Vymena manzelek - etika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
26.10.19 23:51
@Anonymní píše:
Take ctu jen clanek na idnes a posledni dva me dost zvedly ze zidle. Prijde mi nechutne jak tv nova podporuje nadace, DD ale vzapeti se bavi a vydelava na tom, jak deti v nekterych rodinaxh trpi.

Které dva? Já za poslední dobu četla jen včera ten článek s režisérkou, nebo kdo to byl… A ten mě zrovna nepobouřil…

Já to chápu tak, že vybírají rodiny, které budou mít vysokou sledovanost, a právě to zveřejňování soukromí mi v případě dětí nepřipadá ok. (JInak na DD a podobné ústavy moc nevěřím… že by byly někomu ku prospěchu…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
26.10.19 23:51
@Lalelale píše:
Nechápu, jak se na to vůbec může někdo dívat. Hnusí se mi to. Občas o tom vidím něco v novinách nebo tady na emimi a další věc, co nechápu, je jak sociálka může těm rodinám nechat děti.Příspěvek upraven 26.10.19 v 23:49

Nejspíše by takto odebrali děti tolika lidem, že by nebylo kam je dát. Tohle je systémový problém, nízká vzdělanost, chudoba, špatné zázemí v dětství. To samé dělají svým dětem a předává se to. Je to to samé jako u cigánů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.19 23:53
@J_Doe píše:
náznak týrání… myslíš, že v ústavu by na tom děti byly lépe?

Ano, myslim si nez aby se dite balo vlastniho rodice, bude mu lepe v DD nebo u pestounu, kde mu daji aspon sanci. Bude videt normalni, klidne zachazeni…

• Citovat
  • Upravit
4316
26.10.19 23:54
@Anonymní píše:
A na to se presne ptam, je eticke za cenu sledovanosti, nechat deti trpet, zit nevyhocujich podminkach?

Není, ale jak vidíš, tak se to děje a dle sledovanosti to nikdy nepřestane a budou se vybírat čím dál větší exoti. I když už si člověk řekne, že horší to byt nemůže, tak v dalším díle zjistí, že to byl omyl… Honba za senzací a vidina snadno získaných peněz a už se zájemci hrnou. Ty děti jsou kolikrát fakt chudáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
26.10.19 23:54
@TvrdyY píše:
Najednou má možnost reagovat blízké okolí a pomoci přímo těm dětem, pokud chtějí. Přijde mi ale alibistické obviňovat nějaký pořad :)
Štáb tam je 10 dní, nebo kolik, a přesně vidí, co se tam děje. Není jediný důvod, proč by týrání neměli nahlásit. Sousedi taky, ale štáb taky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.19 23:57
@J_Doe píše:
Které dva? Já za poslední dobu četla jen včera ten článek s režisérkou, nebo kdo to byl… A ten mě zrovna nepobouřil…Já to chápu tak, že vybírají rodiny, které budou mít vysokou sledovanost, a právě to zveřejňování soukromí mi v případě dětí nepřipadá ok. (JInak na DD a podobné ústavy moc nevěřím… že by byly někomu ku prospěchu…)

Necim jestli to byl posledni dil, ale bylo tam 2 lete dite s nelecenym atopickym ekzemem a druhe, ktere se pred otcimem radeji schovalo pod postel. A dil pred tim, ze nemeli doma ani kartacek na zuby…
prijde mi hodne velka zvracenost se na tom bavit a tocit o tom „zabavne“ porady.

• Citovat
  • Upravit
149
26.10.19 23:58
@belladonna píše: Štáb tam je 10 dní, nebo kolik, a přesně vidí, co se tam děje. Není jediný důvod, proč by týrání neměli nahlásit. Sousedi taky, ale štáb taky.

Pokud jsou svedky tyrani nebo maji podezreni, urcite je treba hlasit. Jak jsem psala, predpokladam, ze pokud by naznali, ze to je nebo je to hranicni, hlasi. Nicmene to proste enikde nevyrvavaji. I proto si myslim, ze to nad cim se vsichni v tech debatach rozciluji, neni az tak zhave, ale bude to dobre nastrihane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
27.10.19 00:05
@Anonymní píše:
Ano, myslim si nez aby se dite balo vlastniho rodice, bude mu lepe v DD nebo u pestounu, kde mu daji aspon sanci. Bude videt normalni, klidne zachazeni…

Já DD nefandím, pěstounům ano. Ale kolik procent dětí se tam dostane? Mizivé procento. Je smutné, že naše společnost nedokáže pomoct RODINÁM, aby měly normální život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
27.10.19 00:12
@TvrdyY píše:
Bylo by podle tebe lepsi to netocit, nevidet, neupozornit?

Jasně, ale ať to pouští příslušným institucím a ne televizním divákům. Nevím, jestli pro takové dítě nebude jednou větší trauma to, že o jeho dětství a rodině existuje záznam, který se pouštěl a kdykoli může znovu pustit v telce. Za mě to je ohavné od všech stran.
Dnes jsou děti malé a nemohou se nijak bránit, přitom to je zásah do jejich intimního prostoru. Když je to jedno rodičům, nemělo by to být jedno společnosti, kterou televize a diváci jsou.

Vycházím jen z informací v této diskusi a jednoho již dávno zahlédnutého vteřinového kousku ukázky, abych pochopila, že tohle fakt není pořad pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.10.19 00:13
@Anonymní píše:
A na to se presne ptam, je eticke za cenu sledovanosti, nechat deti trpet, zit nevyhocujich podminkach?

Myslíš, že bez pořadu by netrpěly? Upřímně, na stejném principu fungují spoty UNICEFu o dětech z Afriky, když to neukáží, nikdo nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.10.19 00:15
@J_Doe píše:
Já DD nefandím, pěstounům ano. Ale kolik procent dětí se tam dostane? Mizivé procento. Je smutné, že naše společnost nedokáže pomoct RODINÁM, aby měly normální život.

Ale dokáže, jenže ty rodiny stojí mnohdy o jinou pomoc, než která by je dovedla k normálnímu životu. Je to jak házení prostředků do černé díry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
27.10.19 00:22

Nelibi se mi zverejnovani citlivych informaci o detech. O poradu si myslim, ze se vraci o desitky let zpet. Jako uz z principu - vymena manzelek, ktere se predvadeji, ktera je lepsi hospodyně a matka? Jako proc? :lol: Jeste ze tam nemaji za ukol spat s tatkama na body :zed: videla jsem dva dily a obcas si o nekterych dilech přečtu. Proste nechápu, ale jestli uz je tolik rad, tak se to divakum zjevne libi a prosazovany typ souziti porad frci :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6021
27.10.19 00:27
@terien píše:
Ale dokáže, jenže ty rodiny stojí mnohdy o jinou pomoc, než která by je dovedla k normálnímu životu. Je to jak házení prostředků do černé díry.

To bych vcelku rádá věděla, jak. Co vidím, tak je to jen systém dávek - dávky na tamto, dávky na hento… Čím víc peněz přerozdělíš, tím větší moc máš. Takže místo toho, aby lidem pomáhali získávat pracovní návyky, pomáhat dětem se školou, je učí, jak získat co nejvíc dávek… no, a ono už to stačí, už pracovat nepotřebují, protože ty dávky to vlastně tak nějak pokryjí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.10.19 00:38
@J_Doe píše:
To bych vcelku rádá věděla, jak. Co vidím, tak je to jen systém dávek - dávky na tamto, dávky na hento… Čím víc peněz přerozdělíš, tím větší moc máš. Takže místo toho, aby lidem pomáhali získávat pracovní návyky, pomáhat dětem se školou, je učí, jak získat co nejvíc dávek… no, a ono už to stačí, už pracovat nepotřebují, protože ty dávky to vlastně tak nějak pokryjí… :nevim:

Myslíš, že třeba spolupráce školy s rodinou není dostatečná? Jenže to by ta druhá strana musela taky chtít. Kolik tehle neandrtálců třeba využije systém oddlužení, když už se dostanou do srabu? Oni ty možnosti mají, ale nestojí o ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
27.10.19 00:42
@Anonymní píše:
Ahoj, zajimal by me nazor lidi z davu - co si myslite o poradu Vymena manzelek? Prijde vam, ze je eticke tocit, jak se v nekterych rodinach chovaji dospely k detem? Nektere dily jsou opravdu na hrane tyrani ci zanedbani pece deti a tv z toho casto udela show nez by proti tomu zakrocila nebo nahlasila. Prijde vam toto v poradku?

Me spis neprijde „eticke“, ze radoby slusne vypadajici matky opousteji na tyden svoje rocni miminka a pak v domacnosti te druhe nadavaji, jaka je hrozna tyrajici matka. To ze jim pravdepodobne nejakou hruzu nasadi stab do bytu, musely prece predpokladat. A i kdyby to byla nejaka rozumna slusna maminka, tak porsd je to pani, kterou dite nikdy nevidelo. Jako nedokazu si predstavit, co si takhle maly deti myslej. Respektive vi se z prqxe z pobytu z nemocnic, ze dite po par dnech dojde k zaveru, ze maminka umrela. Tak fakt nevim, na co si tam ty maminky co maj doma navareno a uklizeno hrajou… Holt 100tisic ne 100tisic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí