Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
no to bude slušný masakr až všechny budou ve škole
Pokud už teď na nic moc není tak co potom? těžko jim budete vysvětlovat že na dost věcí nejsou peníze když uvidí že spolužáci jedou. A když se to blbě sejde a školy v přírodě, ležák tak se bude losovat kdo jede a kdo ne?
@Anelize Uplne stejne jako cely generace zenskych s x detma a hospodarstvim. A nekdo tu laskavost nema ani s jednim ditetem ![]()
@Margery píše: Více
a pan otec, co je kamionak, je s nimi jak často? většina kamionaků jezdí domů na víkend, to mi jako extra věnování při tak velmém počtu dětí nepřijde ![]()
@Alušáček píše: Více
Tak ono školní akce je široký pojem. Školu v přírodě každý rok nepovažuji za důležité. U nás dokonce ani každý rok nejezdí. Takže se děti můžou prostřídat.
Ale.je horší když nemůžou do muzeí, kina…
Nebo když jsou celé léto doma, žádné tábory, soustředění… ![]()
Ja teda nehodlam deti posilat na tabory, skoly v priprode jsou pitomost, my mame prirodu vsude kolem, a nelyzujeme ani ja ani manzel
Vidim to maximalne na vylety.
Podle me mohou zakl.deti zit naprosto plnohodnotný zivot a diky lokaci i vystudovat a dobre vydelavat. Zbytecna hysterie.
My jsme na vesnici, děti odrostlé. VŠ, SŠ, 2× ZŠ. Prachy jen lítají. S platem kuchařky ve škole si to nedovedu představit. Kamioňák donese domů asi dost, ale s pěti dětmi to není na vyskakování. U nás máme zhruba dva kamionacke příjmy. Zvládáme financovat vše, i ta zoo několikrát ročně je. Zrovna včera vzala nejstarší dva nejmladší do zoo, 2000 jen to švihlo… tak jak to má zakladatelka je mazec. Navíc bez možnosti většího profesního postupu a tím pádem rostoucího platu… zakladatelko, nezbývá nic než se přestat srovnávat. Zamysli se nad možnostmi jak zvýšit příjem. Jinak nevím co poradit. Láska a věnování se dětem je fajn. Ale ono by to chtělo i poresit i ty finanční prostředky.
Příspěvek upraven 29.03.24 v 19:02
Zakladatelko, finančně to není nic moc, ale to víš.
Dětem dáváš lásku a pozornost a to se počítá. Nemyslím si že by měli mít na dětství špatné vzpomínky, ale to materiálno je občas také důležité.
Pamatuju jako malá, že jsem byla hrozně smutná z toho že ostatní děti jezdí k moři a já ho nikdy neviděla. Poprvé jsme jeli když mi bylo 8 a pak se to o hodně zlepšilo, nezáleželo na tom že jsme nejezdili každý rok, ale na tom že tu zkušenost už mám.
Vyloučení z kolektivu v případě nemožnosti uhradit výjezdy na lyžák, nebo jazykový pobyt je taky hodně na prd. Jsem z vesnice, tak něco jako škola v přírodě u nás nebylo, ale kdybych nemohla na školní výlet, nebo nějaký ten kurz, to by mě mrzelo fakt hodně.
Na druhou stranu, jsi kuchařka ve školní jídelně, kde máš pravděpodobně jen minimální mzdu, maximálně lehce nad a to je fakt bída, a to i pokud bys měla to dítě jedno. Nebyla by u tebe možnost změny zaměstnání a zvýšení výdělku? Tam u vás vidím největší prostor k tomu nějak tu vaši finanční situaci vylepšit aby děti mohly jezdit na školní akce a třeba jednou za 3 roky jste jeli k moři.
Ono to moře nemusí vyjít o moc dráž než kemp v ČR. My jezdili autobusem do Chorvatska do apartmánů a máma normálně vařila a byly to skvělé dovolené na které moc ráda vzpomínám. Není nutné létat do luxusních hotelů s all inclusive.
Vždycky mě pobaví ty kecy, jak je milující rodina to nejdůležitější a na všem ostatním tak nezáleží. Jo, láska je důležitá, ale rozhodně to není všechno. Já tu milující rodinu měla, a i když jsem nahlas nikdy nic neřekla, protože jsem nikomu nechtěla ublížit, tak uvnitř mě vždycky trápilo, že jsem s rodinou nikdy nebyla u moře, na horách, v zábavném parku, aquaparku. Jo, na kroužky se vždycky nakonec nějak našlo, ale to ostatní chybělo. Pořád mě sevře, když vzpomenu na to, jak do pláče a neskutečně trapně mi bylo, když ostatní vyprávěli super zážitky z prázdnin a já se mohla pochlubit leda tak tím stanem. Občas je stan fajn, ale občas to chce i něco víc. I teď moje rodina o ničem z toho nic neví, ale pořád si to v sobě nesu, pořád je to taková moje bolest, která mě jistým způsobem poznamenala. Pro svoje děti jsem tohle nechtěla, takže jich máme s mužem pouze tolik, abychom jim mohli dopřát tyhle, v dnešní době už naprosto běžné, zážitky. Za mě jste neskutečně sobečtí a dle tvého vyjadřování i toho, že jste si dopředu vůbec nic nepromysleli, s manželem evidentně i spíš jednodušší osoby. Naflákat děti si umí každý, ale zařídit jim důstojné dětství už ne každý.
@PaníBovaryová píše: Více
Někteří rodiče si myslí, že když mají přírodu kolem sebe, sami nejsou společenští a v podstatě nic neumí, že i jejich děti budou bez sociálních vazeb a kontaktů s vrstevníky šťastné. Obvykle to tak ale není. Rodič by v první řadě měl myslet na budoucí spokojený život svých dětí víc než sám sebe přesvědčovat, jak je v tom svém malém světě spokojený.
@hanka.br. no samozrejme. Kdyz nepojedou na lyzak, ktery je mala domu reditelove kamaradovi, co ma zprivatizovanou chatu na Jesenikach, tak deti nebudou mit dostatecne socialni vazby. Ted jsi tomu dala korunu ![]()
@Netopirek píše: Více
Skolu v prirode asi jo, pokud budou chtit. Ale my jsme na vesnici a tady se nejezdi. Tabor bych radeji, az budou starsi.