Jak si poradit s vyhořením na mateřské?

197
23.7.25 10:18

Vyhoreni na materske - co s tim

Chci se zeptat těch, co si prošli nějakým druhém vyhoreni na materske:
Jak jste sis tím poradili? Pomohl nějaký terapeut, nejaka zmena neco to samo odešlo?

Kdy jste přišli na to, ze uz je to za hranou?

Vim, ze bych si nemela stěžovat. Mam skvělého syna. Je mu rok takze to těžké jeste prijde.
Ale okolí snadno rika - je ty se máš, tobě celou noc spi. Nebo je ten je tak moc hodný.
Je ty se máš ty máš babičku, co ti pohlida.
Nevidi, ze poslední týdny resim pohřeb. Nevidi, ze část rodiny se se mnou nebavi.
Ze mimo přítele a a malého nemam žádnou rodinu.
Ze nemam žádný koníček, žádný cas,,pro sebe,,.

Ano je hodný, ale zároveň pres den spi max 1,5 hodiny odpoledne. Zbytek dne lítám za nim nebo chce pozornost.
Na internetu neustále na me blikající videa skvělých žen co vše delaji s ditetem - sportuje, vaří, podnikaji, a pri tom natáčejí videa.
Jsem zvyklá delat neco užitečného- pracovat, vzdělávat se, pomáhat ostatním.
Najednou mi prijde procházka s kocarkem jako,,ztráta času,, který bych mohla věnovat alespon tomu ze uvařím, kdyz uz ne,,záchraně světa,,.

Dekuji všem za odpoved na moje prvni dotazy.
Kazdy ma mateřství jine a myslím ze si vzájemně vubec nemáme co závidět a ze pro každou jednotku to těžké a měli bychom se proto mnohem vice podporovat :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35819
23.7.25 10:23

V první řadě se nedívej na nesmyslný videa na netu jak ženský všechno perfektně zvládají. To je ve většině případů lež.
Najdi si nějakou práci. Přijdeš na jiný myšlenky. Pokud máš teda kam dítě umístit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
23.7.25 10:27

@JancaS84 v roce ho nikam neumistim a přítel by mi to ani nedovolil.
A samozřejmě ze k tomu pracuji co se da. Jinak bychom nevyzili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
23.7.25 10:27

Co ti brání si vyměnit role s otcem dítěte? Ať jde na rodičák a ty můžeš jít do práce se realizovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
23.7.25 10:33

@ibis otec ditete :mrgreen:. Jo uz jsem v těhotenství ze nevim jak to půjde a navala najevo ze by mi vyhovovala po cese i nejaka,,výměna,,. Jasne rekla ze pokud budu mit zajímavou nabídku ze on půjde na rodicak jako ten,,s nižším výdělkem,,. Vse mi odkejval a ted kdyz jsem to zmínila se tváří stylem ze mi hráblo a ze pr co jiného mi na ty moje nesmysli mel rict…
A těžko půjdu do prace a tatínka nechám doma s ditetem aby mel problemy v práci.

Samozřejmě z finančních důvodů si nechce ani brát dovolenou a raději si ji nechává vyplácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.25 10:34
@maruska1996 píše: Více

Aha, takže ty pracuješ, co to dá, ale přitel by ti nedovolil dítě někam umístit. Obávám se, že nejsi vyhořelá z mateřské, ale z toho, že máš docela na houby život.

• Citovat
  • Upravit
35819
23.7.25 10:36

Aha, takže chlap totálně na baterky.
Tak si s ním nedělej hlavně další dítě. A dupla bych si ať si vybere dvě odpoledne v týdnu kdy bude mít na starosti dítě a ty si vyrazis zacvičit/nebo co uznáš za vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2396
23.7.25 10:45

Prosim te…hlavne se nesrovnávej s matkama na instagramu, ktere jsou dokonale a vse zvladaji. samozrwjmne ze neukazou, ze vsechno predchazelo pred videem.(uklid, hodina liceni a cesani apod).
Neres, co delaji ostatni.
Zijte jak chces ty, ne jak zijou ostatni. :)
Ja mam dceru 22 m a taky jsem se ze zacatku srovnavala, jako napr. kamosky dite spi vice, uz umi chodit, oni zvladnou i dovolenou u more. Tchyne se porad pta, proc ma dcera jeste pliny. Proste to vypoustim. Nikde neni navod jak se co ma a co je spatne.
Udelejte si spolu pohodu, zkus si najit chvili pro sebe. Ja jsem si napr. stanovila-ze kdyz dcera bude spat-tak budu odpocivat. Ale delam to az tak od jejiho 1 roka, kdy presla na jeden spanek. Jinak jsem se taky snazila vse dohnat. Varim rychla jidla, uklizim prubezne :palec:
Uvidis, ze si prijdes na to, co vam vyhovuje obema :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
23.7.25 10:52

Je to roční dítě. Je naprosto normální, že v bdělé době potřebuje veškerou Tvou pozornost.

K péči o sobe - předej dítě na chvíli manželovi. Udělej si, po dohodě s ním, jeden den v kalendáři kdy bude on dítě zajišťovat. Nebo ať pravidelně koupe, atd… - co to dítě zvládne s tatínkem

Přestaň sledovat sociální sítě a hlavně se s tím nesrovnávej. Uleví se Ti. :kytka:

Pokud ani to nepomůže, vyhledej psychologa / psychoterapeuta.
Vyhoření samo od sebe nepřejde. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
33608
23.7.25 10:55

Počkej, jak jako že by ti to přítel nedovolil? Ty jsi na rodičáku, a musíš pracovat, jinak nevyžijete. To se stalo jak? Přítel má malou výplatu? Mít dítě přece neznamená, že se musíš věnovat jen jemu a na sebe se vykašlat. Jestli chceš pracovat, a hlídání pro malého bys sehnala, tak jdi do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
23.7.25 11:01

Dočítám, tak bych si našla terapeuta a s ním si ujasnila co vlastně chci a jaká je cesta toho to dokázat… Změna sama nepřijde a věci sami nezmizí. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14946
23.7.25 11:02

Pokud tě do práce tlačí pocit, že musíš dělat něco užitečného, tak věř, že není nic užitečnějšího, než když se teď budeš věnovat svému dítěti. Pokud tě do práce tlačí vaše finanční situace, tak se musíte teda s manželem dohodnout, jak to provést

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
23.7.25 11:06

Promiň, otec dítěte to fakt není, to se omlouvám, že jsem urazila spostu skvělých tatínků. On je pouze dárce spermatu :roll: A ty peníze vyplacené za dovolenou bych mu narvala víš kam :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33608
23.7.25 11:09

Nejhorší je, že jemu je úplně fuk jak se cítíš. Dovolenou si nechává vyplácet? A kde je nějaký čas s rodinou? Kdybys v něm měla oporu, tak by ses takhle blbě necítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
23.7.25 11:22

@maruska1996 tak tady je možná zásadní chyba, přítel nedovolí, ale jinak nevyžijeme…kojíš, nekojíš? A když by ses vrátila do práce a chlap byl doma, měli byste se lépe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí