Výchova do života našich "velkých dětí"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28
8.9.16 13:25
@sakota píše:
budu za rýpala, ale pokud jsi jim dávala diktáty a neovládáš shodu přísudku s podmětem, otázka, jaký byl výsledek… ;)
…je mi tě líto :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
8.9.16 13:31

Mám pocit, že naše malé pomáhají doma víc než velké (18). Dávají prádlo do pračky, rovnají boty, snaží se luxovat. Ty dospělé po sobě kolikrát ani neodnesou nádobí do kuchyně :(, leč nevyskakuji si jsou nevlastní. Snažím se, aby na mě působil manžel. Jeden čas mi vytekly nervy a přestala jsem jim prát a žehlit. Skončilo to tím, že se v pračce na 9 kilo prádla točilo 1 tričko. Naprosto neekonomicky. Ale vidím to brzy zase bouchnu a pak ať si dělají věci sami nebo to za ně dělá tatínek :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
8.9.16 13:31
@lucenka píše:
Tak přijde mi praštěné, aby si každý člen domácnosti vařil sám. Lepší systém by bylo rozdělení, že každý den vaří jiný člen rodiny. Mně by se třeba nechtělo vařit jen sama pro sebe, navíc to tedy ani není moc ekonomický :nevim: To samé s praním, používáním myčky.
Jako určitě by se měly vést děti k samostatnosti, ale tohle mi přijde už trochu přehnaný.

hm, pravdu máš. Také mi připadá lepší, aby si trochu rozdělili „služby“, mamka dělá pro všechny. A stejně by měly být vedené i děti dospěláci, že se nedělá v domácnosti jen pro sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
8.9.16 13:33

Hrubky neřešte ;). I paní učitelka jazyka českého s vysokou školou je schopná napsat, že chce po dětech (tedy rodičích) koupit s různými pomůckami do Vv černou tuž ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.9.16 13:36

@vozdula To jsi zase dostala sodu, což? No mně se to náhodou líbí, super jsi to vymyslela, tak holt neumí prát a žehlit od deseti, ale od dvaceti, to je taky super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
8.9.16 13:46
@terinka4444 píše:
@vozdula To jsi zase dostala sodu, což? No mně se to náhodou líbí, super jsi to vymyslela, tak holt neumí prát a žehlit od deseti, ale od dvaceti, to je taky super :palec:

Asi to vyznělo jakože děti nic nedělali ale oni průběžně vždy se vším podle jejich možností a schopností pomáhali a museli ale jen jsem se pokoušela je připravit do samostatného života aby nebyli někde za blbky a dovedli si poradit i s běžnými věcmi.
Nejdůležitější je že jsme spolu moc šťastní a máme se rádi!!! Jen mě zajímalo jak to chodí jinde, vím že tohle řešení je nestandartní ale poučné protože kdykoliv se mohou zeptat a já poradím a pomůžu, nejsme si cizí. Je smutné jak to dovede někdo zkomentovat ale to je zase vidět jak je kdo v životě vyrovnaný, štastný, přející a dovede se radovat z radosti druhých. Asi jsem to neměla psát? Ale aspoň jsme se více poznali že jo??!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.16 13:17

@Saatine no tak u mě to bylo trochu jinak, než že by nám maminka v dobré víře přestala vařit :mrgreen: mě nikdo nic neučil, protože na to neměl čas…zkus s otřesem mozku a krví na čele učit své dítě třeba loupat brambory :mrgreen: ožralej fotr to sotva uměl a zbitá máma si to raději udělala sama, aby to stihla do večeře a nedostala přes hubu, že není na stole teplé jídlo

takže asi tak…už jsem se přes to (asi) přenesla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect