Vydírání - email

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3701
4.4.19 09:41
@Markéta80 píše:
@SarkaNovo :mrgreen: :mrgreen: , mne nějaký Johan Cornet, včera to byl rozhodně někdo jiný. Jenže jestli se najde někdo kdo zaplatí a druhý den ráno další 3 maily to aby se ten člověk zbláznil :mrgreen:

Ty jo, fakt :mrgreen: to aby si vzali půjčku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
4.4.19 09:46
@SarkaNovo píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jo, to mi chodí furt o tom strýci :mrgreen:
No taky nechápu proč zrovna bitcoin když jeho cena těžce klesá

No prave :D kdo se trosku orientuje v teto tematice tak zhruba vi no.. ale ne kazdy o tom ma prehled, to chapu.. ale tady je docela dobra databaze scammeru https://www.419eater.com/scamtracker/ :D se tim dobre smeji.. rika se jim MUGU a delaji vsechno jen aby ty prachy dostali..treba si daji okurku na hlavu protoze jim to lidi od kterych MUGU zada o penize proste reknou nebo chleba a tak :D des bes.. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
4.4.19 09:47
@SarkaNovo píše:
Jj, přesně.Mne to poslal ve 4:50 starosta, v 5:20 nějaký Kim Čong-un (to jsem teda mela ve Spamu)a ještě další 2 ve Spamu.

Primo od Kima? :D ty jo ty jses stastna osoba :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: primo od lidra Severni Koree, to se nepovede ani korejcum co tam ziji :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
4.4.19 09:51
@arada píše:
Jasně, ona je to velká sranda. Synovi něco podobného přišlo z USA. Věděli toho o něm docela dost a ne, že navštěvuje eroticlé stránky. Dokonce i pracovní věci, kdyby se proflákly, měl by velký problém. Nesmál se a poptal se známé policisttky, která se tímto problémem zabývá. A světe div se, jako první mu řekla aby si změnil hesla a aby byly složitý. Velká, malá písmena, tečky, čárky mezi a podobně.

Tak to je trošku rozdíl: Mně pár e-mailů, o kterých píše zakladatelka, přišlo, aniž bych navštěvoval erotické stránky a měl webovou kameru. To není žádný virus ani hacknutí počítače, to je obyčejný phishing, ke kterému stačí někde sehnat e-mailovou adresu příjemce. Bez hesla. Čili nic tajného, kvůli čemu by bylo nutno měnit hesla. Nejsou to klíny do počítače, ale klíny do hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
4.4.19 09:54

@SarkaNovo zaplatí a za chvilku má další mail. Někdo labilnější :? Ale mail od Kima to už něco znamená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
4.4.19 09:58
@Anonymní píše:
Prosím anonymně. Došel mi mail, kde mi někdo slušnou češtinou vyhrožuje, že když mu nepošlu 13 500 přes nějaký bitcoin účet, rozešle mým přátelům ak olegům video. Z poloviny mě, jak koukám na video pro dospělé a z poloviny na co koukám.
Nebojím se, že by to bylo reálné - mám zakrytou webku, nekoukám na nic závadného, sem tam něco tvrdšího, ale nic nechutného, ilegálního, navíc mi to píše jako muži.
Ale jiná otázka - je to vydírání a vyhrožování, dá se s tím reálně něco dělat? PČR, nebo tak? Nelíbí se mi to už z principu.
Popř. nechaly byste si pro jsitotu prohlídnout někým, kdo se v tom vyzná, pc?

Hlavně nic neplaťte. Je toho plný internet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
4.4.19 10:06
@zuni píše:
Spíš je divné, že vám to chodí od lidí, se kterýma jste si psali nebo znáte, jako je starosta nebo ta Blanka Bittnerová. To vypadá, že se asi dostali do emailu, ne? Nevím. Mě to taky přišlo a to na erotiku nekoukám, včera od nějakého cizince a dnes od českého jména, ale nekontrolovala jsem, jestli jsem si s paní něco psala. Každopádně to vážně neberu a platit nic nehodlám.

No, to ale není tak, že se dostali do mého seznamu. Dostali se do mailu Blanky Bittnerové a do mailu starosty v tom druhém případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
4.4.19 10:14
@mau-mau píše:
No, to ale není tak, že se dostali do mého seznamu. Dostali se do mailu Blanky Bittnerové a do mailu starosty v tom druhém případě.

A jooooo to je pravda.A takhle to přeposlali všem těm kontaktům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
4.4.19 10:15
@shaunovecka píše:
Hlavně nic neplaťte. Je toho plný internet.
:mrgreen: vůbec by mě nenapadlo platit.Ale zas věřím že třeba starší lidi se zaleknou a třeba fakt začnou shánět peníze no.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.19 10:32

Hele, a Vám se to neháže hned do spamu?
Kdybyste tady o tom nepsali, tak mě ani nenapadne prohledávat poštu.
Teď jsem se tedy mrkla do spamu a mám to tam od několikero odesílatelů, i od kamarádů. Ale bylo to hned vyhodnoceno jako SPAM a ty se po čase mažou, takže by vás to také přece nemělo obtěžovat. Takže jestli Vám to přijde rovnou do pošty, tak je třeba upozornit provozovatele e-mailu. Já mám jednu poštu na seznam.cz a druhou na gmail.com. Gmail jsem ještě neprohlížela (v doručených to nemám), ale Seznam to hned vyhodnotil jako spam. Na pracovní mi nic nedorazilo. Erotické stránky neprohlížím, takže to přišlo asi celé republice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.4.19 10:56

I já jsem dostala. Nechápu, jak to může fungovat :think: většina lidí na to nenaletí a ti, co ano, tak ti neumí platit bitcoiny, ne? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
4.4.19 11:00
@Markéta80 píše:
@Průzkumník :lol: :lol: jen nejstarší syn říkal proč jsme to smazala že by si to rád přečetl :lol:je fakt že dne před tím jsme koukala na stránky o psech a z těch stránek to jakože došlo :mrgreen: :mrgreen:

Nainstalovat adblock, noscript a oficiální e-mail vypisovat max jen v bance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
4.4.19 11:04

Tak mně to hodilo 2× do spamu a 2× do běžné pošty. Mám nastaveno upozornění na maily do SMS, v těch se mi zobrazují mailové adresy, tak jsem věděla, že je jsou nějaké nesmysly. Ale když jsem pak koukala do mailu, tak u té jedné divné adresy bylo přiřazeno jméno mého spolužáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
4.4.19 11:16

Taky mě to dnes přišlo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
4.4.19 11:26

@Průzkumník adblock mám už dávno :palec: Až přijde syn řeknu mu at mrkne jestli taky nemá něco ve spamu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová