Vyčůraný a zlý lidi - mají štěstí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
8.11.14 22:14

Jak už tu zaznělo - takoví lidé se nemají lépe. I oni mají svoje „starosti“.Boží mlýny melou, někdy jen fouká slabší vítr, tak melou pomaleji ale melou a souhlasím i s tím, že přání se plní. ;)
Podle mého nejdůležitější je, aby člověk byl srovnám se svým svědomím. A nemá cenu se srovnávat s druhými…
A je to i o tom postoji ke křivdám, které se mi přihodily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.14 22:15

Nad tímto tématem jsem už přemýšlela několikrát… a dnes mi to už bohužel nedalo. ze svého okolí to vidím opravdu, že takový „vyčůránci“ mají lepší, pohodový život. příklad - kolegyně z práce - ženská která neskutečně pomlouvá, místo aby pracovala, tak to házela na druhé, vyřizovala si svoje soukromé věci, vymýšlí si, chlastá, kouří, parazituje na svých rodičích tak dostala lepší práci, na kterou se hlásilo x lepších a pracovitějších lidí než je ona. Ale že předvedla „divadlo“, že je samoživitelka a že je na tomto odboru již dlouho stále na samé pozici už několik let (protože ji nikdo k sobě nechtěl, protože vědí jaká je).
a takových příkladů mám víc.

• Citovat
  • Upravit
13141
8.11.14 22:15
@TomyTomy píše:
@omites No já nehodnotum cizí lidi spis ty co mi ublizili a o kterých vim ze jsou zlí a ublizujou dal i jiným. Nelituju se a hlavně o tom neustale taky nepremyslim na to ja taky cas nemam.Ani se nijak nemstim.Ale vysachovat ze zivota nekoho kdo ti ublizuje asi neni nekdy tak snadne nekdy spis i nemozne.

Proč dovolíš, aby ti ubližoval? Nastav si hranice  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
8.11.14 22:24
@omites píše:
Proč dovolíš, aby ti ubližoval? Nastav si hranice :kytka:

No a já to asi neumím. Asi takhle já jsem taková ze se vůči jakýmkoliv útokům bránitpprostě neumím, ale to je jen můj problém. Ale mas pravdu v tom ze jsem asi zaujata protože mi opravdu hodnělidi ublizilo a uubližuje. přemýšlímejak bych se na to ddívala kdyby mi v životěnikdo nneublížil. Asi mám na to hhodně negativní pohled :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.14 22:30
@Anonymní píše:
Ahoj, čím dál tím víc, se přesvědčuji, že takovým lidem vše vychází, prochází.
Jaké jsou vaše zkušenosti? Myslíte si, že platí pořekadlo na každou svini se jednou voda uvaří?

Ahoj, čím dál tím víc se přesvědčuji, že to tak opravdu bohužel je :(
Asi začnu být zákeřná bestie a bude mně vše vycházet.

• Citovat
  • Upravit
13141
8.11.14 22:39

@TomyTomy i mě lidi ublížili. Nejvíc otec. Toho zpracovávám už 16 let. Snad to někdy zpracuji. Jenže on už nežije.
Proto mi přijde, že nechat si ubližovat v dospělosti je skoro zbytečné. Vždycky máš možnost volby. A i když máš pocit, že tu volbu nemáš, můžeš se rozhdnout, jak se k té dané situaci postavíš. V zásadě je hned několik variant.

Např. máš děsnou práci. Můžeš plakat nad tím, jak děsná je. Můžeš ji změnit. Pokud ji změnit nemůžeš, můžeš si ji nějak zpříjemnit tak, aby nebyla tak děsná.
Ale za sebe doporučiji dělat něco, co tě naplňuje. Pak je ti jedno, že Marie od vedle dostala lepší pozici… (příklad z příspěvku od anonymky). Já tohle fakt už nikomu nezávidím, jelikož si dělám sama na sebe. A proto je mi to šumák. Daleko líp se mi žije, když tyhle věci v hlavě ani nemám.
Krom toho doporučuji přestat sledovat večerní zprávy. To je tak osvobozující pocit. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
8.11.14 23:03

Já zase nechápu, proč jsi anonymní milá zakladatelko a pod anonymem tady pomlouváš kolegyni :? Ty určitě budeš ta poctivá a hodná, když jsi taková hrdinka ;) A nevidím na tématu nic intimního, že by jsi kvůli tomu musela zneužívat anonym :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.14 23:48

