Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ngauruhoe píše:
@neumisa A jak by to udelal v pripade dospelyho cloveka?
dospělého nepřevychováš u kluka je šance že se lekl a příště to neudělá…
Jaka je vekova hranice, kdy je a kdy uz neni stazeni kalhot OK?
Dítě se do hlavy nebije, takže i se záhlavci opatrně. Ale na zadek klidně, jen by bylo lepší nevyplácet na holou, když jde o cizí dítě.
Tohle je někdy to nejrychlejší řešení a Norové jsou pitomci, kteří budou mít za chvíli mezi sebou nezvladatelnou sběř.
@ngauruhoe píše:
Jaka je vekova hranice, kdy je a kdy uz neni stazeni kalhot OK?
jaká je věková hranice kdy je ok házet kameny na auta a a nadávat při napomenutí?
Já si MYSLÍM, že bych až takhle nezareagovala. Myslím, že bych ani neudeřila, max. bych s ním cácla za bundu nebo tak něco s dotazem, kam chodí do školy, že to budu řešit tam dodatečně.
Pán je očividně starší škola a nemůžeme mu to zazlívat… znám víc takových (teď už dospělých), kterým by podobný přístup dříve neuškodil.
@ngauruhoe píše:
Kdyz nemas odpoved, klades otazky?
no to jsi na mou otázku taky odpověděla otázkou, tak se nediv, že se ti to občas vrátí ![]()
@ngauruhoe píše:
Kdyz nemas odpoved, klades otazky?
no pokud je to na mě tak ono to s tím totiž souvisí..ale evidentně nemáš odpověď ty ![]()
také neodpovídáš
@neumisa píše:
no to jsi na mou otázku taky odpověděla otázkou, tak se nediv, že se ti to občas vrátí
@ngauruhoe jak bys řešila takovou situaci, být třeba na místě řidiče, v autě dítě a nějaký roztomilý chlapeček vás sejme jednou dobře mířenou?
Holky sorry, datluju to tady na mobilu a neni to moc prehledny. Do toho odbiham za deckem s prujmem… Vuuubec neobhajuju spratka! Ano, mel ho drzet do prijezdu PCR. Ti snad jezdi podle nalehavosti, takze treba do 30 minut. A nebo, kdyz uz, chytit za fligr a zatrepat s nim dukladne. Ja mam jen problem s tim stahovanim kalhot a s tim, ze s tim snad nekdo souhlasi.
@ngauruhoe píše:
Holky sorry, datluju to tady na mobilu a neni to moc prehledny. Do toho odbiham za deckem s prujmem… Vuuubec neobhajuju spratka! Ano, mel ho drzet do prijezdu PCR. Ti snad jezdi podle nalehavosti, takze treba do 30 minut. A nebo, kdyz uz, chytit za fligr a zatrepat s nim dukladne. Ja mam jen problem s tim stahovanim kalhot a s tim, ze s tim snad nekdo souhlasi.
spratek házející kamením fakt není nic, za čím by se policajti hnali. 30 minut bych odhadla jen ve chvíli, kdy by se opravdu nudili. To přidej.
No, stažení kalhot je teda už přes čáru, nicméně pánovi se ani moc nedivím
kdyby tohle udělalo moje dítě, tak by doma dostalo přidáno. Osobně bych ale tuto situaci řešila jinak ![]()
@ngauruhoe píše:
@ngauruhoe
Stahování kalhot se mi taky nelíbí. Zbytečné ponižování i u vlastního dítěte a u cizího to může mít ještě další problematické aspekty.
Ale ten výprask byl asi na místě. Pán se snažil napomenout a nefungovalo to. No a na některé děti prostě mírnější formy jako je třeba zatřepání nebo vyhrožování školou nebo policajty moc nepůsobí. Dle popisu situace mám dojem, že to byl právě ten případ.