Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Partnerské vztahy mezi muži a ženami můžeme dělit na:
To jsou hlavní fáze.
No a 3) je vlastně jen konec toho hezkého, tedy fáze 2). Je to otravné dostat se do výletového období, cestování na místa, kde nic moc není, jen aby člověk někde byl a ne doma plus fotky na instagram (to u mladších). Sex doma je lepší než výlety (a občasný sex v přírodě, většinou nepříjemné prostředí). Je to spíš o chlubení… a zabíjení času.
Je to otravné, hrady, zámky, moře,… furt dokola, člověk si z toho nic nevezme, kdyby si o památce přečetl knihu, udělá lépe než někam jet, sáhnout si na památku, ale vědět o ní prd (většinou je to buď první nebo druhý případ, málo kdy žena vycestuje někam, kde to má pročtený, přečetla desítky knih a těší se na konkrétní místo).
Prostě mě zajímá asi jen jihovýchodní Asie a místní šlapky (pokud to nejsou přeoperovaní muži), ale raději filmy, kina, bary, knihy,… ale ne cestování někam do prčic jen kvůli pocitu, že „jsem někde byla“ a může o tom vykládat kamarádkám ![]()
Cestování, neustálé výlety, jsou pro lidi, co méně čtou, většinou jsou průměrnější, i ti co chodí na humanitní fakulty jsou dneska hlavně průměr…
Prostě neví dané ženy, jak by zabily čas než otěhotní (a pak co s dětmi? na výlety…)… ale mě tyhle cesty nebaví a nudí mě, ale ony mě do toho nutí. Proto se rozcházím často v tomto období (i pro tu okoukanost, to je tak za 2-3 roky)
Já tvůj pohled chápu, často to probihalo podobně. Pak přišly děti, vlastně dvě manželství po dvou dětech.
Ale teď je to jiné. Děti mám dospělé, soběstačné a poprvé žiju sama za sebe a do toho BUCH, LÁSKA… Je to úplně odlišné, tam ty fáze zmizely, žijeme spolu jeden pro druhého.
Uznávám, že je to i věkem.
A co, někoho to baví..
My jsme ve fázi dvě i po 5letech..
Mícháme to s trojkou a pohodaaaa..
Tak si najdi taky někoho kdo nevypadne z baráku. Svět je příliš velký a zajímavý, abych jen o něm četla v obýváku. Cestování je pro mě o posouvání hranic (takže klidně i to dobrodružné s batůžkem), s dětmi potom o posouvání jejich hranic a mém pruvodcování (a to může být klidně 30 km od bydliště).
U cestování potkáváš nové lidi, zvířata, věci, zažíváš nové situace a to tě rozvíjí. Plus pohyb je potřeba.
Podle me vyletova faze muze byt i ta, kdy si spolu jdete do knihkupectvi, koupite si stejnou knizku a ctete.. dulezite je najit si stejny protejsek nebo jim nabidnout neco zajimavejsiho..
Existují konzumenti zamilovanosti, kteří se přes tu úvodní etapu vztahu nedostanou a partner se jim poté, co vstoupí do klidné, hormony nenapájené fáze soužití, rychle okouká, zevšední. Takže se jim v rychlém sledu partneři střídají s +- dvouletou periodou. I takhle se dá prožít život, pro rodinu a výchovu dětí ale nejsou stavění…
Já mám cestování rád, žádný stereotyp v resortu, ale poznávání nového a s milovaným partnerem je to ideální. Milování v exotickém prostředí, dobrodružství, zážitky - co chtít víc?
Vztah to obvykle posílí, nebo se naopak rychle ukáže, v čem jsou partnerovy slabiny.
Člověka nejlépe poznáš při zátěži a v neznámém prostředí.
Ne každej je stavěnej na vztahy. Jsem výletící typ, ale upřímně velmi brzy jsem pochopila, že bude lepší, když si tam kam chci odcestuju sama a později sama s dětmi. Ex byl doma, měl svůj klid. Já byla na výletě nebo v cizině a taky jsem byla spoko.
Teď jsem rozvedená a je to to nejlepší, co mě mohlo potkat. Zjistila jsem, že stejně to nejlepší si dokážu dát jen já a nikdy se mi žádnej chlap nevyrovná. A já alespoň nemusím předstírat, že se snažím myslet na protějšek.
Ty mi přijdeš na tom dost podobně. Chceš si to zařídit podle sebe a je to v pořádku, jen nechoď do vztahu.
Větší blábol jsem snad vživotě nečetl.
To, že jezdím na výlety znamená, že nemám sex a nečtu? ![]()
Ty jo, to jsem netusila, ze kdyz s muzem sem tam jedem na vylet, na ktery oba chceme a tesime se, ze jsme uz uplne v pr.deli.
A jeste k tomu nejsme moc chytri ![]()
@Nick.na.emimimo píše: Více
Kvůli tomu, že nemam rád zbytečné courání jsem raněnej? ![]()
Romové nechodí na výlety a ani nečtou.
Najdi si slečnu v tomto etniku.
Tak seď jak pecka na zadku
my ostatní si budeme užívat krás světa klidně i za Tebe ![]()