Výpočet mateřské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Úplně stejná výše základu to nebude, protože při výpočtu se vždy bere 12 měsíců před nástupem, ale nebere se v úvahu ten měsíc v průběhu kterého nastupuješ, kdežto pro mateřskou se i tenhle měsíc započítá, díky tomu, že v něm na ni nenastupuješ. Ale pokud máš výši platu plus mínus stále stejnou, tak rozdíl, který to udělá je minimální, možná se to ani neprojeví.
Jo a bude to vyšší, dokonce by to mělo být o víc jak 10%, protože jsou tam jiné redukce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výší platu myslíš výši nemocenského, kterou jsem si než jsem onemocněla platila? Nebo výši dávek, které mi sociálka v pracovní neschopnosti posílá?
- Citovat
- Upravit
kocicka4 píše:
Výší platu myslíš výši nemocenského, kterou jsem si než jsem onemocněla platila? Nebo výši dávek, které mi sociálka v pracovní neschopnosti posílá?
Ty jsi OSVČ? Tak to myslím výši záloh na nemocenské… resp. ten vyměřovací základ zálohám odpovídající.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj OSVČ. Výši záloh jsem si platila myslím pořád podobnou. Ani tak nejde o to, jestli dostanu o pár korun méně, či více (i když v dnešní době jde bohužel o každou korunu
, protože už i tak finančně nevycházíme zrovna nejlépe ), ale abych dostala alespoň nějakou korunu, když budu na té mateřské, když už jsem rok na neschopence (od března 2010), nebo jestli mám spíše zůstat na neschopence a pak až jít rovnou na rodičovskou…
- Citovat
- Upravit
Pokud máš nárok na mateřskou, tak mám takový pocit, že nemůžeš zůstat na nemocenské a na mateřskou jít musíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, takže myslíš, že to bude cca stejné, možná o trošku vyšší - ten denní vyměřovací základ - než nemocenská ta PPM, ju? I když jsem OSVČ. Ano?
- Citovat
- Upravit
poradíte prosím s výpočtem mateřské?
ahoj holky,
vůbec nevím, jak si mám v mém případě spočítat výši PPM. Do práce jsem nastoupila loni 1.2.2010. Po dobu prvních 5ti měsíců to nejdříve bylo formou přípravného kurzu na budoucí zaměstnání, ale placeno, i když méně. Do přímého výkonu jsem pak nastoupila od 1.7.2010 a pobírala „normální“ výplatu. Během chvíle jsem ale zjistila, že jsem těhu a od půlky listopadu odešla na nemocenskou z důvodu rizikového zaměstnání, kde jsem do těď. Předtím jsem byla 3měs. na ÚP. Nějak se v tom neorientuji a prosím o polopatické vysvtlení
mockráte díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to se dozvím během 14ti dnů u doktora, který mi má připravit papír..jinak nevím, jsem teď ve 33tt..všechno je to prvně, nevím jak na to
děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
termín mám 13.7. já to hledala různě na netu, ten výpočdt, ale aby se v tom jeden vyznal..pobírám vlastně během jednoho roku 3× jinak „výplatu“..
nic pro moji hlavu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To máš nějakého flegmatického doktora, termín nástupu na PPM máš od 18.5. do 1.6., takže by ti měl ten papír dát nejpozději příští týden.
Když půjdeš na PPM od 1.6. tak se ti bude počítat z platů za červen 2010 - listopad 2010.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to sedí, na kontrolu jdu právě 1.6.
aha, tak díky, teď snad vím, jak to spočítat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, děkuji moc za odpověď. takže oproti nemocenské by to mělo být o kousek vyšší? Když je nemocenská 60% a mateřská 70% z vyměřovacího základu? Bojím se, abych pak nebyla úplně na nule, poté co mi paní doktorka napíše mateřskou. Na sociálce mi řekli, že nárok na PPM mám, ale výši nevím, proto se ptám… je to tedy určitě stejná výše vyměřovacího základu jako mám nyní na neschopence ju?