Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemusíš ani zpřetrhat vztahy násilně..možná, že když řekneš, že už dávat nebudeš, možná se maminka odtrhne sama, kdo ví..
Já neříkám tak ani tak - nevím správnou radu, obzvlášt, když maminka je labilní a může uškodit i ostatním ( tatínkovi, vnukovi..)..
Ale já být tebou, tak tlačím na to - vědět co vlastně platím, proč mají dluhy, kolik jich doopravdy je a spíš řešit, aby další nevznikaly..
já bych vztahy přetrhala -z vlastní zkušenosti se mi ve finále moc ulevilo . Vyměnila jsem si i telefon a její číslo už jsem si tam nedala. Mám svatej pokoj ![]()
Není jednoduché zanevřít na vlastní mámu,prožívám něco podobného jak zakladatelka,pořád dokola už říkám DOST,že už jí nedám,stejně za mnou chodí a zavolá jen když potřebuje a nakonec mi to vždy nedá a stejně jí dám,už toho mám až nad hlavu ale ještě asi nepřišla ta správná chvíle,nebo ten hrnec jak se říká ještě nepřetekl
ale držím palečky at jsi silnější a odpoutáš se od takové situace,byd je to kruté ![]()
já jsem takle dala pryč ruce od mojí sestry,měla 3 děti,s penězi vyjít nedokázala a mě citově vydírala-děti nemají na jídlo,nemám ani chleba… já jako dítě zažila hlad,takže jsme ji peníze vždy přivezla. byla taková svi*ě že když jsme ji do očí řekal že mě akorát využívá tak to přiznala,tak jsme ji nakoupila se slovy-ty si třeba chcípni hlady ale děti nemůžou za to jakou maj mámu. pak jsme potkala současného manžela,dopředu jsme ho varovala co je moje sestra zač (brzo to poznal sám) a nakonec uplně přetrhla vazby-i s mámou která bydlela u ní. a najednou mi bylo líp,deprese odezněly. někdy je lepší dát od „rodiny“ ruve pryč ale chce to v někom oporu-myslím že manžel by to měl vědět aby tě mohl podpořit
V první řadě to řekni manželovi, za prvné se ti hodně ale opravdu hodně uleví a za druhé věř že jestli je to správný chlap tak pochopí co jsi dělala že jsi rodičům posílala peníze za jeho zády a odpustí ti a pomůže ti situaci řešit aby to už konečně skončilo, bude ti oporou pokud bude matka zase naléhat, vztahy bych s ní úplně neukončovala jak tady psali jiní ale řekla bych ji že malého vídat může i s tím že mu budeš jídlo dávat do krabičky ale neuvidí od tebe už ani korunu a pokud by už s tebou nechtěla mluvit tak otec přece může přijít kdykoliv se na malého podívat k vám ne?
Ale ze strany tchána. Když jsem se nastěhovala k manželovi. Tchán se usmíval, ale časem se vybarvil. Hlavně proto, že se mi manžel přiznal s jeho sponzoringem. Podržela jsem ho a prostě dával měsíčně peníze mě. Na mě si tolik nevyskakoval. Ale pak také neměl a stejně jsme poplatky zaplatili mi. ![]()
Dokonce byl tak vychca…, že donutil manžela podepsat smlouvu na barák s věcným břemenem. Takže mu v podstatě daroval barák, ale s tím, že on si tu v klidu dožije. Jeden by z takových rodičů blil. ![]()
Byl to děs. Ale vyřešilo se to samo. Tchánovi dluhy přerostli přes hlavu a oběsil se. Myslíme si, že to mělo být demonstrativní, ale jaksi jsem ten den přijela domu později. Prostě mi něco říkalo: Nejezdi domu.
Je to hnus co napíši, ale máme klid.
@Anonymní píše:
Ale ze strany tchána. Když jsem se nastěhovala k manželovi. Tchán se usmíval, ale časem se vybarvil. Hlavně proto, že se mi manžel přiznal s jeho sponzoringem. Podržela jsem ho a prostě dával měsíčně peníze mě. Na mě si tolik nevyskakoval. Ale pak také neměl a stejně jsme poplatky zaplatili mi.
Dokonce byl tak vychca…, že donutil manžela podepsat smlouvu na barák s věcným břemenem. Takže mu v podstatě daroval barák, ale s tím, že on si tu v klidu dožije. Jeden by z takových rodičů blil.
Byl to děs. Ale vyřešilo se to samo. Tchánovi dluhy přerostli přes hlavu a oběsil se. Myslíme si, že to mělo být demonstrativní, ale jaksi jsem ten den přijela domu později. Prostě mi něco říkalo: Nejezdi domu.
Je to hnus co napíši, ale máme klid.
pro někoho to může být hnus,pro někoho vysvobození ![]()
Tak jí vydírej taky…Ať na tebe přepíší byt, o který by mohli přijít, a tys jim ho pomohla splácet. Jinak už jim žádnou korunou nepomůžeš…Nevím, ale důrazné NE je jen na tobě. Udělala jsi pro ně nadmíru toho, co pro tebe udělali oni
Je vidět,že si uvědomuješ,jak tě matka vydírá,ale nějak si s tím neumíš poradit.Jedno je jisté,čím víc rodiče na děti kašlou,tím víc se děti snaží si jejich lásku zasloužit.Sama už víš,že tvé oběti ke zlepšení nevedou.Přestaň ji sponzorovat a uvidíš sama,jak se zachová.Určitě bych to řekla manželovi,asi ne všechno,bo by se to mohlo obrátit proti tobě.Nenech se vydírat.
My na tom nejsme zrovna nejlíp,ale v životě bych si dětem neřekla o peníze.Tvá matka viditelně neudrží korunu a tvůj otec i ty ji v tom ještě podporujete.Tak trochu se divím,že jí i otec dá všechny peníze.Proč nezakročí?Stačí málo,jen říct,že teď se bude starat on.
Předně bych to řekla manželovi. Možná bych vyhledala psychologa nebo nějakou poradnu, kde ti poradí, jak můžeš situaci s matkou řešit. Zpřetrhat vztahy vidím až jako poslední řešení, zatím bych to takhle razantně neřešila. Byla i tvoje chyba, že máma po tobě žádá pořád peníze. Začala jsi jí posílat nadstandardní dávky peněz, aniž bys věděla, co s nima dělá
Já bych chtěla znát všechny dluhy, chtěla bych vidět výpisy, že ty peníze používá na splátky. Píšeš, že vydělávají, tak kam ty peníze jdou? Myslím, že si mamka bere další a další půjčky a prostě to neřeší. Takže chce peníze? Sedni si s ní a ať ti předloží její dluhy, bankovní výpisy, upomínky atd. Bez toho bych jí nedala ani korunu. Zvykla si na to a teď je to pro ní běžná věc. Tátovi bych klidně vypomohla nákupem oblečení atd., pozvi ho k vám na oběd apod., proč ne. Jo a tvoje mamka má pravdu, lidi by si měli pomáhat - ale to neznamená sypat jí prachy
A když s ní budeš mluvit, tak klidně breč! Ono se ti uleví, protože všechno, co jsi v sobě držela za ty roky, vyjde ven ![]()
Být Tebou, svěřím se s tím manželovi, prostě v klidu mu to říct, i např. mu vysvětlit, že jsi ho tím nechtěla zatěžovat, ale že je to ve stádiu, kdy už si nevíš sama rady a je potřeba to řešit jako tandem.
Tam bych začala a hlavně bych matce nedala ani korunu. Matce jsi finančně podala prst a ona Ti vzala celou ruku.
Ale řekni to partnerovi, ve dvou se to lépe řeší.
Máš svojí rodinu a do té vkládej energii. Tahle ženská není tvá matka. Nenech se stáhnout do jejich problémů. To ona se tě snaží dostat, aby jsi nebyla šťastná, když není ona!!!
Normalně jsem prostě nemocnej a moje matka řekne ať jdu do školy.
Co mám dělat?
![]()
S otcem se nic řešit nedá,ten se za posledních 10 let změnil tak,že je to až k pláči. Stal se z něj jen stroj na peníze,který nemá ani svůj názor,moc nemluví a jedinou radost mu dělá náš prcek. A vše je vina matky,protože on,než aby měl doma peklo,tak raději nic neřekne.řekla bych psychické domácí násilí,ale ze strany ženy. Kolikrát jsem s ním sama rozebírala tyhle věci,ale on je podpantoflák,nic neřekne. Je mi ho líto,jediné teplé jídlo má v práci. Matka nikdy nevařila a tak žije jen na rohlíkách a salámech. Ona nic jiného kupovat nebude. Malému musím dávat jídlo sebou do krabiček. Vím,že je vážně psychicky nemocná,je nervózní,má i takové nervové tiky,takové reakce,jaké ona má na různé situace,jsem u nikoho neviděla. Ale samozřejmě,že ona si myslí,že je v pořádku. K malému má naštěstí dobrý vztah,ale jinak zničila celou rodinu.