Výchova jinak aneb Naomi Aldort

Máte zkušenost s Práh Vychováváme děti a rosteme s nimi?

Přidejte zkušenost s Práh Vychováváme ...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Taona
19.2.14 20:25
@zolycka píše:
@Dueliola to si neymslím…proč znovu objevovat už objevené :nevim: semináře zadarmo nejsou, ale ty peníze jsou zasloužené..kdo dnes dělá zadarmo, tím se nikdo neuživí :nevim: já fakt pořád nechápu k čemu „nás“ chceš svými příspěvky dovést…co je tvým cílem…tady se prostě sešly rodiče, kteří knihu od Naomi pochopily stejně a snaží se z ní vycházet při své výchově…jaké bychom „mohly“ nebo „nemohly“ být je jen tvá představa, nic víc.. :nevim: je to námět k zamyšlení, ale ne „příkaz“ k realizaci…tak kdo je tu vlastně tím „neposlušným dítětem“? :think:

Proč objevovat objevené? Já třeba chci objevovat vlastní hlavou, né hlavou autorů těchto výchovných metod.

• Citovat
  • Upravit
6726
19.2.14 20:29
@Dueliola píše:
@zolycka to máš pravdu, pořádat semináře a přednášky je práce jako každá jiná.Odhalit své skutečné „já“ plné bezpodmínečné lásky, je podle mě přečtením jedné knížky nemožné.
Dostala jsem už několikrát „příkaz“ si přečíst Naominu knížku, protože ji nechápu, chápu ale, že teď nic jiného, než Aldort nepotřebujete, takže už nic nechci.

knížka neobsahuje žádné zaklínadlo, které po přečtení čtenáře samo od sebe změní…ale dává náhled, nabízí návod, jak přetnout zažité vzorce chování, vhled do emocí a jak s nimi pracovat…odhalit „já plné bezpodmínečné lásky“? to bych tedy osobně „celému světu“ odhalovala nerada a snad k tomu ani není důvod ne?…knížka nabízí cestu, jak na sobě pracovat a je zejména o výchově dětí… je spousta knih na téma osobního přijetí, růstu..ale tahle diksuze je právě o myšlenkách Naomi Aldort a její knihy…stále nerozumím co je na tom tak konfliktního :nevim: psalas, žes knihu četla…tak fajn..pochopilas ji třebas jinak než já, ale to neznamená že hůř…každý přece čerpá i ze svých zkušeností, vědomostí a pak si vybírá, co mu pasuje. To je přeci přirozený. A že si nemusíme vzájemně porozumět..no to nemusíme, ale to přece taky nevadí ne? :nevim: asi si sedím na vedení… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
19.2.14 20:36
@Dueliola píše:
Proč objevovat objevené? Já třeba chci objevovat vlastní hlavou, né hlavou autorů těchto výchovných metod.

ale však to přece člověk také dělá, tím že se snaží věci aplikovat do praxe a hledat nejlepší cestu… Předpokládám, že ani tebou zmínění autoři nevytvořili své výchovné „systémy“ jen kompilací x přečtených knih, ale právě na základě svých zkušeností a praxe. Tak třeba vytvoříš na základě svých zkušensotí něco dalšího, nového… Já osobně nemám touhu číst veškerou literaturu o psychologii dospělého, dítěte, emocích… a tak jsem ráda, že si přečtu myšlenky a přístup někoho jiného a vezmu si z toho to své. Nepotřebuju si veškeré fyzikální a jiné zákony a vědomosti někoho jiného ověřovat v praxi…když to přeženu tak jsem ráda, že při zmačknutí vypínače lustr prostě svítí, nemusím kvůli tomu sestavovat vlastní originální obvod :) raději si budu promýšlet, jakou žárovku a svítidlo zvolím, kam ho umístím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
19.2.14 20:41

@zolycka ale tam je to napsané. Komunikační metoda S. A.L. V.E.
A to jsem psala já, „že celému světu“ chci odhalit své já? Fakt si to už v té změti příspěvků nepamatuju. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Taona
19.2.14 20:44
@zolycka píše:
ale však to přece člověk také dělá, tím že se snaží věci aplikovat do praxe a hledat nejlepší cestu… Předpokládám, že ani tebou zmínění autoři nevytvořili své výchovné „systémy“ jen kompilací x přečtených knih, ale právě na základě svých zkušeností a praxe. Tak třeba vytvoříš na základě svých zkušensotí něco dalšího, nového… Já osobně nemám touhu číst veškerou literaturu o psychologii dospělého, dítěte, emocích… a tak jsem ráda, že si přečtu myšlenky a přístup někoho jiného a vezmu si z toho to své. Nepotřebuju si veškeré fyzikální a jiné zákony a vědomosti někoho jiného ověřovat v praxi…když to přeženu tak jsem ráda, že při zmačknutí vypínače lustr prostě svítí, nemusím kvůli tomu sestavovat vlastní originální obvod :) raději si budu promýšlet, jakou žárovku a svítidlo zvolím, kam ho umístím… :nevim:

Jasně, každý to má jinak. Je fajn, jak to děláš. Nechci se hádat, už jsem to psala.

• Citovat
  • Upravit
6726
19.2.14 21:00
@Dueliola píše:
@zolycka ale tam je to napsané. Komunikační metoda S. A.L. V.E.
A to jsem psala já, „že celému světu“ chci odhalit své já? Fakt si to už v té změti příspěvků nepamatuju. :nevim:

promin, asi nepsala… :oops: to jsem spíš „četla mezi řádky“ :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
20.2.14 11:43

@zolycka neomlouvej se :lol: Vlastně mi došlo, že jsi četla správně :palec: :potlesk: :hug:. Fakt díky.
Byla jsem ve svých prvních příspěvcích až příliš otevřená, vypichovala jsem svůj pohled na knížku, rozbouřila jsem tuhle poklidnou diskusi maminek miminek, které jsou tak nadšené „jiným“ způsobem výchovy, než zažili od rodičů, že si ani nemohou a ani nepotřebují ve své situaci uvědomovat to, co si uvědomuju já.

Tobě, Zolyčko děkuju za příspěvky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Taona
20.2.14 11:44

@I_nea omlouvám se, že jsem Tě svými příspěvky zahnala do kouta, už jsem se poučila. Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6726
20.2.14 11:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
20.2.14 11:46

@zlodcera omlouvám se, pokud jsem se tě nějak dotkla. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Taona
20.2.14 11:46

Zlatou střední cestu přeju všem :srdce:

• Citovat
  • Upravit
13183
20.2.14 12:07

@Dueliola Omluva přijata, ať se daří! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
20.2.14 14:26

@zlodcera Děkuju, taky přeju, ať se daří :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Taona
21.2.14 14:01

@I_nea kdo se povyšuje bývá ponížen

• Citovat
  • Upravit
345
10.3.15 12:14

Mamci, čtu ted tuto knihu a chtela bych ujistit, zdali chápu, co puse v první druhé kapitole. Pochopila jsem to tak, ze nemame říkat, co je spatne a jak se to dela atd a doufat, ze to dite odkouka od nas (napr uklizeni). Takže treba tam píše o házení hrasku po stole - chápu to tak, ze jen řeknu „to je pro tebe asi velká sranda, ze“ a hrádek uklizim. A ona muze vesele házet dal a ja na to teoreticky nic? Nebo to spatne chápu? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí