Výchovný výprask od cizího člověka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26335
25.2.15 14:03
@Hanney píše:
Hmm… docela síla, už aby se zavedl zákaz tělesných trestů. Pán je dobrej magor.

a jak bys to řešila ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
25.2.15 14:04
@Hanney píše:
Hmm… docela síla, už aby se zavedl zákaz tělesných trestů. Pán je dobrej magor.

to jsi nemyslela vážně, že. Konec tělesných trestů? To by to tady vypadalo. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
25.2.15 14:04

@Emilie :mrgreen: :mrgreen: jj, tu historku táké znám a mooc se mi líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
25.2.15 14:06

@Emilie Co vím od mamky - tak pokud dítě domů dovádí policie za nějaký čin, co udělal, automaticky se hlásí sociálce a dělá záznam. Samozřejmě to není žádný obr problém, aby bylo dítě odebrané apod., ale jde o to, že těm rodičům zatrne. A opravdu si myslím, že většina rodičů by v takovém případě začala vychovávat.

Druhá čistě hypotetická myšlenka je ta, že to dítě neznáme, ani rodiče, třeba jsou zcela normální a opravdu by měl problém. Zase tolik narušených rodin, když PČR dovede dítě a otec seřve příslušníky není ;-) A pokud ano, tak tam nepomůže nic. Já pocházím z naprosto normální rodiny, slušně vychovaná, a párkrát jako dítě jsem taky udělala to, za co by mě máma přizabila, kdyby věděla ;-) Ono to fakt nemusí být v rovině, že dítě je spratek díky rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
25.2.15 14:08

To si děláte srandu, že by jste na pána volali PČR 8o 8o 8o Vždyť chlapeček ohrožoval spoustu dalších lidí 8o 8o 8o Má můj obdiv, že to v dnešní době dokázal udělat… A za mě z pohledu dítěte taky OK, pač při představě, že by mě domů přivedli cajti bych si radši nechala dát pár výchovných /je to menší trauma, když si to zasloužím, než domácí přednáška a pár navrch/ Tohle udělat moje dítě, tak mu zadek seřežu taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.2.15 14:12

Mi se libi, jak by kazdy rodic na pana daval trestni oznameni, misto, aby se chytili za nos a poradne se stydeli co si s decka vychovali za smrada.
Priste chudacek ukrivdeny nekoho trefi do oka, nebo rozbije auto a mnozi rodice jeste pujdou udat toho co to schytal, ze tam nemel stat nebo projizdet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2094
25.2.15 14:12

Myslím, že stahnutí kalhot je skrz ponížení dítěte na veřejnosti, né kvůli tomu že by si na tom pán ujížděl :roll:
Za to se kluk nestydí, že hází kameny a nadává staršímu pánovi?? :cert:
ale za holý zadek už ano…dobře mu tak! doma by dostal ještě přidáno. Člověk si nesmí myslet, že trest může přijít jen od rodičů, ale v podstatě se jen ukázalo, že spravedlnost chodí volně po světě a dává rány zaslouženě kdekoliv:potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
25.2.15 14:14
@ptacak píše:
@Emilie Co vím od mamky - tak pokud dítě domů dovádí policie za nějaký čin, co udělal, automaticky se hlásí sociálce a dělá záznam. Samozřejmě to není žádný obr problém, aby bylo dítě odebrané apod., ale jde o to, že těm rodičům zatrne. A opravdu si myslím, že většina rodičů by v takovém případě začala vychovávat.Druhá čistě hypotetická myšlenka je ta, že to dítě neznáme, ani rodiče, třeba jsou zcela normální a opravdu by měl problém. Zase tolik narušených rodin, když PČR dovede dítě a otec seřve příslušníky není ;-) A pokud ano, tak tam nepomůže nic. Já pocházím z naprosto normální rodiny, slušně vychovaná, a párkrát jako dítě jsem taky udělala to, za co by mě máma přizabila, kdyby věděla ;-) Ono to fakt nemusí být v rovině, že dítě je spratek díky rodičům.

Otázka je, zda není už pozdě. Ne nadarmo se říká, co do dítěte nedostaneš do pěti let, do osmnácti nenatlučeš.

