Výpočet mateřské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výpočet mateřské
Ahoj maminky, koukám na ty výpočty mateřské a docela se v tom ztrácím. V posledním zaměstnání jsem byla od 12/2012 doteď, na mateřskou jsem nastoupila 17.6.2013. Můj hrubý měsíční příjem byl v průměru 18,000 Kč…dokážete mi některá říct kolik budu mít čistou mateřskou? Děkuju moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj taky to vidím na necelých 12 a půl tisíce, ale záleží na tom jestli jsi v posledních dvou letech pracovala alespoň 270 dní, a mateřská se počítá z posledního roku příjmů takže pokud jsi měla v zaměstnání předtím jinou hrubou mzdu tak to do toho musíš počítat taky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano měla jsem i jinou hrubou mzdu(zaměstnání od 09/2008-06/2012) - průměr 25000/hrubého. Poté jsem byla 07/2012-11/2012 vedená na úřadu práce. Takže teď už vůbec nevím jak je to s tím výpočtem
Počítá se mi do výpočtu teda i předchozí zaměstnání? Děkuju všem za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mateřská se počítá z posledního roku kdy jsi pracovala takže já si myslím že se ti teda počítá jen to poslední zaměstnání, protože v tom předtím jsi byla víc jak před rokem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo aha
odstupné z předchozího zaměstnání (3 platy) se asi taky nepočítá že? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobře, moc děkuju a ještě dotaz - když jsem z Chomutova, ale zaměstnaná jsem v Praze, spadám pod sociálku v Praze nebo mně bude vyplácet Chomutov? abych věděla kdy mi bude chodit MD
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem se teď dočetla že vyplácet bude asi tá Praha když jem tam zaměstnaná… a ten den jaký mají výplatní termín (to jsem nevyčetla
bych měla dostat i teď první mateřskou (17.6-30.6) nebo ta první může trvat dýl? Diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenja17 píše:
No mateřská se počítá z posledního roku kdy jsi pracovala takže já si myslím že se ti teda počítá jen to poslední zaměstnání, protože v tom předtím jsi byla víc jak před rokem
Pocita se to vždy jen z posledního i kdyby tam byl člověk jen 2 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tattianka OSSZ nemají žádný výplatní termín, posílají průběžně jak to zpracují
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky když bych šla na rizikové těhotenství a neměla odpracováno 270dní počítá se pak i to období na neschopence rizikového těhotenství? Jsem ztoho nějak mimo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tynuska1990 Za trvání pracovního poměru ano, po jeho skončení ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oživuji diskuzi a poprosím o radu.
Jsem zaměstnaná od 1.7.2015..na dobu určitou-do 31.12.2016. V únoru 2015 jsem byla část měsíce ( asi 11 dni) nemocná a část měsíce byl nemocny syn tzn., že jsem na něj měla ošetřování těch 9 dni. Plat v březnu byl tedy opravdu mizerný..( i hruba mzda samozřejmě). Bude se tento mesic ( unor) pocitat do vypoctu mateřské dovolené?
Jeste bych se rada zeptala na jednu věc.
Jsem od poloviny ( 19.10.) rijna 2016 v pracovni neschopnosti. Nemocenska mi jiz za listopad prisla z CSSZ, ale 1 den mi platil jeste zamestnavatel..castka se vsak lišila. Tzn. ze ten jeden den od zaměstnavatele neodpovidal nasobku te castky za zbyle dny v listopadu od socialky. Je tedy mozne, ze udelala ucetni chybu? A ještě..papíry jsem si poslala sama, ona přede mnou jen vse dala dohromady..divala jsem se, že vytiskla celý rok výplaty a v ni i ten Únor- kdy jsem byla nemocná ja a pak syn. Takže fakt nevim jestli to teda bude socialka pocitat i z tohoto mesice nebo ne? Holky moc dekuju za radu.
- Citovat
- Upravit