Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nene závislost naštěstí určitě ne… no na bzt platíme hypotéku a spoplatky a ještě životní pojistka to je. celkově to je tak 12-13 tisíc byt hypotéka s poplatky, pak pojistka 1500, já mám 300 důchodko…pak telefony…ono když se to sečtemám kamarádky co mají stejně příjem v rodině nemají hypotéku a vyjdou šul nul… a nijak si nevyskakujou, pak kamarádky co maji barák a jezději na dovolený a jejich muž podniká… jenže v naší situaci to bude těch 12000 tisíc za byt v každém případě i když se přestěhujem a když pujdem někam na vesnici tak ještě navíc benzin… no tak nevim asi je to nějaká krize asi se fakt snaží, ale přiznal se mi, že ho ta práce hlavně baví a proto to dělá… celej tenhle byt je průšvih, snažíme se odstěhovat už dva roky a nic nenacházíme do všeho by se muselo investovat, nebo je byt samozřejmě dražší, nakonec mi vyjde vždy lépe zůstat kdyz už jsme jakž takž zabydlený než teď ještě projet další peníze a stěhovat se do neznáma
promiň za dotaz, ale máte teda jeden byt nebo dva? z prvního příšpěvku to vypadá jako byste měli dva.. jeden, ve kterém bydlíte a jeden ještě navíc pro manžela… ![]()
@Bibi239 píše:
Zakladatelko, ty máš přehled, kam jdou peníze, jaké poplatky se strhávají, že z jeho výplaty nezbude vůbec nic? Máš k tomu účtu ty přístup? Protože mi přijde divné, že bydlíte v pidi bytě, chlap dělá od nevidím do nevidím a máte velký kulový.
Takhle zvenku bych to tipla buď na splácení nějaké půjčky, co si vzal bez tvého vědomí nebo na náročnou milenku
ale já mám přehled… jak jsem psala výše jde to hlavně na hypošku cca 8000tisíc plus poplatky. Muž neměl nic do začátku takže až donedávna splácel ještě jeden úvěr základ hypotéky (dají vám jen určitá procenta, základ musíte vzít kde buď, většinou se to řeší úvěrem a refinanc jsme měli už..) a tedď kdybychom se stěhovali tak je to vlastně pro nás stěmi poplatky za smlouvy co teď mají finančně neúnosné…
@3HE píše:
promiň za dotaz, ale máte teda jeden byt nebo dva? z prvního příšpěvku to vypadá jako byste měli dva.. jeden, ve kterém bydlíte a jeden ještě navíc pro manžela…
nene jeden byt asi píšu dost zmateně, omlouvám se.
@brumdinka píše:
přesně vidim to podobně a bohužel, jak tak koukám některé by mu nandali ještě jednu práci navíc![]()
no ale kdyz dela a ma dve prace proc nemaji po vyplate ani korunu??? to je divne ne, asi nedela zase tak moc a nebo za malo ![]()
Jako docasne by mi to nevadilo, vidina celeho zivota timhle stylem by mi vadila, maly byt, malo penez, muz vecne pryc, jeste si pousti pusu na spacir pred znamymi o me ![]()
to ano, ale Ty s nim zijes, nevim jake jsou ve vasem okoli moznosti na praci, bydleni a jestli se opravdu tak snazi nebo ne vis jen ty.
Ale osobne by mi to vadilo hodne, kor kdyz by kamaradi kolem meli a my nemeli na nic, to by me stvalo, ale ne ze bych to lidem neprala-kazdy co si zaslouzi o tom zadna…ale na psychice to neprida ![]()
Díky za vysvětlení té nešťastné formulace „drahý byt 1+1 v OV“. To bylo dost zavádějící.. Jojo hypo je sviňa.
@Lana222 píše:
no ale kdyz dela a ma dve prace proc nemaji po vyplate ani korunu??? to je divne ne, asi nedela zase tak moc a nebo za maloJako docasne by mi to nevadilo, vidina celeho zivota timhle stylem by mi vadila, maly byt, malo penez, muz vecne pryc, jeste si pousti pusu na spacir pred znamymi o me
to ano, ale Ty s nim zijes, nevim jake jsou ve vasem okoli moznosti na praci, bydleni a jestli se opravdu tak snazi nebo ne vis jen ty.
Ale osobne by mi to vadilo hodne, kor kdyz by kamaradi kolem meli a my nemeli na nic, to by me stvalo, ale ne ze bych to lidem neprala-kazdy co si zaslouzi o tom zadna…ale na psychice to neprida
2 práce nemusí bohužel vůbec znamenat vyšší příjem.
A on si tu hypošku bral než ste se poznali?
@Anonymní píše:@Lana222 píše:
no ale kdyz dela a ma dve prace proc nemaji po vyplate ani korunu??? to je divne ne, asi nedela zase tak moc a nebo za maloJako docasne by mi to nevadilo, vidina celeho zivota timhle stylem by mi vadila, maly byt, malo penez, muz vecne pryc, jeste si pousti pusu na spacir pred znamymi o me
to ano, ale Ty s nim zijed, nevim jake jsou ve vasem okoli moznosti na praci, bydleni a jestli se opravdu tak snazi nebo ne vis jen ty
Mne to říká i mamka muž věčně pracuje ale nemáme ani na opravu auta a stydím se, kolikrát ani na plíny, dá mi mamka a mě je hrozně, ale je fakt, že jsem teď třeba malému neměla kupovat oblečení, koupila jsem výhodně v akci dopředu, mohla jsem si to odpustit, jenže např když muž donese 3 tisíce, to se koupí nákup 500, benzín, nějaký poplatek a je to fuč… a zase nemáme nic a takhle žijeme… poplatky chodí různě, tu přijde nedoplatek na to tu na to… já na účtě věčně v mínusu, poprvé se mi stalo, že na mne automat řval na celou ulici´=pípal, že už není z čeho vybrat… a teď když něco vydělal, šlo to zpět na investici do podnikání, aby měl na čem pracovat
přijde mi to jak zakletý, prostě se z toho nemůžem vyhrabat a muž pracuje pořád…
@Anonymní píše:
Mne to říká i mamka muž věčně pracuje ale nemáme ani na opravu auta a stydím se, kolikrát ani na plíny, dá mi mamka a mě je hrozně, ale je fakt, že jsem teď třeba malému neměla kupovat oblečení, koupila jsem výhodně v akci dopředu, mohla jsem si to odpustit, jenže např když muž donese 3 tisíce, to se koupí nákup 500, benzín, nějaký poplatek a je to fuč… a zase nemáme nic a takhle žijeme… poplatky chodí různě, tu přijde nedoplatek na to tu na to… já na účtě věčně v mínusu, poprvé se mi stalo, že na mne automat řval na celou ulici´=pípal, že už není z čeho vybrat… a teď když něco vydělal, šlo to zpět na investici do podnikání, aby měl na čem pracovatpřijde mi to jak zakletý, prostě se z toho nemůžem vyhrabat a muž pracuje pořád…
a o t nedovolí nahlídnout do účtů? my máme společnou kasu i účet a víme, kolik kdo máme peněz…
@Boudová
Samozřejmě, já bych si tenhle byt nikdy nevybrala… Mysleli jsme, že si něco najdeme, až se prcek narodí no byli jsme dost naivní asi…
@Verun83 píše:
tak každej má jinou představu, jakou chce mít rezervu. taky záleží jaký kdo má závazky, že… já chtěla 200tisíc, někomu stačí pro klid 10tisíc. na tom nic není. nikoho tady neoznačuju za socku. není důvod se nad tím nějak pozastavovat.
prostě jde o to, vytvořit nějakou rezervu. pak se člověk nemusí stresovat, co se stane, když se rozbije pračka…
máte buben ze zlata? ![]()
@3HE
Já jsem mu říkala, že se udělá jeden účet, kam se dají peníze a z toho budou odcházet poplatky tohle je hrozné, je to několik trvalých plateb a vlastně se z účtu pomalu nemůžou vybrat peníze aby bylo na ty poplatky, nevím jak to má nastavený, asi nějak blbě datumově… ale to abych se starala ještě o tohle… mám toho na starosti fakt dost i např na výměnu pneu musim myslet já… manžel prostě pracuje a já všechno okolo.
@Anonymní píše:
@Boudová
Samozřejmě, já bych si tenhle byt nikdy nevybrala… Mysleli jsme, že si něco najdeme, až se prcek narodí no byli jsme dost naivní asi…
Nene závislost naštěstí určitě ne… no na bzt platíme hypotéku a spoplatky a ještě životní pojistka to je. celkově to je tak 12-13 tisíc byt hypotéka s poplatky, pak pojistka 1500, já mám 300 důchodko…pak telefony…ono když se to sečte
mám kamarádky co mají stejně příjem v rodině nemají hypotéku a vyjdou šul nul… a nijak si nevyskakujou, pak kamarádky co maji barák a jezději na dovolený a jejich muž podniká… jenže v naší situaci to bude těch 12000 tisíc za byt v každém případě i když se přestěhujem a když pujdem někam na vesnici tak ještě navíc benzin… no tak nevim asi je to nějaká krize asi se fakt snaží, ale přiznal se mi, že ho ta práce hlavně baví a proto to dělá… celej tenhle byt je průšvih, snažíme se odstěhovat už dva roky a nic nenacházíme do všeho by se muselo investovat, nebo je byt samozřejmě dražší, nakonec mi vyjde vždy lépe zůstat kdyz už jsme jakž takž zabydlený než teď ještě projet další peníze a stěhovat se do neznáma