Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No jo, je to sranda, takhle zvenčí.. Jdu spát, ale děkuji vám všem za chvílemi inspirující a chvílemi velice vtipnou diskuzi. Děkuji ![]()
@Bábi Zlopočasná ale to, že jí dáš na zadek nezaručí, že do okna už nepůjde. NIKDY nemáš 100% jistotu - otevřené okno v bytě a tak malé dítě = riziko.
Osobně fakt hlídám (když je delší dobu potichu hodím na něho oko), vím kde mám otevřené okno apod, ale my jsme většinou spolu v místnosti.. jinak to dávám jen na ventilačku a máme sítě v oknech (proti komárům), tak snad ok. Ještě ho to teda nenapadlo jít do okna, ale jsem připravená ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
@Sluka coz o to, mna v skolke vykricali ze moja mladsia je dokonale dieta a sikovnejsia nez decka starsie od nej, ked som si dovolila povedat ze sa obe babicky zhodli na tom, ze je strasne urazlivaJa sa vlastne v skolke ani nemozem poradit o vychove, pretoze skriatok vychovavat nepotrebuje
dítě ve školce se chová jinak než doma, než s babičkami nebo než s tvou kamarádkou… někdy je ten rozdíl tak markantní, že máš dojem, že se mluví o jiném dítěti… a taky dítě docela dobře ihned vycítí, ke komu si co může a nemůže dovolit… to je další věc… ![]()
@Sluka píše: Čili ideál je mít děti se zhruba 15letým rozestupem - to druhé již bude míc výchovné brouky vychytané
ano, tenhle věkový rozdíl si nemůžu vynachválit… ![]()
@Sluka píše: Čili ideál je mít děti se zhruba 15letým rozestupem - to druhé již bude míc výchovné brouky vychytané
To se uvidi az za dalsich 15 let ![]()
@Haku píše:
To se uvidi az za dalsich 15 let
Jo jo, za devět let si to povíme… ![]()
@Regina Hero píše:
Jo jo, za devět let si to povíme…
Ja jsem taky zvedava, jestli jsem ty chyby „vychytala“
Ale mam pocit, ze chyby delam porad, jen asi zase jine ![]()
Ja ti povim za dalsich 11 let jestli to klaplo u nas ![]()
@Regina Hero píše:
dítě ve školce se chová jinak než doma, než s babičkami nebo než s tvou kamarádkou… někdy je ten rozdíl tak markantní, že máš dojem, že se mluví o jiném dítěti… a taky dítě docela dobře ihned vycítí, ke komu si co může a nemůže dovolit… to je další věc…
To ja velmi dobre viem. Ale vychadzala som z predpokladu, ze ucitelka v skolke, jakozto osoba vzdelana ohladom vychovy dietata by mi mohla poradit, ako si so smradom doma poradit. Napriklad. Ked mojej mladsej nevyhoviem, tak ma uhryzne, alebo na mna napluva. Uz fakt neviem co s tym, vyskusala som vsetko, po dobrom ci po zlom. Hryzie aj starsiu sestru. No tak som sa spytala v skolke, ked nezabera dohovorit jej, vykricat sa na nu, odhanat ju ze urobila bebi, jedna po zadku, jedna po papuli - tak co este by som mohla skusit. Odpoved? Emilka NEKOUSE! A este som ja za tu zlu ![]()
@natyber píše:
No tak dám kousek a zbytek schovám na potom
Klidně, jen mi vadí, že to jsou ty hnusy, které se tváří jako čokoláda, ale čokoládu to nevidělo ani z rychlíku.
Snažila jsem se máti naučit nosit ovoce, jednou to vyšlo, ale bylo tam pro 1,5 roku staré dítě, lízátko se žvýkačkou. ![]()
Hlavně já nevyžaduju, aby něco nosila. Pokud už něco musí donést, ať respektuje mé přání. To je vše.