Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@evinka001 píše:
Je tam použití služebního vozidla 3660,– Kč
Tak to pak je v pořádku, to se započítává do hrubé mzdy…
@Regina Hero zřejmě jsem to nepochopila, mívala jsem čistou mzdu 13994,– nyní mám 12806,– a od té odečtený závazek za použití auta 1334,–. je to tedy dobře?
@evinka001 Počkej, jaký závazek za použití auta? To je co? To je jako za benzín či co?
@evinka001 Jinak pokud máš auto pro soukromé účely, tak se do hrubé mzdy připočítává nějaké % z jeho pořizovací ceny a to normálně daníš, představ si to jako naturální plnění ![]()
@evinka001 píše:
@j.a.n.i1 ano to je nafta
Jo, tak pak je to v pořádku, neb ten rozdíl 13994,– a 12806,– dělají odvody za tu započtenou hodnotu auta.
Ta částka za použití služebního vozidla se započítává k hrubé mzdě pro výpočet daně a pojistného - započítává se 1% vstupní ceny auta… takže platíš větší odvody… a ta částka 1334 Kč - to je spotřeba PHM za ty kilometry, co jsi projezdila, ne?
Příspěvek upraven 20.11.12 v 21:33
Dobrý den chtěl jsem se zeptat když pracuji mam ve vyplatnim lístků zvýhodnění na 2 děti,.zda to bude Mit i manželka když už to já dostávám, diky Luboš
@izab píše:
Dobrý den chtěl jsem se zeptat když pracuji mam ve vyplatnim lístků zvýhodnění na 2 děti,.zda to bude Mit i manželka když už to já dostávám, diky Luboš
Ne, nebude, zvýhodnění na dítě může uplatňovat pouze jeden.
Ahoj, jsem mimo, několik let jsem nepracovala, rodičák, mám nabídku práce a vzhledem k mému nízkému vzdělání i odpovídající plat a to 9500 hrubého. Ale vůbec těm kalkulačkám nerozumím kolik to tedy je čistého a jak je to s dětmi a těmi bonusy či co a jak zjistím jestli si je tkzv. neodpisuje manžel - je OSVČ a nebo jestli je lepší abych tohovyužila já nebo on.Ach jo, jsem jelito…R
No, to, zda si děti odepisuje manžel či ne zjistíš tak, že se ho zeptáš… a jinak je celkem jedno, kdo si je odepisuje, vyjde to nastejno, krom extrémních případů třeba 5 dětí a malého platu.
@j.a.n.i1 Předpokládám že manžel a když nastoupím v září a budu chtít uplatnit já musí to nahlásit účetní hned nebo stačí až při daňovém přiznání? Jsem úplně mimo, takže jestli písu nesmysli ![]()