Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mozna fakt nahoda,tezko rict,kazdopadne bych duverovala,ale proverovala
Myslím, že vztah by měl být založený na důvěře.
U Vás mi to celé připadá dost zvláštní. Na jednu stranu „často zavádíte řeč“ na jeho bývalý vztah, rozebíráte ho, porovnáváte se současným stavem … a na druhou stranu vyvádíš z představy, že by jí snad měl volat. Asi by to chtělo některé věci si ujasnit - buď ten vztah je ukončený pro Vás oba a nebo není. Pokud není a partner prostě chce, aby bývalka do jeho života nějak patřila i v budoucnu, těžko s tím něco naděláš, konec konců s ní strávil deset let života, to není málo.
Pokud jste oba zajedno v tom, že jakékoli vztahy s ní jsou tabu, proč ne - ale potom bys partnerovi měla důvěřovat a záhadu telefonu pokud možno neřešit. Tím, že budeš dělat scény kvůli podobným věcem, ho leda tak popíchneš k tomu, aby se s ní stýkal natruc Tobě.
Mě přijde divný, že jeho bejvalku pořád řešíte, že se o ní bavíte, když si uděláte fajn večer, kdyby to bylo vyřešený, tak vás - nebo teda jeho - ani nenapadne se o ní zmínit. Nevím teda jak ten telefonát, to může být náhoda, ale řekla bych,, že ten jejich vztah nějakým způsobem trvá, když tě s ní pořád srovnává, i když z toho vycházíš líp
Nevim, nějak bych po něm chtěla, ať to s ní uzavře, nebavte se pořád o ní, nesrovnávejte, já jsem třeba ve vztahu spokojená a bejvalý vztahy nikdy nevytahuju, prostě to je minulost. U vás asi není no ![]()
Ahojky, já bych na to už nemyslela. mě se to stalo už x-krát!!! Opravdu, mobil se mi v kapse odemkl a jak jsem třeba chodila nebo seděla tak se mi otevřel seznam a jezdil tam sem- a tam … a já jsem volala třeba mamace tak to bylo M nebo i tátovi to zas je taky na konci seznamu jako T
Řekl ti, jak je s tebou vše jiné, hezké, nemusí být ve střehu a s tebou se cítí doma. Neřešila bych to a jen se nad tím zasmála, že má na to štěstí
a nebo bych radila vymazat ji ze seznamu - radím jemu ne ty bez jeho vědomí ![]()
Jinak jsem byla v podobné situaci. S ex nebyl teda tak dlouho ale napsal si na sebe její děti a ona ho pak odkopla a on teď musí platit. Když jsem byla těhotná poprvé tak se ho asi snažila svést a dostat zpátky!!! řekl mi to hned ten den (žije v rozpadlém baráku ) - že ho poprosila, aby ji tam udělal beton (podlahu) a ještě nějaký práce (newím co to už bylo) a on, že mu hned nabídla ať tam s nima spí(byla jsem v 8m těhotenství). Zeptal se mě co si o zom myslím tak jsem mu řekla ano, spi u ní ale vem si s sebou všechny věci a už se nevracej. Koukal na mě jako na zjevení ale nenechám si kálet na hlavu, že?
Ještě když jsme se snažili otěhulkovat přes rok. Vím, že se jí ten barák musel opravit - byl na zpadnutí. Tak jsem mu řekla ano, oprav jim to tam ale já tam budu taky a on, že jí to navrhl a ona to odmítla. Pak jí i volal, že jí přijede udělat ten beton a, že vezme i mě a ona mu řekla, že už nemusí, že jí to udělal někdo jinej. Od tý doby mám k němu vůči ní 1000% důvěru - vždy jsem byla ve střehu protože ona je ten jeho tip! hubená, černovlasá a já pravej opak tlustá a blondýna ![]()
Myslím si, že stále žijete ve třech
a bývalka s váma všude chodí (i do hospody) a vy ji tam sami zvete, nějakým způsobem ji potřebujete..... neřeš telefon a nějak už tuhle kapitolu uzavřete ![]()
Já být tebou, tak do toho nešťourám…před ním. Jenom mu budeš připadat jak hysterka. Mě se to taky jednou stalo, že mi partner lhal (ted už manžel). Tehdy jsem na to taky furt myslela, prohrábavala mu věci, předházela mu to…k ničemu to nevede. Jenom máš pravdu, že ta důvěra už nikdy nebude jako dřív. Zkus tomu dát trochu čas…ono se to nějak „vystříbří“…Pokud se k ní bude chtít vrátit, tak to poznáš, pokud ne, tak tohle vezme čas…
Ahoj holka,omlouvám se že do toho takhle vpadnu.
Pokus se mu věřit ,když se nebudeš trápit a jemu něco vyčítat ono ho to přejde.
Na rovinu jsem s přítelem již 9 let a Náš vztah je výborný občas se nedohodnem ale asi to k tomu patří.
Přítel se občas sejde se paní,se kterou měl sexualní vzat.Nehádám se sním kvůli tomu on mi to občas ani neřekne ,ale bohužel se to někdy dovím .
Naučily jsme se to že máme své společné kamarády a každý své kamarády.Já bych nešla s jeho a já vím že by se necítil s míma kamarádama.
A stím telefonem .Občas se stane že se zmáčkne klávesnice s počátečním jménem a problém je na světě.Pokud máš jistotu že sní nemá něco víc než kafe ,nemáš se čeho bát ![]()
Telefon bych neřešila, mně se to stává pořád. Pak jen koukám, komu jsem z kapsy volala…
No ten mobil bych asi neřešila, to je podle mě blbost. Ale co bych řešila je, že už dávno s ní není, nic k ní (údajně) necítí a přesto o ní neustále mluví a rozebírá to s tebou. Mě kdyby tohle dělat přítel, tak už mu asi řeknu něco dost od plic. Pokud už je dávno s tebou a s ní být nechce, tak proč teda pořád o ní kecá?
Ahoj,
možná jsem"divná",ale mě osobně by vadilo a přemýšlela bych nad tím,proč má její číslo stále v seznamu když to s ní ukončil? ![]()
@muffinka89 píše:
Ahoj,
možná jsem"divná",ale mě osobně by vadilo a přemýšlela bych nad tím,proč má její číslo stále v seznamu když to s ní ukončil?
Asi jsme divný dvě ![]()
Jinak asi by telefon prošel nenápadně lustrací
Vím, že se to dělat nemá,ale zas budeš vědět na čem jsi a třeba fakt zjistíš, že můžeš být v klidu.
Sice nechápu, jak mohl vědět, že vytočil zrovna číslo jeho bývalý ještě předtím, než se podíval na telefon, ale jsem stejná jako holky tady, ani mi nepřijde tak divný to, že by si s ní telefonoval, jako to, že o ní neustále mluvíte..kdyby to bylo první měsíc co jste spolu pochopila bych, že vás srovnává, ale po delší době to nechápu, znamená to, že na ní pořád myslí, i když je s tebou - přitom ale už by to měl mít dávno vyřešené, měl by vědět, proč od ní odešel a proč je s tebou a ne se o tom neustále ujišťovat - a ještě k tomu hlasitě a před tebou..
Já bych řekla,že v telefonu nic nebude když jí ho dával k nahlednutí ![]()
Prosím, potřebovala bych poradit jak byste si vyložily tuhle situaci.
Jen ve zkratce úvodem, přítel měl přede mnou moc dlouhý vztah, který skrnul slovy, že deset let bylo parádních, ale poslední roky, a ten konec, to byla hrůza. Pořád ho vyhazovala, pak se usmířili, zase ho vyhodila, usmířili se a pořád dokola, až se jednou už nevrátil. Sblížili jsme se spolu, dali se dohromady a začali spolu žít.
Asi po půl roce se to dozvěděla a když ho potkala ve městě, chtěla po něm ať se vrátí, ale on odmítl. Protože je měkota, kterýmu je každýho líto, souhlasil, že budou přátelé. Vím, že u ní byl 2× na návštěvě a že ona za ním jednou byla v práci, ale bylo to spíš v tom smyslu, že mu to bylo nepříjemné protože ho pořád přemlouvala ať se vrátí a v té práci mu to vyloženě vadilo.
Kámen úrazu byl v tom, že mi to radši neřekl a já se to dozvěděla náhodou. Byl to pro mě šok, ale vysvětlil mi to tak, že za ní občas zajde na kafe, že je mu jí spíš líto, že nechce zlý vztahy. Kývla jsem na to a trápila se jak hrom, ale od té doby k ní už nešel.
Jednou nás sledovala ve městě a pak volala a sprostě nadávala jemu, mně a zase jemu. Mě si pak vyčíhla když jsem šla po městě s mámou, udělala scénu kterou zakončila tím, že mi dala facku.
Přítel, když se to dozvěděl, rozhodl tak, že s tou osobou končí, chtěl dobrý vztahy, ale tohle ne. A od té doby klid, už skoro rok.
Když se bavíme mezi sebou, a často na to jeden z nás zavede řeč, tak vykládá, jakej je to rozdíl, že tam musel poslouchat na slovo, jinak ho hned vyhazovala, o všem rozhodovala ona a já jsem hodná, jsem v pohodě, tam nesměl nic a taky je v klidu. A že se tam za ty roky doma nikdy necítil, furt musel být ve střehu co zase bude. Těžce odsuzuje to, co udělala, hlavně že to bylo před mou mámou, které si váží.
A teď se dostávám k problému. Byli jsme si večer sednout na dvojku bílýho, vraceli jsme se trošku v náladě, já se hihňala jak puberťačka, on byl taky v klidu, ještě před tím mlel o tom, jak ta by s ním nikam nešla a jak se za ty roky styděl, že všichni s sebou měli manželky jen o ní se furt mluvilo jako o paní Colombové. Dojdeme domů, on měl telefon v kapse a jak se ohnul a rozvazoval botu, ozval se takovej divej zvuk, mně to přišlo jako by si, pardon za ten výraz, prdnul. Zarazila jsem se, podívala na něj a on úplně ztuhl, rychle se narovnal, já se ptám „co to bylo?“ a on „Hanka!“ Stál tam, mobil z kapsy nevytáhnul, ani se na něj nepodíval, začal ho lovit až teď, vytáhl ho a oba jsme se podívali na displej - tam byl telefonek v rámečku a vedle něj „Hanka“. Oba jsme na to hleděli, já se ptala co to je, jak to vytočil, vždyť to měl v kapse, on že neví, pořád to tam svítilo a pak s ozvalo takový to „tůů růůů růůůůů“ a ukončilo se to.
Zpětně jsem nad tím přemýšlela, ten zvuk, co jsem si myslela, že mohl být prd, klidně mohlo být to, že to vzala a zavolala do toho třeba „haló“ nebo tak něco, mohl to být lidský hlas, protože to by vysvětlovalo i to, proč okamžitě řekl „hanka“ aniž by se na ten mobil podíval. Na druhou stranu, za znělka na konci zase znamená, že volaný hovor nepříjmá, nebo ne?
Udělala jsem trošku scénu, protože mi to celý bylo divný. Že by jen tak vytočil někoho, koho má v půlce seznamu, jen tak, náhodou?
Logicky mě napadlo, že ji měl v posledních volaných číslech a vytočilo se mu to poslední. On se naštval, pohádali jsme se, cpal mi ten mobil ať mu ho prolezu, že nikomu nevolal, že s ní není v kontaktu, ani nebyl, že už toho má dost a že mám jít k psychiatrovi, protože to jsou prý furt výslechy.
Je to pravda, nevěřím mu, protože už mi to jednou zatajil, tenkrát, když mi neřekl, že u ní byl na kafe, tak co když je to stejně i teď? Záhada toho vytočeného čísla mi pořád nedává spát, je pravda, že přes týden je pořád v práci, vrací se večer a jde hned domů, ale o víkendech jsem většinou v práci já na odpolední a on má tak až do večera čas dělat si co chce. Je pravda, že podle chování a všeho bych fakt řekla že s ní v kontaktu není, ale tahle záhada mi prostě nedá spát.
Co si o tom myslíte?
Omlouvám se za anonym a za délku příspěvku.