Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ProfZav Já teď s dvouleťákem a čtyřleťákem taky ne, to by mě zabilo, ale dokud to byla mimina, tak to bylo v pohodě a dalo se cokoliv.
Já sice teda taky návštěvu IKEA nepovažuju za výlet, i když se tam celke bez problému dá strávit celý den, ale to je každého věc. Co se týče času a věku dítěte, klidně bych jela. Nechápu, proč by na to v půlroce měla být malá. Naopak v tomhle věku je ji ještě celkem jedno, kde je, hlavně když je s rodiči. Až jibude rok a bude chtit chodit a všechno zkoumat a bude se třeba na takovém výletě nudit, bude to horší.
My jsme začali po výletech jezdit hned po šestinedělí, blízko i daleko, nikdy jsem neřešila, jestli je to pro dítě „vhodné“, řešila jsem jen, jak zařídit, abychom si to i s dítětem užili a abychom nadmíru neobtěžovali cizí lidi. Ale přece nebudu sedět doma na zadku nebo chodit jen po dětských hřištích až dokud nejmladší dítě nenastoupí do školy nebo jak dlouho.
@Kassy Právě teď je teda podle někoho malá pak zas nevydrží takže nejdřív pojedem tak za deset let…
@Lucie66 Jako výlet může být i do obchoďáku, jasně, že je lepší pro mimčo třeba do zoo, ale dělat všechno pořád jenom pro ně… já nevím.. taky by si člověk mohl udělat radost sám a nevidím nic špatného vzít jednou za čas půl roční mimčo na výlet do Ikey
Tak uvidíš, jak se to bude líbit, třeba to bude naposledy
V autosedačce to přežije, já nevím, co tady někteří na tom tak řeší… Ale ok, různí lidé, různé názory. Udělej si radost, otestuješ mimčo a na tchýni se vykašli… naše si taky vůbec nedokázala představit, jak jako budeme s malou jezdit takhle daleko, jak to zvládneme a samé úzkosti a strachy… Jestli jedete s manželem, tak je to už úplně ok, dítě když tak zabaví… Uvnitř se mu/jí bude určitě líbit, je tam spousta věcí na pozorování, spousta lidí - naše to má ráda…
Jezdime od sestinedeli. k tchyni je to skoro 2 hodky cesty. Blby jsou jenom zacpy. Pri nich mrne blbe spi. Lepsi objet delsi cestou. Ve 2M jsme byli na wellness vikend (kojila jsem) a v poho. Ve 3m jsme rano jeli 1,5 hod na svatbu, cely den u jezera a v noci zpatky. V ikee se ji bude libit. My od 4m rekonstruujeme, vsechny nakupy jsou na mne, jsme porad nekde ikea, siko, baumax, stavebniny aj. Diteti se tam moc libi, protoze je tam spousta veci na divani. Od roka je cestovani horsi, min spi a v aute ji to tolik nebavi, tak musim na delsi cesty vychytat spaci dobu a predtim utahat. My zijeme jako predtim, dite se prizpusobilo nasemu zivotnimu stylu. Hlidani moc nemam a ani nepotrebuju, dite jsme proste zaclenili. Jen misto do prace chodim na cviceni s detma, detsky plavani aj. Detske aktivity, aby se mrne nenudilo
. Ale doma nesedim. Chodim jeste do skoly a mimo vikendy proste chodi se mnou. Ale to je nastesti malo.
@Lucie66 hele klidně jeď
já bydlim poblíž a stejně to taky beru jak výlet-manžel tam se mnou nechce jezdit, takže jezdí sám přímo pro určité věci a když mě vezme s sebou tak jsem nadšená
malou to tam bude bavit-je tam spousta věcí na koukání
jako kdybyste tam trávili celý dny tak rejpání místních supermatek beru, ale jednou za čas je to naprosto v pohodě-a když budeš spokojená ty tak bude spokojený i mimčo
a z rypen si nic nedělej ![]()
@martina.se nase mrne obchody miluje' je tam takovych novych veci a tolik lidi. Zazitek z toho v tech pul roce mela. Ted leze, tak uz davam prednost mistum, kde se da vypustit, nastesti dum uz je z vetsiny vybaveny. Ale stejne ji nakupovani bavi. Vic nez me ![]()
@martina.se nase mrne obchody miluje' je tam takovych novych veci a tolik lidi. Zazitek z toho v tech pul roce mela. Ted leze, tak uz davam prednost mistum, kde se da vypustit, nastesti dum uz je z vetsiny vybaveny. Ale stejne ji nakupovani bavi. Vic nez me ![]()
@achesa1 píše:
@martina.se nase mrne obchody miluje' je tam takovych novych veci a tolik lidi. Zazitek z toho v tech pul roce mela. Ted leze, tak uz davam prednost mistum, kde se da vypustit, nastesti dum uz je z vetsiny vybaveny. Ale stejne ji nakupovani bavi. Vic nez me
já bydlim ve velkém městě a do obchodů lézt musím, ovšem poklusem tam a hned pryč.. moc nechápu lidi, co místo na výlet jdou do nákupáku. Ale jako jasný, každý dle svého ![]()
@martina.se Já bych řekla, že odpověď je hned na začátku první věty ![]()
@martina.se píše:
já bydlim ve velkém městě a do obchodů lézt musím, ovšem poklusem tam a hned pryč.. moc nechápu lidi, co místo na výlet jdou do nákupáku. Ale jako jasný, každý dle svého
mám to stejně… teď o víkendu jsem dělala rodině taxikáře a byli jsme i v Ikei a nestačila jsem zírat, kolik tam bylo rodin s dětmi. Přitom venku bylo krásné počasí ![]()