Dala jsem jen příklad…nikomu nic nezávidím a kolegyni nepomlouvám.
TomyTomy já ti celkem rozumím, já jsem taky taková.
Moje maminka nás vychovala 4 děti sama, otec od nás odešel když jsem byla cca roční, našel si jinou. Když jsem byla v pubertě našla si mamka přítele ale ten ji začal po nějaké době bít. Trvalo to cca 3 roky a řeknu vám, že to bylo nejhorší období mého života. Mamka se tyrana nakonec zbavila ale i já mám tedy nehezké vzpomínky na celý život.
Když jsem před 10 lety chtěla otěhotnět, nešlo to, našli mi polycystické vaječníky. Nakonec díky iui jsem otěhotněla ale od začátku jsem měla velké problémy. Porodila jsem ve 36 týdnu. Ale abych se ještě vrátila k mamince - když jsem se dozvěděla že jsem těhotná, měla jsem radost kterou po několika dnech vystřídala velká rána - mamince našli rakovinu tl. střeva a konečníku.
Moje maminka nikdy nekouřila, nepila. V roce 2002 dokonce vyhrála v jednom časopise soutěž a peníze, které tam měla dostat, poslala na povodně, ač sama moc peněz neměla.
anonimní zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
455
9.11.14 05:21

@omites Je mi líto to s tvým tatou :kytka: Taky dam konkrétní případ.14 let jsem žilas chlapem co me mlatil, nakonec jsem odesla, ne po svych ale odesla a uz se tam nevratila, vim mela jsem odejit driv, tady jsem moznost volby mela, ale dodneska se soudime o penize atd.mame spolu 2 deti.Ale zasahovat do zivota mi bude uz porad a nezbavim se ho. Dalsi pritel, opustil me kdyz jsem byla ve 13 tydnu a nechal matku aby se za nej se mnou rozesel, rekla at jdu na potrat a ze toho fakana nechcou, nesla jsem, jenomze jsem chtela alimenty a to byla ma chyba, dodneska mi jeho matka posila vyhruzne dopisy, on sms&ky a pomlouvaji me kde muzou. Nelituju se a nechci aby nekdo litoval me, jen tim chci rict ze napr. praci zmenit muzes ale lidi kolem sebe nezmenis to bych se musela odstehovat na druhy konec republiky a i tam by si me nasli. Takze vim ze na tydle lidi se voda nevari a nikdy se jim nic zlého nestane a ubližovat me i ostatním budou porad. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
9.11.14 05:28
@Anonymní píše:
Dala jsem jen příklad…nikomu nic nezávidím a kolegyni nepomlouvám.
TomyTomy já ti celkem rozumím, já jsem taky taková.
Moje maminka nás vychovala 4 děti sama, otec od nás odešel když jsem byla cca roční, našel si jinou. Když jsem byla v pubertě našla si mamka přítele ale ten ji začal po nějaké době bít. Trvalo to cca 3 roky a řeknu vám, že to bylo nejhorší období mého života. Mamka se tyrana nakonec zbavila ale i já mám tedy nehezké vzpomínky na celý život.
Když jsem před 10 lety chtěla otěhotnět, nešlo to, našli mi polycystické vaječníky. Nakonec díky iui jsem otěhotněla ale od začátku jsem měla velké problémy. Porodila jsem ve 36 týdnu. Ale abych se ještě vrátila k mamince - když jsem se dozvěděla že jsem těhotná, měla jsem radost kterou po několika dnech vystřídala velká rána - mamince našli rakovinu tl. střeva a konečníku.
Moje maminka nikdy nekouřila, nepila. V roce 2002 dokonce vyhrála v jednom časopise soutěž a peníze, které tam měla dostat, poslala na povodně, ač sama moc peněz neměla.
anonimní zakladatelka-Taky si to neměla jednoduché a hlavně tvá maminka,tak snad je v pořádku a ty už jsi v pohodě taky.Prostě některým věcem se člověk nevyhne a neovlivníje i kdyby cchtělsstokrát.A další ppříklad toho ze voda se vaří jen na hodně lidi.Přejí hodně štěstí. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
9.11.14 05:51

Ano mají, ale věřím, že Boží mlýny melou. Sama mám dost příkladů z okolí a teď mě napadá, co takový Gross, dělal tunely a jiné prasárny a teď je opravdu na smrt nemocný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
9.11.14 09:48

@kve-tinka A kdyby tunely nedělal, tak byl chudá myš a byl už dneska na prkně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
9.11.14 11:30
@Anonymní píše:
Jaké jsou vaše zkušenosti? Myslíte si, že platí pořekadlo na každou svini se jednou voda uvaří?

Mám několik osobních zkušeností s tím, že plno lidem vše kolem mě prochází a že to nejsou zrovna prkotiny teda.
Doufám, že to pořekadlo platí a na každého zmetka a podrazáka jednou dojde :cert:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
9.11.14 11:34
@Anonymní píše:

To, že se někomu někdo jeví jako vyčůraný a zlý je zcela subjektivní pohled. Někdo o nich může říkat úplný opak. Pořekadlo neplatí. Je to jen zbožné přání.

• Citovat
  • Upravit
951
9.11.14 11:46

Naprosto souhlasím s názorem @omites :palec: :kytka: Koho nechci, toho si k sobě nepustím. Neřeším, kdo co má a nemá. Starám se sama o sebe a snažím se být soběstačná. Projevy zlosti slušně odpálkuji či ignoruji. Problém mají ti, co to zlo plodí, ne já 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová