Výchova jinak aneb Naomi Aldort

Máte zkušenost s Práh Vychováváme děti a rosteme s nimi?

Přidejte zkušenost s Práh Vychováváme ...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Taona
19.2.14 09:13

@zlodcera přečti si stranu 147, kapitola 4 Emocionální jistota.
Vím, že se se mnou nestýkáš, ale připadá mi, že jen proto, že myslím a cítím jinak než ty, máš potřebu mi radit. Když se takto chováš ke mně-já jsem teď jako ty „ostatní lidi“ z té citované stránky, tak jak chceš být dítěti vzorem? Chápeš?
Když chceš někomu něco dát, musíš to mít, to je přece jasné. Ty nemáš pro mě pochopení (jasně, jsem ti cizí člověk). Jak chceš dát svému dítěti emocionální jistotu, když ji sama nedáváš ostatním lidem?

Příspěvek upraven 19.02.14 v 10:41

• Citovat
  • Upravit
3907
19.2.14 09:24

@Dueliola já se nějak přestávám v tom celém orientovat. A pořád nevím o co ti vlastně jde. A přijde mi že ač tu zmiňuješ své přednosti, zkušenosti a toleranci, tak to tak z tebe necítím. přijde mi že jedno mluvíš a druhé děláš. A přijde mi že vedeš spíše boj a my trochu s tebou. Tak co kdyby jsi nás nechala jít naší cestou, cestou kde hledáme, zdokonalujeme se, hojíme své staré rány a zároveň nežijeme minulostí, milujeme svoje děti a tolerujeme okolí. Hodně štěstí i tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
19.2.14 10:10

@I_nea jasně, každý má svoji cestu.
Taky cítím, že už jste mi toho řekly dost.
Nezmiňuji své přednosti. A zkušenosti a toleranci mám, tak proč bych ji nezmiňovala. ;)
Neřekla jsem vám konkrétně nic urážlivého. Uváděla jsem pouze svoje vnímání vašich postojů a emocí. Narozdíl od vás. ;)

• co ty tu děláš?, co nám chceš vlastně říct?, četlas to vůbec?, četla, ale asi nepochopila…přečti si to pořádně…mluvím do luftu…rozpolcenost…hejno slepic…spadlá ze kdovíodkud…(nepochopení, odsouzení, lehké pohrdání, udílení rad…)

Podobným způsobem se k vám možná chovali vaši rodiče, proč jedete ze vzorcích minulosti a vybíjíte si je na mně? Jak se chcete chovat ke svým dětem jinak a líp, než vaši rodiče k vám, když vám to nejde ke mně? Ale můj názor je, že jste se to ještě nenaučily. Proč by měl být osmák lepší než prvňák? Ničím se tu nechlubím, jsou to prostě fakta. Nepovyšuju se nad vás, spíš mám pocit, že je to naopak, že vy se mnou debatujete z pozice silnějšího, vyššího. To, že myslím a cítím jinak než vy, je přece normální, mám na to právo, vyjádřit slušně svůj názor. Nevnímám to jako boj. To vy s tím máte problém.

Příspěvek upraven 19.02.14 v 10:44

• Citovat
  • Upravit
Taona
19.2.14 10:19

@I_nea, Zlodcera. Taky si myslím, že neumíte uznat, že by mohl někdo vidět situaci a knížku jinak, než vy. Neumíte uznat jiný názor, neumíte si přiznat vlastní chybu, ani se omluvit. Pak začnete zlehka urážet a být arogantní. Když vám dojdou argumenty, končíte debatu. Ještěže nejste mí rodiče. Protože je fakt, že se tu už pár dní cítím jako vaše neposlušné dítě.

• Citovat
  • Upravit
6726
19.2.14 11:20
@Dueliola píše:
@zlodcera díky za přání, nápodobně. :kytka:
Až sebou tvoje dítě liskne v obchoďáku na zem a bude ječet, jak chceš zůstat v klidu, když tě rozlobí nějaká cizí ženská na internetu :nevim:
Jde o to se nenechat vytočit a tu svou vyrovnanost máš šanci předat dětem.

ty chceš asi trochu nachytávat „na švestkách“ že? ;) já asi rozumím, čemu nerozumíš nebo o čem mluvíš (doufám teda :think: )…a v tom obchodáku seberu všechny síly a ustojím to a budu se řídit radami Naomi, to dítě mi za to stojí se ovládnout, nenajet na zažité vzorce..a že ej to teda sakra těžký a to ještě ani dítě v tomhle válejícícm se věku zdaleka nemám :oops:..ale nad neznámou uživatelkou na internetu se klidně rozčílím, protože tak daleko jako je Naomi a jak ty píšeš, že bychom měly být..to se přiznám, to nejsem..třeba jednou budu :kytka: Čtu knihy, mám za sebou kurz RaBR..ale Naomi mi s mým srdcem rezonuje víc.. Je pravda, že po přečtení první kapitoly, jsem si řikala…ježiši, co to je!!! tohle přece nemůže takhle fungovat, to nemůže být tak „jednoduché“!! :cert:..ale každá následující stránka mě vedla k zamyšlení, vzpomínkám…a na konci jsem z toho čtení vylezla o něco moudřejší, klidnější (vůči svému dítěti…vůči blízkým…vůči lidem známým… ale ne neznámým..budha nejsem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
19.2.14 11:29

@zolycka Jak říkáš, učíme se a to je hlavní.. Nikdo není dokonalý. Některé maminky ani nenapadne, že něco dělají ne zrovna košér vůči dětem.. Takže myslím, že jsme v tomhle díky Naomi v jakési výhodě.. A hlavně naše děti. A třeba když se budeme mezi ostatními chovat „jinak“ ke svým dětem, dáme tak podnět k zamyšlení a můžeme změnit životy druhých k lepšímu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
19.2.14 11:52

@Dueliola já myslím že ohledně Naomi jsme toho napsaly dost, potom jsi ale začala rozebírat nás. A to opravdu nevím jak jinak nazvat než jak jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
19.2.14 11:54
To co píšeš je tvůj pohled. Měj ho, nebo se pouč, je to na tobě.
@Dueliola píše:
@I_nea, Zlodcera. Taky si myslím, že neumíte uznat, že by mohl někdo vidět situaci a knížku jinak, než vy. Neumíte uznat jiný názor, neumíte si přiznat vlastní chybu, ani se omluvit. Pak začnete zlehka urážet a být arogantní. Když vám dojdou argumenty, končíte debatu. Ještěže nejste mí rodiče. Protože je fakt, že se tu už pár dní cítím jako vaše neposlušné dítě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
19.2.14 13:15
@zlodcera píše:
@zolycka Jak říkáš, učíme se a to je hlavní.. Nikdo není dokonalý. Některé maminky ani nenapadne, že něco dělají ne zrovna košér vůči dětem.. Takže myslím, že jsme v tomhle díky Naomi v jakési výhodě.. A hlavně naše děti. A třeba když se budeme mezi ostatními chovat „jinak“ ke svým dětem, dáme tak podnět k zamyšlení a můžeme změnit životy druhých k lepšímu..

Jo, tak jsem to myslela i já.

• Citovat
  • Upravit
Taona
19.2.14 13:26
@zolycka píše:
ty chceš asi trochu nachytávat „na švestkách“ že? ;) já asi rozumím, čemu nerozumíš nebo o čem mluvíš (doufám teda :think: )…a v tom obchodáku seberu všechny síly a ustojím to a budu se řídit radami Naomi, to dítě mi za to stojí se ovládnout, nenajet na zažité vzorce..a že ej to teda sakra těžký a to ještě ani dítě v tomhle válejícícm se věku zdaleka nemám :oops:..ale nad neznámou uživatelkou na internetu se klidně rozčílím, protože tak daleko jako je Naomi a jak ty píšeš, že bychom měly být..to se přiznám, to nejsem..třeba jednou budu :kytka: Čtu knihy, mám za sebou kurz RaBR..ale Naomi mi s mým srdcem rezonuje víc.. Je pravda, že po přečtení první kapitoly, jsem si řikala…ježiši, co to je!!! tohle přece nemůže takhle fungovat, to nemůže být tak „jednoduché“!! :cert:..ale každá následující stránka mě vedla k zamyšlení, vzpomínkám…a na konci jsem z toho čtení vylezla o něco moudřejší, klidnější (vůči svému dítěti…vůči blízkým…vůči lidem známým… ale ne neznámým..budha nejsem ;)

MOHLY byste být. A je to škoda nejít hlouběji.
Nachytávat na švestkách záměrně nechci. To jsou jen tvoje interpretace toho, co píšu. Moje reakce jen vyplývají z toho, jak se reaguje na mé. Akce reakce.

• Citovat
  • Upravit
320
19.2.14 13:38

Mohu se zeptat na název knihy od Naomi? Ráda bych si ji přečetla, díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
19.2.14 14:42
@zuzkub píše:
Mohu se zeptat na název knihy od Naomi? Ráda bych si ji přečetla, díky :)

Naomi Aldort, Vychováváme děti a rosteme s nimi

Od neshod a kárání ke svobodě, rozvoji a radosti

• Citovat
  • Upravit
Taona
19.2.14 14:53

Napadlo vás někdy, že kdyby Kopřivovi, Aldort, Nevýchovná Katka Králová, či jak se jmenuje, kdyby všichni tito tolik obdivovaní autoři knížek a seminářů o výchově dali čtenářům návod, jak došli k tomu, k čemu došli a co prezentují, možná, že by přišli o část posluchačů, kteří by šli studovat jejich podklady a došli by si k tomu, co se píše v knihách sami.
Ty semináře a kurzy jsou zadarmo?

• Citovat
  • Upravit
6726
19.2.14 17:03

@Dueliola to si neymslím…proč znovu objevovat už objevené :nevim: semináře zadarmo nejsou, ale ty peníze jsou zasloužené..kdo dnes dělá zadarmo, tím se nikdo neuživí :nevim: já fakt pořád nechápu k čemu „nás“ chceš svými příspěvky dovést…co je tvým cílem…tady se prostě sešly rodiče, kteří knihu od Naomi pochopily stejně a snaží se z ní vycházet při své výchově…jaké bychom „mohly“ nebo „nemohly“ být je jen tvá představa, nic víc.. :nevim: je to námět k zamyšlení, ale ne „příkaz“ k realizaci…tak kdo je tu vlastně tím „neposlušným dítětem“? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
19.2.14 20:10

@zolycka to máš pravdu, pořádat semináře a přednášky je práce jako každá jiná.

Odhalit své skutečné „já“ plné bezpodmínečné lásky, je podle mě přečtením jedné knížky nemožné.
Dostala jsem už několikrát „příkaz“ si přečíst Naominu knížku, protože ji nechápu, chápu ale, že teď nic jiného, než Aldort nepotřebujete, takže už nic nechci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML