Výchovný výprask od cizího člověka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
25.2.15 15:16
@Aries6 píše:
@Emilie Ach jo… to jsou dneska lidi…

Bohužel, pak pokud dítě něco porvede a přivolají na něj PČR a předvedou ho rodičům, tak copak se stane? Kromě toho, že rodiče podají trestní oznámení na toho, kdo na dítě ty policajty zavolal? :think: A věřím tomu, že tahle máma je ten typ! Kadlíček je svatej, ikdyž celá školka bude tvrdit, že ten kousanec a ty vyškubaný vlasy je jeho práce. Otatně, za to můžou učitelky, měly tomu zamezit, že, od toho tam jsou.

Proto tady argumentuji, že ne že bych byla vždy pro fyzické tresty, ale druhý opak, t. j. přivolat policajty, řešení taky někdy není ani náhodou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
25.2.15 15:19
@emers píše:
Chlap mu v tom mel pouze zabranit, to je dokonce povinnost kdyz to videl, ze muze nekoho ohrozit, ale tzn. odtahnout ho, zamezit hazet a to by fyzicky zvladl kdyz fyzicky zvladnul i stahnout mu gate a dat na holou… potrestani uz mu neprinalezelo… nema pravo „vychovavat“ cizi dite… mohl k tomu prizvat svedka, zavolat policii… potud bych brala chovani pana v poradku…

souhlas

• Citovat
  • Upravit
461
25.2.15 16:26

@SiriusGG také souhlasím s pánem. A byla bych mu vděčná, když by takto poučil mé dítko. Kdyby byl takový sýgr!! :lol: Dnešní děcka si strašně dovolují!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
25.2.15 17:14

Teda doufám že děti vychovávám dobře a tohle nikdy neudělaj :pocitac: mají tvrdý režim a kromě občas zlobení se chovaj slušně, nicméně co mi přijde hooodně přes čáru je to svléknutí. To bych asi nenechala jen tak. S tím že mu dal přes prd*l souhlasím, ale to svléknutí bylo fakt moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
25.2.15 17:15

Mno, dříve bych si také myslela, že zavolání policajtů vyřeší vše. Byla jsem ale jednou svědkem scény: jedu si takhle tramvají, pokročile těhotná brzy ráno do práce. Tramvaj celkem poloprázdná a kousek přede mnou sedí postarší pán (ale zase ne důchodce). Nad ním postává nějaký výrostek starší osmnácti let zřejmě ne zcela duševně zdravý nebo možná něčím zfetnutý a toho postaršího pána celkem šikanuje. Nadává mu, plive na něj… Starší pán slušně odesílá mladíka do patřičných mezí, bezvýsledně. Na hlavním nádraží se pán snaží vystoupit a hocha setřást. Možná doufá, že tam budou měšťáci, ale nedaří se, znovu nastupuje a mladík zase za ním. Volá tedy cajty, ti evidentně moc nechápou, co se po nich chce, vždyť než přijedou, tak bude výrostek dávno pryč… A taky že jo, sotva skončí hovor, mladík si naposledy plivne a v klidu odchází… Samozřejmě, když člověk volá cajty, tak musí nahlásit osobní údaje, tak nevím, jak potom pán vysvětloval zbytečný výjezd…
Vztáhnu-li to na případ v úvodním příspěvku, tak si neumím představit, že by dotyčné nevychované dítě bylo tak natvrdlé, že by v akci pokračovalo i po zavolání orgánu. A i kdybych to udělala tak aby o mě dítě nevědělo, tak kdoví jak dlouho bude trvat, než policajti dorazí, jestli se do té doby něco nestane, jestli to tak dlouho bude chlapečka bavit, nebo přestane, jakmile děvčata zmizí z dohledu. A máme tu zase zbytečný výjezd, který bude vysvětlovat ten, kdo to hlásil. Taky si neumím představit, že dítě bude tak natvrdlé, aby v akci pokračovalo i před policajty, takže jsme pak u situace mé slovo proti jeho slovu. Taky ho můžu zadržet a počkat na cajty, ale máme tu omezování osobní svobody, což je první argument, který průměrného spratka napadne…
Sami už jsme párkráte s chlapem volali měšťáky, když jsme našli o Vánocích opuštěnou kabelku a tašky s dárky za domem včetně klíčů a dokladů, když nám kdosi chtěl před barákem udělat skládku, psali jsme spz a volali. Ale v případě nevychovaného hocha si nemyslím, že by to splnilo účel.
Konečný verdikt je, že pán dle mě udělal to nejlepší, co mohl. Na klukovo jednání, které bylo přes čáru, následovalo jednání pána, které bylo také přes čáru. Kluk si zapamatuje, že určité jeho nežádoucí akce mohou vyvolat nežádoucí reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
25.2.15 17:16

BTW:proč se tu hned odsuzují rodiče? Vždyt o nich NIC nevíte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
25.2.15 18:57

Neco podobneho kdysi davno udelala moje znama, kdyz jisty chlapec hazel kameny primo na ni. Nedala mu tedy na holou, ale jen maly spis symbolicky pohlavek a mela pak dost velke problemy s jeho maminkou, ktera to nahodou videla (to hazeni kamenu nevidela). Takze ja bych na cizi dite ruku nikdy nevztahla, ten pan mel asi obrovske stesti, ze ho pritom nikdo nevidel, kdyby se tak stalo treba v Norsku byl by uz za mrizemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
25.2.15 19:06
@ehoor píše:
Neco podobneho kdysi davno udelala moje znama, kdyz jisty chlapec hazel kameny primo na ni. Nedala mu tedy na holou, ale jen maly spis symbolicky pohlavek a mela pak dost velke problemy s jeho maminkou, ktera to nahodou videla (to hazeni kamenu nevidela). Takze ja bych na cizi dite ruku nikdy nevztahla, ten pan mel asi obrovske stesti, ze ho pritom nikdo nevidel, kdyby se tak stalo treba v Norsku byl by uz za mrizemi.

a dítě bylo rodině odebráno a dáno do pěstounské péče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
25.2.15 19:11

Diskuzi jsem jeste nedocetla… Nikdo. NIKDO nema pravo komukoliv stahovat kalhoty! a telesne trestat. Pokud by to byl muj syn, tak bych jako nejlepsi reseni od pana uvitala chytit kluka a zavolat policii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
25.2.15 19:13

@ngauruhoe

takže pán tam bude stát třeba 2 hodiny a držet kluka za límec, aby mu neutekl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.2.15 19:22

Mě baví příspěvky jak by se měli zavolat policajti to je dobře mimo myslím si :mrgreen:..no on by ten kluk na ně jistě čekal v klidu a pán by ho měl celou dobu držet… to vidím v jasných barvách celou story :
pán zavolá policajty a drží kluka za límec do toho kluk kope fluše nadává a již tu máme nějakou dobrou duši co se jde nebohého hocha zastat… pán se snaží vysvětlovat povolí pozornost a sevření, kluk se mu vysmekne a zdrhne…tádydá a to je konec…
nene akce X reakce… to je nejúčinnější..pokud dítě háže kameny a na napomenutí reaguje nadávkami tak si nic jiného než na zadek nezaslouží..

Příspěvek upraven 25.02.15 v 19:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
25.2.15 19:23

Týjo, zmetek jeden :cert: A preventivně by měl dostávat každej tejden po držce, ono by ho to přešlo. A co že měl stáhlý kalhoty? No bóže, pochybuju, že se pán v tu chvíli ukájel, měl dost práce s tím hajzlíkem. A jestli utrpěla klukova dušička, no dobře mu tak :nevim: Řezat to, řezat to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
25.2.15 19:23

@neumisa A jak by to udelal v pripade dospelyho cloveka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
25.2.15 19:24

Zajímalo by mne, jakým směrem by se diskuze odvíjela, kdyby spratek způsobil nějaké neštěstí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
25.2.15 19:29
@ngauruhoe píše:
@neumisa A jak by to udelal v pripade dospelyho cloveka?

co já vím, třeba by mu taky jednu natáhl. :mrgreen: Neřešíme dospělého člověka, řešíme spratka, který na ústní domluvu reagoval vulgárně a v nebezpečné činnosti pokračoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí