Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@j.a.n.i1 kde prosím tě?
píšu že to JÁ považují za blbost a že MY (já s manželem) to nepovažujeme za výlet ![]()
@Verunecka289 Píšeš JE to blbost… nikoliv Já to považuji za blbost…
@Verunecka289 píše:
@Lucie66 já netvrdím, že je hrozný někam jet s půlroční, jen je prostě blbost, táhnout to dítě minimálně dvě hodiny tam a dvě hodiny zpátky, kvůli třem hodinám „výletu“však sem psala, když chcete jet někam na výlet, jela bych někam blíž, tak do půl-třičtvrtě hoďky cesty, ať není tolik hodin v autosedačce
ale když tak „nutně“ musíš do Ikei, aby sis nepřipadala jak křovák
tak nevím na co se ptáš
Třeba tady…
Výlet si teda představuji jinak než strávit půl dne v obchodě. Kdybyste jeli někam do přírody, tak to chápu, taky jsem jezdila. Ale takhle chápu tchýni.
@lucenka Pokud zakladatelka bydlí někde v „horní dolní“ a jsou v přírodě každý den, tak celkem chápu, že si výlet představuje do města či obchodu.
@Lucie66 To je na vás. Vy víte jak malá zvládá jízdu a výlet se jí bude líbit
. Já zatím zkušenost nemám, ale kamarádka nedávno jela se 7-mi měsíčním autem do Itálie na hory. Nevím jaké to bude, ale v půl roce též počítám už s delšími výlety.
Malou znáš dobře ty a ne tchýně ![]()
@j.a.n.i1 tak promiň, příště napíšu: já netvrdím, že je blbost jezdit s půlročním…, jen tvrdím, že je blbost… To byla reakce na konkrétní větu, takhle vytrženy z kontextu to vypadá jinak ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@lucenka A jak to tomu kojenci ublíží?
nejspíš nijak… i když o víkendu tam jsou davy lidí a teď jak se pořád mění počasí, tak každý druhý chrchlá.
Spíš jde o to, že bych to nenazývala VÝLET… pod tímhle pojmem si většina lidí představí něco úplně jiného. A pokud bych tam tak nutně musela a měla dítě na UM, tak bych ho nechala s babičkou nebo vzala babičku s sebou a nechala je jezdit venku v nějakém parku
Navíc 2 hodiny v obchoďáku mi přijdou naprosto šílený ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@lucenka A jak to tomu kojenci ublíží?
A co to tomu kojenci dá?
4 hodiny ve vajíčku, kvůli nakupování? Nakupovat se dá určitě i blíž ![]()
@Verunecka289 píše:
A co to tomu kojenci dá?4 hodiny ve vajíčku, kvůli nakupování? Nakupovat se dá určitě i blíž
Třeba spokojenou mámu?
@j.a.n.i1 jsi hodna, ale to nema cenu…Pul roku sedime doma a stejne me mala pred mesicem chytla zanet prudusek holt od nas…clovek ji furt strani a jeto k nicemu
@Lucie66 Hele, jestli snáší v pohodě cestu autem, tak jeďte. Ty jet chceš a tchyně ať si políbí šos. Já prostě vím, že můj malej by byl tak protivnej, že by mi to zkazil, proto bych nejela. Každá máma má jiné priority. ![]()