Souhlasím, že ne vždy jsou za chování dítěte plně zodpovědni rodiče, ymslím tím zanedbanou výchovou nebo špatným vzorem v rodině, špatným sociálním zázemím, ale… narážím bohužel na trend dnešní doby. Mám spoustu kamarádek učitelek a ty příběhy jsou fakt tristní. Dítě je hloupé, líné, arogantní, čím starší, tím hůř, a je to matka, která si přijde stěžovat, že si učitelka zasedla. :nevim: Málokterá prý fakt prý přijde se nomrálně v klidu zeptat, co se dá s těma kulema dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
25.2.15 14:14

@Emilie aspoň vím, jak ty žvýkačky v kabelce spotřebuju :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
25.2.15 14:15
@ptacak píše:
@Emilie Co vím od mamky - tak pokud dítě domů dovádí policie za nějaký čin, co udělal, automaticky se hlásí sociálce a dělá záznam. Samozřejmě to není žádný obr problém, aby bylo dítě odebrané apod., ale jde o to, že těm rodičům zatrne. A opravdu si myslím, že většina rodičů by v takovém případě začala vychovávat.Druhá čistě hypotetická myšlenka je ta, že to dítě neznáme, ani rodiče, třeba jsou zcela normální a opravdu by měl problém. Zase tolik narušených rodin, když PČR dovede dítě a otec seřve příslušníky není ;-) A pokud ano, tak tam nepomůže nic. Já pocházím z naprosto normální rodiny, slušně vychovaná, a párkrát jako dítě jsem taky udělala to, za co by mě máma přizabila, kdyby věděla ;-) Ono to fakt nemusí být v rovině, že dítě je spratek díky rodičům.

Taky jsme dělali lumpárny. Ale pokud by mi za ně nějaký dospělý na ulici jednu střelil, rozhodně bych mamce doma nežalovala, protože bych se bála, že schytám druhou. A ve chvíli kdy nás sousedka zdubala, že sypeme písek na chodník, stáhli jsme půlky a drželi huby. A pak jsem se ještě při každém zazvonění domovního zvonku pár dní bála, jestli nejde sousedka žalovat.
Dnes většinou pošlou děti dospělého do zádele a ještě požalují rodičům. A ti jdou za takovou sousedkou klidně s nadávkama na jazyku.
Fakt hrozná doba. :?

Příspěvek upraven 25.02.15 v 14:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556

Nelíbí se mi to na holou, ode mne by chlapec dostal takovou, že by koukal…to samé být řidič auta a hodit mi šutr na auto
Udělat to můj syn, týden by si nesedl na zadek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638

Je to složité…ale kluk ohrožoval ostatní a tak to bylo na místě. Na holou to být nemuselo, ale účinné to bylo.
Jednu dobu syn ve škole procházel šikanou, zasedl si na něho o rok starší kluk. Bral mu svačiny, rozbíjel věci, občas ho i žduchal a tak.
Kontaktovala jsem jeho rodiče a NIC.
Tak jsem si ho odchytla, dostal pořádnou facku a bylo po šikaně. Řekla jsem mu, že se s tím může klidně pochválit doma, ale evidentně to neudělal, nikdo na mě neprišel 8)
Ona někdy jedna dobře mířená je lepší, než několikahodinové domlouvání.
Tím ovšem neříkám, že svoje děti biju, není to potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
25.2.15 14:16

Souhlasím s názorem, že jediný špatný moment je stažení kalhot 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.2.15 14:17

@ptacak já si trochu myslím, že už poznáš výchovu podle toho, ne co dítě udělá, jak jal se pak zachová.. Pokud ještě nějaké děcko začne odmlouvat a houkat po důchodci, tak si myslím, že zas takové nevinátko nebude..
Možná pán neměl mobil a nebo ho to prostě nenapadlo v té chvíli.. Já s tím chováním - holý zadek nesouhlasím, ale lepší takto než pak kdyby se něco stalo..
Nevíc si myslím, že by to bylo spíš pro kluka terno, že ho vede policie. Já si paamtuji ve školce jak se ti výlupci ještě chlubili, jak dostali dovjky z chování a jak to učitelce natřeli atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
25.2.15 14:18
@Emilie píše:
Otázka je, zda není už pozdě. Ne nadarmo se říká, co do dítěte nedostaneš do pěti let, do osmnácti nenatlučeš.Souhlasím, že ne vždy jsou za chování dítěte plně zodpovědni rodiče, ymslím tím zanedbanou výchovou nebo špatným vzorem v rodině, špatným sociálním zázemím, ale… narážím bohužel na trend dnešní doby. Mám spoustu kamarádek učitelek a ty příběhy jsou fakt tristní. Dítě je hloupé, líné, arogantní, čím starší, tím hůř, a je to matka, která si přijde stěžovat, že si učitelka zasedla. :nevim: Málokterá prý fakt prý přijde se nomrálně v klidu zeptat, co se dá s těma kulema dělat.

To začala vychovávat nebylo myšleno, že by do té doby nevychovávali, ale spíš tak, že by dítěti začal tvrdší režim, veelký projev k jeho chování, následoval by nějaký trest apod.

Jinak souhlas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect