Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Minulej tyden jsem azzila podobnou situaci. Akorat ty kameny hazela holcina z prvni tridy a pres plot. K jeji smule jsem ji sprdla co jako dela. Ten ksicht co hodila.Ale prestala.
Takze s panem souhlasim a pokud kluk sproste nadaval dostal opravnene. Co bude nejaky rozmazleny spratek hazet kameni a jeste nadavat? ![]()
@neumisa píše:
No fakt mě baví, že některé ženy souhlasí s pánem, ale kdyby nařezal jejich dětem, volaly by na něj policii.POkud se pán pokusil kluka usměrnit slovně a chlapeček si ještě otevřel držku, dostal zcela po právu. Být to můj syn, dostal by doma přidáno.
Přesně tak, taky bych mu jich pár nasázela. Za prvé za to, že házel kameny po lidech a za druhé, za to, že i když byl napomenutý, ještě držkoval a neposlechl.
@laducha píše:
Je to složité…ale kluk ohrožoval ostatní a tak to bylo na místě. Na holou to být nemuselo, ale účinné to bylo.
Jednu dobu syn ve škole procházel šikanou, zasedl si na něho o rok starší kluk. Bral mu svačiny, rozbíjel věci, občas ho i žduchal a tak.
Kontaktovala jsem jeho rodiče a NIC.
Tak jsem si ho odchytla, dostal pořádnou facku a bylo po šikaně. Řekla jsem mu, že se s tím může klidně pochválit doma, ale evidentně to neudělal, nikdo na mě neprišel
Ona někdy jedna dobře mířená je lepší, než několikahodinové domlouvání.
Tím ovšem neříkám, že svoje děti biju, není to potřeba.
@Inam Abych nebyla za
, občas dostali i ti moji…ale to už musel být fakt úlet, v kombinaci s bouřlivou pubertou. Dceři je 6, dostala zatím jednou.