Výchova do života našich "velkých dětí"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3007
8.9.16 11:40

To je perfektní způsob!! Palec nahoru!! Moje kamarádka byla na dovolené a její dvacetiletá dcera ji volala do zahraničí s hrůzou, že jí těch sedm bílých košil nevyjde a potřebuje je vyprat a neví jak se pere!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.9.16 11:42
@AstraG píše:
Tak jelikož se nás chytlo více, bude spíš chyba ve formulaci ironie ;)

Tak ta si s ní dělá p. děl, jineho me po prečtení první odpovědi napadlo.
Napsala to dobře, jasne, je to do očí bijici, jak to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
8.9.16 11:43

@Svistice I ty, Brute? Normální rodiče ještě žijí… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
8.9.16 11:45
@medunka23 píše:
buď v klidu, jsem podobná matka herodes, malá semnou taky takhle uklízí a vaří, strčím jí prkýnko s mrkvičkou a příborovým nožem krájí, ví kam se dává prášek a kam aviváž a na jaký program se pere povlečení. Asi bych se taky nad sebou měla zamyslet, :think: :mrgreen: :mrgreen:

Sakra, moje dite to bude mit moc jednoduchy, ja peru vsechno na jeden program… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
8.9.16 11:46

:mrgreen: aha, takže to děťátka už všechno dobře dávno uměla, akorát když mamahotel fungoval, tak co by se namáhali, že jo. Zatím mám děti malé, ale už teď se snažím, aby se orientovali v normálním životě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
8.9.16 11:47
@sakota píše:
Sakra, moje dite to bude mit moc jednoduchy, ja peru vsechno na jeden program… :think:
:mrgreen: :mrgreen: já musím povlečení a veškeré ložní prádlo alespoň na 60 kvůli její alergii
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.16 12:02

Páni, já v 15ti letech vypadla na intr, po 4 letech do bytu a po roce bydlení v bytě s kámoškou jsem se nastěhovala k přítelovi, ze kterého se stal po nějaké době můj manžel - vařit mě nikdo neučil, prát mě nikdo neučil a k tomu jsem se starala o nevlastního syna…

dobře jim tak, myslím, že jsi s tím přišla naopak pozdě! no uvidíme až přijde čas na mé děti…moje malé broučky, představa, že bych měla syna za pár let pustit samotného na hřiště ve mě vyvolává paniku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.9.16 12:03

@Svistice
Mi taky pomáhají decka, pak jsou tak aktivní že nejmladší vzal stetku na wc v koupelně a iniciativně šel umyvat záchod :zed: ale zrovna s této pomoci jsem radost neměla.
Voda byla všude. Ale že si vezme hadru a leští nebo vysavač a snaží se to jsem ráda.
Holky mi chodí pro drobnosti do obchodu, když něco zapomenu koupit.
Tak dam lístek, penize a vyslu 8r. k ní se automaticky přidá teď 5r. a jdou spolu, akorat dostane instrukce, že musí jít za ruku a segru poslouchat.
Taky někteří se divili, že je pustim, macecha. Dnes jak jsem vedla skolkare rano, sousedka se mě ptala, kde máme školačku? Říkám ona už chodí sama. Se hrozně divila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
8.9.16 12:09
@lucenka píše:
Tak přijde mi praštěné, aby si každý člen domácnosti vařil sám. Lepší systém by bylo rozdělení, že každý den vaří jiný člen rodiny. Mně by se třeba nechtělo vařit jen sama pro sebe, navíc to tedy ani není moc ekonomický :nevim: To samé s praním, používáním myčky.
Jako určitě by se měly vést děti k samostatnosti, ale tohle mi přijde už trochu přehnaný.

Vaříme si oopravdu každý sám, ale praní je snad jasné že když někdo pere tmavé tak doplní pračku do plna tmavým i ostatních ale nemusí čekat na maminku! S myčkou to stejné když je plná tak ji zapne ten kdo ji doplní a vyklidí. Musíme si vzájemně pomáhat. Už to nejsou ty děti co všechno sní, každý má rád něco jiného a chuť na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
8.9.16 12:12

No asi bych se moc nechlubila, ze ve 20 letech moje „dítě“ nevi jak se poušti pracka, nebo kam jít nakoupit maso. To ale asi nebude jejich chyba, ze?
A do práce taky chodím s kabelku jako dáma, protože větší nakupy dělám na rohlíku, nebo tescu s dovozem domu. A košicek na pečivo a poličky v lednicce máme doma všichni spolecne, protože jsme rodina. Neumím si představit, ze bych synovi, který studuje řekla je ti 18, tady mas par Penez a starej se o sebe sám. Nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
8.9.16 12:19
@Jana206 píše:
Zakladatelko, to myslíš vážně? 8o Vsechno, co píses, umi moje deti 8 a 10 let. Kromě odděleného hospodaření, ale nakupují sami běžně, nejen v pekárně, vecerce a masne, ale i v menším supermarketu.

Psala jsem na téma"velkých dětí„!!!
Jsem sama s dětma od 7a10let, celý první stupeň jsme se spolu každý den učili a každý den se psal diktát a matika, na druhém stupni začali dojíždet do vedlejší vesnice, dostali peníze(autobus, obědy, kapesné) a museli vyjít, mimoškolní aktivity, telefon, jsem platila já a taky pro některé jsem vařila, prala a nakupovala. Každé dítko mělo své domácí povinosti dle schopností a věku. Často děti vzpomínají(dcerka 22 studuje pedagog. a syn elektro -“mami ty diktáty nás zachránili a měla jsi nás dokopat do více věcí"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
8.9.16 12:20

Prádlo se mnou třídí, dává do pračky a tu následně zapíná můj dvouletý syn :roll: teď slehal vajíčka do bublaniny a po obědě bude pomáhat veset prádlo. Kam se chodí pro pečivo ví také. Jo a uklizime spolu i tu myčku. Takže se hlásím do klubu matek tyranek.

Jinak zakladatelko - skoro bych řekla, zes někde drobet zaspala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
8.9.16 12:21

Nemám nic proti vedení dětí k samostatnosti i když v tomto případě to už jsou dospělí lidé… Ale aby si každý vařil sám… 8o Bychom si v kuchyni museli udělat pořadník. A už vůbec nemluvím o tom, že je to hodně neekonomické. Není jednodušší se se vším střídat po dnech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.9.16 12:23

To je provokace, že jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
8.9.16 12:24

Tady se zase sešlo supermatek :roll:
Já budu radši, když budou děti studovat, než aby vypadly ve 14 na intr a pak hned ke známosti a šup do práce.
Však jim nic neuteče, ne? Holt budou vařit později a to ostatní taky není věda pro medvěda :jazyk:

Zakladatelko, nic si z toho nedělej. Jen to vaření byste mohli skloubit, každý den vařit někdo pro všechny apod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí