Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My lvici máme, teď jí bude 9. Nevím, do jaké míry je to znamením, a do jaké míry za to můžou geny, ale nic s ní nehne, nedá se absolutně motivovat zvenčí. Když se rozhodne, že je něco kravina, tak to odmítne a že jí vysvětluju, vztekám se, jak je to důležitý, tak to jí vůbec netankuje. Naštěstí je ještě dětská, tak se zajímá o to, co zajímá mě a trošku mě napodobuje. Co bude za pár let, to nevím, to budou teprv boje ![]()
@Lidym píše:
S dovolením. Jsem velká lvice a nejvíce jsem ocenila hodně volnosti. Chtěla jsem taky dítě ve lvu a mám chlapečka. Toto znamení se prý vychovává samo. Kamarádka má skoro čtyřletou holku. Děti jsou šikovný, ale hodně tvrdohlavý. Malý je ještě malý, tak s výchovou moc neporadím, neposlouchá. Je hodně živý, celkem náročné dítko. Ale po druhém roce bude zlatý jak mi řekly zkušené maminky. Děti potřebují hodně podnětů aby se nenudily, nejsou to pecky, které budou sedět a nebudete o nich vědět. Mají chuť do života, poznávat nové věci…
souhlasím mám syna lva ( 2 roky) - je to moje sluníčko:-). Ano je to ďábel, pořád v pohybu, ale pohodový, vysmátý, dobře zvládá emoční situace - vyvzteká se ale rychle ho to přejde. Hodně kontaktní dítě
jo a říkáme, že je takový urputný:-)) - prostě zkouší nové věci do té doby než se mu povede - na rozdíl od staršího syna Býka, který zkusí jednou a když to nejde tak se vzteká a praští s tím:-).
Byla jsem jako dítě (jsem teda pořád, ale ted už mě nikdo nevychovává) tvrdohlavá, nesnesla jsem zákazy. Po dobrém jsem byla ochotná se domluvit, poslechnout, ale jakmile přišlo nařízení, zákaz, tak jsem se kousla a nic se mnou nehlo. Mám takovou tendenci vyhrávat spory
Máma na mě musela jako na kamarádku a šlo to. Nevím, jestli to bylo znamením, ale na druhou stranu jsem byla vždycky zodpovědná, soběstačná a nepotřebovala jsem tak drsnou korigaci, jako jiní
takže to fungovalo…
Myslím, že jsme jako znamení hodně živí, temperamentní, společenští, potřebujeme jistou volnost.
Vy na to věříte? každé dítě je originál, jestli je lev nebo býk
![]()
@Takyjedna píše:
My lvici máme, teď jí bude 9. Nevím, do jaké míry je to znamením, a do jaké míry za to můžou geny, ale nic s ní nehne, nedá se absolutně motivovat zvenčí. Když se rozhodne, že je něco kravina, tak to odmítne a že jí vysvětluju, vztekám se, jak je to důležitý, tak to jí vůbec netankuje. Naštěstí je ještě dětská, tak se zajímá o to, co zajímá mě a trošku mě napodobuje. Co bude za pár let, to nevím, to budou teprv boje
Jo, tak to mám taky
Asi to trochu tím znamením bude.
@kubykula píše:
Vy na to věříte? každé dítě je originál, jestli je lev nebo býk![]()
Nevěřila jsem, dokud jsem při každém randění nepřečetla charakteristiku jeho znamení, sedělo to vždy jak pr.del na hrnec. Jinak horoskopy nečtu, ale že lidé mají podle znamení určité znaky, to ano. Samozřejmě nejsou všichni v jednom znamení stejní, ale mají shodné rysy ![]()
@kubykula píše:
Vy na to věříte? každé dítě je originál, jestli je lev nebo býk![]()
ja na to neverim… to bych si rovnou mohla hodit, dva berani rodice a dve deti lvi? ![]()
Jsem si vzpoměla, že sestra se švagrem jsou lvi, ale hodně samotářští. Na ně ta charakteristika moc nesedí. Sestra je taková nesamostatná. Ale ona je 21.srpna. Takže do panny spíš.
Nevim jestli to jde rici takhle presne. Nejake spolecne rysy asi budou, ale to je tak vse, pak zalezi na okolnostech. Ja znam lvici holku jen jednu. Byla nezvladatelna, tvrdohlava uz od utleho detstvi, proste nezkrotitelny zivel. Bohuzel skoncila na drogach a ve vezeni (uz je venku). Od pohledu jasna lvice, krasna husta dlouha rozevlata hriva. Celkove velmi pekny zajimavy typ, chvili delala i modelku, nez ji to prestalo bavit (jako vse) a sla zas o dum dal. Be skole denne 4 poznamk, kazdy rok dvojka z chovani, neuveritelne aktivni bytost. Ona za tp snad ani nemohla, energie ji ovladala, nevedeli si s ni rady ani rodice, ani ucitele, aami vychvatele, ani vedouci v krouzcich, nikdo.
Pak znam kliky lvy, a ti jsou aktivni, maji hrivu, ale s zivlem ktery jsem popsala se to neda srovnat. Takze to bude individualni. 'Mozna bude rozhodujici, ze ona holcina ma i ascendent ve lvu a v cinskem horoskopu je drak.
@Pipet napodobne
ja lev, manzel lev, jeden prdoch beran, druhy prdoch rak
ale u nas je teda klid a primeri, jsme ta vzacna kombinace lvu - nesouperime, doplnujeme se
…obcas je to ale nuda, tak si rejpnu, aby jsme se aspon trochu pohadali ![]()
@Veronika444 myslim, ze nic specialniho neplati, ani neni potreba
pod kontrolou ji budes mit stejne jen par let
pak si pujde tvrde za svym
staci spravne nastavit zivotni hodnoty ![]()
Já má doma pannu. Ale kdybych to nevěděla, tak si budu myslet, že je to beran. Opravdu si myslím, že na tom znamení zas až tak nezáleží… Každé dítě je jiné. Já sama jsem lvice a výchova byla naprosto normální. I když rodiče si neustále stěžovali, že jsou se mnou problémy. Ale já měla extrémně „hodného“ sourozence - mouchy sežerte si mě. Tak potom ve srovnání s ním jsem z toho nikdy nemohla vyjít v dobrém světle.
Jsem taky lvice - jako malá jsem prý byla hodná a společenská (jen do dvou let jsem hrozně řvala). Co si pamatuju, tak jsem odmalička měla „velitelské“ sklony (vůdce party, kapitán v míčových soutěžích, předseda třídy), ale měla jsem vždycky hodně kamarádů, nedělalo mi nikdy problém navázat s někým kontakt a taky jsem chránila a pomáhala slabším, což jsou - si myslím - dobré vlastnosti ![]()
Jinak taky moc nevěřím na horoskopy, ale koupila jsem si lunární kalendář, kde jsou jednotlivá znamení charakterizována a tam jsem se teda poznala do puntíku ![]()
@Lendi86 píše:
Mám skoro dvouletou lvici.A ano je temperamentní, živá a tak, ale myslím, že to má spíš po tatínkovi.
Já vidím, že musím dodržovat určitá pravidla a nepovolit, jakmile povolím, zkouší a zkouší, co by ještě šlo…ale to neplatí jen u lvic.
Každopádně my spolu občas bojujeme, kdo je silnější…
Já sem štír.
ahoj, já mám taky lva, ale kluka a jsem štír, jsou to boje, kdo z koho
Ale jinak je malý zlatý, zvídavý a věcech jako spaní a jídlo je úžasný. Jen ta jeho tvrdohlavost, umanutost a houževnatost ![]()
Mam dceru lvici.Je tvrdohlava, ale neni sobecka.Mame kamaradsky vztah.Je cestna a uprimna.Ve vychove jsem ji nastavila hranice. Vedela, ze nesmi lhat a podvadet. Musela volat a byt vzdy byt na miste v uvedenem case. Venuje se sportu, tak snad mohu napsat, ze uz niceho spatneho nechyti. Obdobi vzdoru i puberta bylo pro nas lehce na masli, ale prezily jsme a nas vztah nam to nepokazilo.Na lvicata diplomacie a po dobrem.
Jsem lvice, manžel štír a narodily se nám dvě lvice ![]()
Pro manžela pohroma, pro mě snad výhoda, věřím, že budu holkám rozumět líp, než kdyby byly v jiném znamení ![]()
Jako dítě jsem nesnášela příkazy typu „teď hned udeláš to a to“ a zákazy, byla jsem (a jsem stále) hodně tvrdohlava a hodně jsem potřebovala pocit svobody a volnosti, nemám ráda autoritativní chovani.
A doporučuju knihu Sluneční znamení, jsou tam hodně výstižně popsaný charaktery jednotlivých znamení, včetně rozdělení na žena, muž, dítě, rodič, nadřízený, podřízený.