Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Náš známý má takového darebného vnuka. Chodil po zahradě a kopal a plival na psa. Děda mu asi 3× řekl, ať toho okamžitě nechá. Vnuk samozřejmě pokračoval. Takže se náš známý naštval a kopl malého s chutí přímo do zádele! Malý nevydal ani hlásku a ani to nepožaloval rodičům. Prostě věděl! Takže občas je to fakt potřeba.
@ptacak píše:
No, kluk je malý rozmazlenec, který si výprask zasloužil. Jenže já bych asi přivolala PČR, ať ho dovedou rodičům a ti ho potrestají sami.To, že pán zbil cizí dítě, to je mazec. Ale mnohem větší mazec je, že mu stáhnul kalhoty. Za toto bych na pána podala trestní oznámení. Nikdo nebude mé dítě svlékat, i kdyby si sebevíce zasloužil seřezat. A mimochodem, myslím, že se to mine účinkem - na pána si kluk bude stěžovat a rodiče budou rozhořčení. Kdyby domů kluka přivedla policie s tím, že mají rodiče docela problém za tohle chování, určitě by to ti rodiče brali tak, že kluk je hajzlík. Teď se bude brojit proti tomu pánovi
Naprosto souhlasím.
@mojmira píše:
to jsi nemyslela vážně, že. Konec tělesných trestů? To by to tady vypadalo.
naprosto, seřezat dítě je selhání rodiče, znak primitivismu a lenost vysvětlovat, je to krajní řešení a neměl by to nikdy být primární výchovný nástroj.
@Hanney píše:
naprosto, seřezat dítě je selhání rodiče, znak primitivismu a lenost vysvětlovat, je to krajní řešení a neměl by to nikdy být primární výchovný nástroj.
kolik máš dětí? a jak jsou staré? nemyslela jsem seřezat, ale nějaká „výchovná“neuškodí
@Hanney píše:
A četlas celý úvodní příspěvěk?
@Hanney píše:
ještě jednou - jak bys to řešila ty?
@Hanney píše:
Takže raději nechat spratka házet kameny a nechat ho ohrožovat lidi v autech
![]()
@neumisa vysvětlovala… až by se klukovi chtělo toho nechat..
jinak nevím.. a doufat, že někoho netrefí d ruhá možnost, dělat nevidím a rychle pryč
@Hanney já bych tě tipovala na tak zvanou teoretičku, nebo ještě s moc malými dětmi.
@Hanney By mě zajímalo, co bys dělala, kdybys tím kamenem dostala sama
Určitě bys trpělivě vysvětlovala ![]()
@Hanney Tak přesně rodiče jako ty, pak často kulí oči, když se o svém andílkovi dozvědí, že to takový andílek není.
Absolutně nejsem pro bití, ale občas, fakt občas, protože pak to samozřejmě ztrácí efekt, je jedna na zadek lepší, než cokoli jiného. Já od táty dostala dvakrát za život, a dodnes vím dobře za co a proč to bylo, kdyby mi to prošlo stylem nějakého zákazu a promlouvání do duše, věděla bych, že jsem unikla hooodně snadno. A to na mě přitom promlouvání hodně platilo, protože jsem citlivka, co si všechno bere k srdci ještě několik dní/týdnů poté.
Dostat na holou od cizího na veřejnosti je teda silný kafe… ale kdyby to byl můj kluk, dostal by ještě ode mě a pánovi se šel omluvit, že si na něj otvíral hubu.
Lepší holý zadek, než někdo zraněný nedejbože zabitý v autě.