Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A hned jdu psát na OSPOD! Počkej, ty si tě vychutnají! Chůďata děti!
@Moucharda píše:
Gratuluji všem, co mají smysl pro ironii…
Tak jelikož se nás chytlo více, bude spíš chyba ve formulaci ironie ![]()
Tak přijde mi praštěné, aby si každý člen domácnosti vařil sám. Lepší systém by bylo rozdělení, že každý den vaří jiný člen rodiny. Mně by se třeba nechtělo vařit jen sama pro sebe, navíc to tedy ani není moc ekonomický
To samé s praním, používáním myčky.
Jako určitě by se měly vést děti k samostatnosti, ale tohle mi přijde už trochu přehnaný.
Lepší pozdě, než-li nikdy. Aspoň si děti prodloužily bezstarostné mládí ![]()
Já bych to tak černě neviděla.
Zakladatelko, to myslíš vážně?
Vsechno, co píses, umi moje deti 8 a 10 let. Kromě odděleného hospodaření, ale nakupují sami běžně, nejen v pekárně, vecerce a masne, ale i v menším supermarketu.
V naprosté většině případů ironii pochopím a sama ji ráda používám, tohle fakt k poznání moc nebylo ![]()
Trošku pozdě dostavaji vychovnou samostatnou lekci, ale vypadá, že jeste vcas, když to tak pěkně funguje
.
Možná jo - a hlavně ten pětiletý by to dělal nadšeně! Zejména vaření a cpaní prádla do pračky soudím.
@vozdula vyresila jsi to skvěle ![]()
Já jsem se od rodičů trhla brzo, už od 19 jsem se živila sama a starala o domácnost. Kdežto můj bratr bydlel u našich až do 30! Máma mu vařila, prala, žehlila, chystala svačiny do prace! Atd. Pak se bratr odstěhoval a jaké bylo pro něj překvapení, že nic se samo neudělá, že si nemůže každý den kupovat drahé jídlo atd. Takže to plánuju udělat podobně jako ty, pokud budou děti bydlet kolem 20 ještě doma, což nevím, protože manžel furt říká, že ve 20 jdou z domu ![]()
Ironii jsem pochopila, ale přijde mi blbost, aby se každý vařil teplý jídla sám. Ani to není ekonomický, na tom strašně proděláte. At vaří třeba každý den někdo jiný nebo tak, nebo budete v něděli naráz vařit tři různý jídla? u jedné linky na jednom sporáku? ![]()
Jako osamostatnit se měli už dávno, ale tohle je špatně…
@Svistice píše:
Já se pro jistotu zeptala, neb včera jsem byla za matku bestii, když jem líčila, jako si můj tříletý syn doma vysává a vytírá pokoj a 17 měsíční asistuje u nakládání prádla, pouštění pračky a následném věšení.
Zcela vážně jsem byla dotázána, zda na to nejdou ještě moc malí. A když čtu od některých zdějších matek, jak předškoláčkům dělají večer UM do lahvičky, aby se jim dobře chrupkalo, tak jsem si to chtěla ujasnit.
buď v klidu, jsem podobná matka herodes, malá semnou taky takhle uklízí a vaří, strčím jí prkýnko s mrkvičkou a příborovým nožem krájí, ví kam se dává prášek a kam aviváž a na jaký program se pere povlečení. Asi bych se taky nad sebou měla zamyslet,
![]()
To je perfektní způsob!! Palec nahoru!! Moje kamarádka byla na dovolené a její dvacetiletá dcera ji volala do zahraničí s hrůzou, že jí těch sedm bílých košil nevyjde a potřebuje je vyprat a neví jak se pere!!!