Výpočet mateřské?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
530
4.4.13 20:38

Výpočet mateřské

Dobrý den mamky :)
Doufám že mi dokážete poradit. Zjistila jsem že jsem těhotná, mám ale fyzicky náročnou práci a zaměstnavatel mi neumožní zůstat v práci. Chci se zeptat jak si vypočítat jestli mám nárok na mateřskou, pokud ne tak na co bych měla nárok. Jsem úplný nováček v tomhle „oboru“.
Pracovala jsem od 1.6.- 13.8.2012 u jednoho zaměstnavatele, dále od 17.9.2012 až doteď, ale budu muset k 30.4 na neschopenku. Smlouva v nynějším zaměstnání mi končí 30.9.2013.

Děkuji předem za odpovědi :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
4.4.13 21:56

@Claire Bare Na mateřskou mít nárok budeš :-) a jen tak mimochodem, pokud děláš práci, která je pro těhotné zakázaná, tak žádné „zaměstnavatel mi neumožní zůstat v práci“ neobstojí, on je povinen tě přeřadit na práci, kterou dělat smíš a pokud takovou nemá, tak je to překážka na jeho straně a musí ti platit plný plat i pokud budeš doma. A jelikož je stejně malá šance, že ti tu smlouvu prodlouží, tak bych ho klidně přitlačila, nemáš moc co ztratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.4.13 07:32

Ahojda holky, chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenost s převzetím PPM otce - o této varientě s manželem uvažujeme - jednalo by se jen o krátkodobou záležitost (koukala jsme, že to lze - otec musí mít dítě v péči minimálně 7 dní - u nás by to bylo v rámci mého nástupu do školy - chci si dálkově udělat ped. minumum a výuka je zpočátku celý týden) - nevím, jak by to bylo pak s mou mateřskou :zed:. Děkuji za případnou odpověď a přeji hezký den :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
5.4.13 08:01

@katuch Nějak nechápu co myslíš tvou mateřskou, pokud na ni ty nemáš nárok, tak bys po návratu otce do práce brala rodičák. A pokud nárok na PPM máš, tak bys brala takovou jakou ti podle tvého platu vypočítali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
5.4.13 20:55

Zkusím to ještě na zaměstnavatele :) i kdybych šla teď na neschopenku tak se to že mam narok na mateřskou nezmění? :)jinak moc děkuji za odpověď!! :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcyn
11.6.13 10:44

Nárok na mateřskou

Zdravím, chci se zeptat zda mám nárok na mateřskou…počítají se do posledních 24 měsíců i DPČ(ale byla sem na ÚP při DPČ)? Děkuji za odpovědi :mavam:

• Citovat
  • Upravit
101754
11.6.13 11:10

Pokud to byla DPČ nad 2500,– tj. odváděla si sociální a zdravotní, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcyn
11.6.13 11:13

Tak to je fajn…moc děkuju za odpověď :) :dance:

• Citovat
  • Upravit
101754
11.6.13 11:15

Akorát to jestli budeš mít nárok pak ještě závisí na té poslední aktuální práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcyn
11.6.13 11:21

Jj děkuji za názor :palec:

• Citovat
  • Upravit
hvezdicka005
11.6.13 11:47

Ahoj holky prosim vas potrebovala bych poradit je mi 21 a jsem na urade prace jsem tehotna chtela bych vedet jak je to s materskou taky bych chtela vedet kdyz by sem sla do bytu kam mam jit aby jsem mohla dostavat prispevek na bydleni a na jidlo zatim bydlim u rodicu ale do porodu musim jit pryc pritele nemam a jak je to s porodnym prosim napiste mi dekuji vam

• Citovat
  • Upravit
2
1.7.13 23:52

Rodičovský příspěvek

Ahojky holky vím že je to asi hloupé mám holčičku teď mam klučika a nerozumím rodičovským příspěvkum. Nevíte proč když jsem si to dala na 3roky tak oni to vypočítali jen na 32měsíců?? :nevim: V dnešní době vůbec níčemu nerozumím :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
2.7.13 17:05

@hoblikova dnes už si nevolíš délku, ale výši, kterou chceš pobírat, takže záleží, jakou sis stanovila měsíční částku. Pokud chceš pobírat do tří let dítka (ne tři roky) a měla jsi mateřskou, pak to klidně těch 32 měsíců může být. Záleží, kdy byl nástup na mateřskou a kdy se dítko narodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.7.13 22:57

Kubiček se narodil 3ledna a v dopise píšou že to je od 13,6,013 nejdřív jsem ale byla 9měsíců na neschopence měla jsem problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
3.7.13 07:38

@hoblikova a ty chces rodicivsky prispevek pobirat 3 roky nebo do tri let maleho? Takhle ti to vyjde cca do tri let a dvou mesicu maleho. Kdyz zadas o rodicak, ptaji se te na castku, kterou chces brat, takze si to urcujes sama (pokud mas dostatecny prijem pred materskou). Takze zalezi i na tvem platu pred materskou (neschopenka se do toho nepocita).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat