Vybíravý chlap v jídle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silverine247
4.1.22 18:02
@JiříkMazlík píše:
@Silverine247 ne Tohle říct nechci.
jen je v celku jedno planetu neušetří žádný vegan :zed:

Jako v podstate s tebou souhlasim, uz to tady pisu pred par strankami, ze nejaky vegan tlacici do sebe avokada z druheho konce zemekoule, „protoze ekologie“ je predstava usmevna. Ale my masozravci tu uhlikovou stopu delame taky plus jsou tady ty zivoty zvirat, takze bych je zase uplne neshazovala, respektive nepsala o nich tak pohrdlive, jak na me vyznel tvuj prispevek. Proste se snazi, no. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
578
4.1.22 18:03
@Silverine247 píše:
Co tim jako chces rict, ze maso se porazi, rozkouskuje, rozpytlikuje, rozveze do kramu a nachladi samo, vejce se snesou samy do kartonu a mleko se samo vyvrbi v plastovych lahvich, ktere vyrostly v lese? :think:

Nezapomeň na množství krmné sóji, kterou ty zvířata živí. Nejvíce se pěstuje právě za účelem krmení zvěři, takové prase/kráva toho sní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
4.1.22 18:06

Je to takový prázdný argument vzhledem k tomu, že spousta masožravců avokáda jí k tomu masu. Spousta veganů avokáda nejí, zvlášť pokud nejí maso z ekologického přesvědčeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20996
4.1.22 18:11
@Fuflík píše:
A tvůj názor je zas typický pro otylé ošklivky jako je obludka na tvém obrázku. :lol:

To ti jebe nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
4.1.22 18:12

Kdyby mi nekdo varil vegansky, rada bych to jedla :lol:
Jinak ja to znam z druhé strany, mam kamaradku, co ji velmi selektivne. Ma dve deti s klukem vsezravcem. Rikala, ze vari pro sebe a on, kdyz chce maso, tak si to zaridi, ze mu žebra fakt péct nebude. Jak vaří dětem nevím, ale ona stale spoustu věci neji. Jinak ja kdyz pocitala kalorie a shazovala, taky jsem si varila jiná jidla.pro sebe a jiná pro rodinu. Ale to bylo moje rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
4.1.22 18:22

@Silverine247 a snaha se musí po zásluze potrestat :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.1.22 18:35
@Silverine247 píše:
Vsak pise, ze veganky jsou dcery, nikde nepise, ze by byla expert. :nevim:

To ja vim, ale psala, ze ji veganska strava vyhovuje a dela dobre. No komu by neudelal dobre den dva vege stravy, kdyz jinak ji 1-2× tydne maso, bezne vejce a kefiry, ze? :nevim:
Znam par veganu (i vegetarianu), co prvni pul rok, rok tvrdili, jak jsou uplne nabiti energii a jak je ta strava uzasna. Vetsinou i zhubli a prvotne vypadali dobre. A pak, po urcite dobe, zacali vypadat naopak dost nezdrave-bledi, nervozni, neprijemni.. Urcite za to nemuze vege strava jako takova. Spis to, ze udrzet dlouhodobe ten pestry, chutny a vyvazeny jidelnicek bez zivocisnych produktu je kurna tezky a kazdemu po case zacne neco chybet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
4.1.22 19:18
@Lingua píše:
Je to takový prázdný argument vzhledem k tomu, že spousta masožravců avokáda jí k tomu masu. Spousta veganů avokáda nejí, zvlášť pokud nejí maso z ekologického přesvědčeni.

To zcela určitě, ale netvari se u toho jak GretaThunberg. :jazyk: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
4.1.22 19:28
@unuděná píše:
To ja vim, ale psala, ze ji veganska strava vyhovuje a dela dobre. No komu by neudelal dobre den dva vege stravy, kdyz jinak ji 1-2× tydne maso, bezne vejce a kefiry, ze? :nevim:
Znam par veganu (i vegetarianu), co prvni pul rok, rok tvrdili, jak jsou uplne nabiti energii a jak je ta strava uzasna. Vetsinou i zhubli a prvotne vypadali dobre. A pak, po urcite dobe, zacali vypadat naopak dost nezdrave-bledi, nervozni, neprijemni.. Urcite za to nemuze vege strava jako takova. Spis to, ze udrzet dlouhodobe ten pestry, chutny a vyvazeny jidelnicek bez zivocisnych produktu je kurna tezky a kazdemu po case zacne neco chybet.

