší se designem, množstvím vody do nádrže a v těch novějších typech jde nastavit i voda pro konkrétní nápoj.
@kabab píše:
Proti gustutaky jsem na dovolené měla kapsle..ale není to káva..prostě není no
ale chuťově mi to přijde všechno s těma kapslema stejný
A to jsi pila latté nebo ty černé kávy? Ty černé kávy se liší chutí a sílou aroma, pijeme je z 90%. Ta latíčka a cappucina mi přijdou na jedno brdo, už jsem jich přepitá, tak je nemusím. U těch černých káv je větší variabilita, tak mi zatím chutnají ![]()
Jinak s tím DG je člověk odkázaný pouze na ty jejich tablety, pro kafaře je lepší nějaký lepší pressovač, třeba i s tryskou na mléko. Pak může člověk zkusit pokaždé jiný druh kávy.
@MUFICE To my máme presovač i s tryskou na různé kávy - mleté nebo papírové sáčky kávy - jako pytlíky od čaje, ale je v tom káva - dělají to různé značky od nejkvalitnějších po obyč, ale v ČR není moc k dostání. Proto vozíme z Německa nebo z Lidlu. Ale občas mám chuť na obyč kapučíno nebo pod.
@MUFICE Většinou ta latéčka a kapučínka..ale já se musím přiznat, že mně po tom bylo špatně. Nesedlo mi to na žaludek. My si raději připlatili po dlouholetém snu na mašinu a kupujeme si kvalitní kávu a zkoušíme různé druhy. Nechutnají nám nakyslé. Je to takový rozdíl
A taky místo aby to škodilo, to i něčím zdraví přispívá. Ale tak každý má jiné chutě a priority, já si na návštěvě taky dám z té kapsle, ale jak říkám, za a) to není ono a za b) mi to nedělá dobře. U toho našeho já miluju tu vůni, když se to čerstvě namele a udělá
Ale kdybych někomu měla kupovat kapslový, tak jdu asi do DG.
@kabab souhlas, když už stroj mele kávu, tak je to to nejlepší + pokud umí rovnou z nádobky dolít mléko, tak je to super. Ale takový stroj zase neumí to kapučíno
Když spočítám cenu naše pákové + nyní DG jsem na ceně dobrého stroje s mlýnkem… no ještě budu muset popřemýšlet.
@Wikky Já si teda dělám cappucino moc dobrý
Máme trysku, koupila jsem nerez speciální konvičku, ve které našlehám mléko. Učím se to dokonce do kávy nalévat „art“..aby to dělalo ty obrazce
Ale zatím mi to moc nejde ![]()
@Wikky píše:
@MUFICE To my máme presovač i s tryskou na různé kávy - mleté nebo papírové sáčky kávy - jako pytlíky od čaje, ale je v tom káva - dělají to různé značky od nejkvalitnějších po obyč, ale v ČR není moc k dostání. Proto vozíme z Německa nebo z Lidlu. Ale občas mám chuť na obyč kapučíno nebo pod.
V tom případě bych si dala cappucino někde v kavárně, ten tvůj kávovar by mi vyhovoval.