To souhlasím na 100pro. Zajímalo by mě, jestli se Simon Cowell drží stále na veganske stravě. Ten zhubnul snad 20kg za 3 měsíce asi před rokem?? a podle fotek vypadal fakt dobře. I když kdo ví, co mu napichali do těch vyhublych tváří. :mrgreen: Ale je mi to jedno v podstatě, jen jsem si na něj vzpomněla, všichni ostatní vegani, co znám, jsou kost a kůže od té doby, co je znám. Před lety jsem randila s jedním veganem a ten když byl nemocný (rýma třeba), tak si dal kousek sýra, kdyby to náhodou měl z toho. Ale tak v tom věku jsme byli zvláštní všichni. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
578
4.1.22 19:33
@Silverine247 píše:
To zcela určitě, ale netvari se u toho jak GretaThunberg. :jazyk: :kytka:

Je mi jedno, jak se kdo u jídla tváří, já vegan nejsem, jen nesnáším hloupé argumenty typu quinoa a avokado. Proste mladé lidi trápí stav životního prostředí. Lepší, než si říct, že už je to jedno a pak si plánovaně udělat děti, kterým to jedno nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
4.1.22 19:42

Nechápu te. Absolutně bych se na jeho vymysly vy.rala a odmítla mu cokoliv chystat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20996
4.1.22 19:51
@Lingua píše:
Je mi jedno, jak se kdo u jídla tváří, já vegan nejsem, jen nesnáším hloupé argumenty typu quinoa a avokado. Proste mladé lidi trápí stav životního prostředí. Lepší, než si říct, že už je to jedno a pak si plánovaně udělat děti, kterým to jedno nebude.

A že je to trápí poznáš podle čeho? Že se lepěj někde k asfaltu a šplhaj na komíny? Pořvávaj na náměstí?

Jinou aktivitu k ochraně přírody jsem u mladých lidí nepozoroval. Rozhodně ne žádnou, která by je omezila v jejich pohodlíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
4.1.22 20:03
@KalamityJohn píše:
A že je to trápí poznáš podle čeho? Že se lepěj někde k asfaltu a šplhaj na komíny? Pořvávaj na náměstí?Jinou aktivitu k ochraně přírody jsem u mladých lidí nepozoroval. Rozhodně ne žádnou, která by je omezila v jejich pohodlíčku.

To ale nevíš, přeci lidem nevidíš až do kuchyně. Já znám dost lidí, kteří žijí skromně volbou, ne kvůli finanční situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.1.22 06:53
@Lingua píše:

Zdaleka ne vždy jsou lidé vegany protože je trápí stav životního prostředí. Mnohem ekologičtěji se může chovat nevegan, který přemýšlí. Ten důvod může být klidně etický (takových veganů znám víc) nebo dietní. Klidně si šoupnou kedlubnu v obchodě do igelitového pytlíku nebo letí na dovču do Thajska :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
5.1.22 10:24
@unuděná píše:

Zase jako na druhou stranu, kolik všežravců dokáže jíst zdravě a vyváženě, aby jim nic nechybělo…? A jak se pozná, že člověku nic nechybí ani nepřebývá? Však kolik lidí je obézních, mají nejrůznější potíže způsobené rozházeným biomem, kolik lidí v ČR umírá na rakoviny a záněty zažívacího traktu? Klasická česká strava prostě zdravá není, to si zas nalejme čistého vína.
Za mě určitě minimálně omezení červeného masa je fajn cesta, stejně tak spoustě lidí škodí kravské mléko, i intolerance na vejce je častější, než se může zdát… Souhlasím, že udržet veganský jídelníček není jednoduché a dost problematická je za mě hlavně sója, která je taky častý alergen a není tělu extra prospěšná. Ale neodsuzovala bych to prostě šmahem a určitě bych netvrdila, že vegani mají obecně horší zdraví než všežravci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný