Výpočet mateřské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Můžu Vás požádat o radu…co se týká vypočítávání mateřské…
Napíšu můj příklad…mám doma 6 syna chodím už přes 3,5 roku do práce a na konci března jsem odešla z práce po 2,5 letech…nastoupila jsem hned další měsíc do nové práce takže jsem byla doma cca 10 dní. A vtipně jsem zjistila po 14 dnech, že jsem těhotná a v pátém týdnu..Takže teď jsem v práci ve zkušební době a doufám teda že mi na to nepřijdou do konce zkušebky…tím ale že jsem změnila práci budu mít nárok na vypočítání mateřské?Na md bych měla nastoupit v polovině října, takže by se měla vypočítat půl na půl ohledně mého bývalého zaměstnavatele + současného? nebo mám smůlu?
![]()
Marben píše:
Zdravím všechny a prosím o radu. Zajímá mě, z čeho se mi bude počítat mateřká, když jsem v květnu roku 2010 skončila v práci, pak jsem byla do konce ledna tohoto roku na úřadu práce a nyní od února jsem nastoupila do nové práce, kde hodlám být co nejdéle, nejlépe do poroduJsem nyní v 10 tt. Všem co mi poradí moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Janulina26 píše:
Napíšu můj příklad…mám doma 6 syna chodím už přes 3,5 roku do práce a na konci března jsem odešla z práce po 2,5 letech…nastoupila jsem hned další měsíc do nové práce takže jsem byla doma cca 10 dní. A vtipně jsem zjistila po 14 dnech, že jsem těhotná a v pátém týdnu..Takže teď jsem v práci ve zkušební době a doufám teda že mi na to nepřijdou do konce zkušebky…tím ale že jsem změnila práci budu mít nárok na vypočítání mateřské?Na md bych měla nastoupit v polovině října, takže by se měla vypočítat půl na půl ohledně mého bývalého zaměstnavatele + současného? nebo mám smůlu?![]()
Pokud v té práci vydržíš, tj. nevyhodí tě ve zkušebce, tak nárok na mateřskou máš a bude se ti počítat pouze z toho cca půl roku u nového zaměstnavatele.
Pokud by tě náhodou vyhodili, tak by nárok na mateřskou možná vyšel taky, ale to bych potřebovala přesný datum nástupu do práce, konce zkušební doby a TP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V staré práci jsem byla od října 2008 do 23.3.2011 a přestoupila jsem do nové práce k datumu 4.4.2011 a jsem tu stále…zkušebka mi tím pádem končí 4.7.2011 boužel už je na mě pupíček vidět asi to bude tím že čekáme druhé mimi
já právě přemýšlím že pokud mě vyhodí tak mi nezbyde nic jiného než jít na pracák protože v 5 měsíci asi jen tak práci nenajdu a hrozně mě to štve..:-( nejsem člověk který by se chtěl zbytečně flákat o 4 měsíce dýl.A co si budem nalhávat myslím že peníze potřebujeme fakt všichni.. ![]()
j.a.n.i1 píše:Janulina26 píše:Pokud v té práci vydržíš, tj. nevyhodí tě ve zkušebce, tak nárok na mateřskou máš a bude se ti počítat pouze z toho cca půl roku u nového zaměstnavatele.
Napíšu můj příklad…mám doma 6 syna chodím už přes 3,5 roku do práce a na konci března jsem odešla z práce po 2,5 letech…nastoupila jsem hned další měsíc do nové práce takže jsem byla doma cca 10 dní. A vtipně jsem zjistila po 14 dnech, že jsem těhotná a v pátém týdnu..Takže teď jsem v práci ve zkušební době a doufám teda že mi na to nepřijdou do konce zkušebky…tím ale že jsem změnila práci budu mít nárok na vypočítání mateřské?Na md bych měla nastoupit v polovině října, takže by se měla vypočítat půl na půl ohledně mého bývalého zaměstnavatele + současného? nebo mám smůlu?![]()
Pokud by tě náhodou vyhodili, tak by nárok na mateřskou možná vyšel taky, ale to bych potřebovala přesný datum nástupu do práce, konce zkušební doby a TP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
6.12 mám termín a nástup na MT mám mezi 10-25.10.2011
si moc hodná děkuju ![]()
j.a.n.i1 píše:
Ještě prosím ten termín porodu, bez něj to nespočítám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Janulina26 píše:
6.12 mám termín a nástup na MT mám mezi 10-25.10.2011si moc hodná děkuju
j.a.n.i1 píše:
Ještě prosím ten termín porodu, bez něj to nespočítám
To by mohlo vyjít, podrobnosti máš v SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, muzete mi poradit prosim, planujeme mimi a chtěla bych vedet jak by se mi pocitala materska abychom si to mohli trosku naplanovat , moc se v tom nevyznam..2 roky jsem pracovala u jednoho zamestnavatele, k 30.9.2011 jsem dala vypoved a od 1.10 .2011 do 17.10.2011 byla na uradu prace z duvodu posunuti nastupu do nove prace , takze od 17.10.2011 pracuju v nove praci s dobou urcitou do 30.10.2012 ,..poradi mi nekdo ?dekuju moc..:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Helennaa píše:
ahoj, muzete mi poradit prosim, planujeme mimi a chtěla bych vedet jak by se mi pocitala materska abychom si to mohli trosku naplanovat , moc se v tom nevyznam..2 roky jsem pracovala u jednoho zamestnavatele, k 30.9.2011 jsem dala vypoved a od 1.10 .2011 do 17.10.2011 byla na uradu prace z duvodu posunuti nastupu do nove prace , takze od 17.10.2011 pracuju v nove praci s dobou urcitou do 30.10.2012 ,..poradi mi nekdo ?dekuju moc..:)
Počítala by se z té nové práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 : to mi je celkem jasne, ale kdybych v te nove praci byla treba jen pul roku? je u me skoro jiste ze kdybych otehotnela pujdu hned na rizikove,..dekuju moc..:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Helennaa píše:
j.a.n.i1 : to mi je celkem jasne, ale kdybych v te nove praci byla treba jen pul roku? je u me skoro jiste ze kdybych otehotnela pujdu hned na rizikove,..dekuju moc..:)
To vůbec nevadí, akorát by byl problém kdybys otěhotněla těsně před koncem smlouvy a neprodloužili ti ji, to bys pravděpodobně neměla nárok na mateřskou, protože je potřeba na ní nastoupit do 180 dní od konce pracovní poměru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezky den ![]()
Chtela bych se zeptat…kdyz jsem po skonceni RD nastoupila do prace (k puvodnimu zamestnavateli) na castecny uvazek, tak z ceho by se mi pocitala pripadna dalsi materska? Z toho castecneho uvazku (kdyz trval vic jak 12 mesicu) nebo z celeho uvazku, ktery byl pred nastupem na prvni materskou? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do 4 let věku předchozího dítka z toho před první mateřskou, po 4. roce z toho částečného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani diky diky
Ona me vcera doblbla kamaradka, ze se to pocita z toho castesnyho.
Ja vedela, ze je tam nejaka takova fligna, ale ted jsem to proste za boha nemohla v tech zakonech najit ![]()
Jenom tak na okraj…je to zakonik prace? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brumla píše:
Jani diky dikyOna me vcera doblbla kamaradka, ze se to pocita z toho castesnyho.
Ja vedela, ze je tam nejaka takova fligna, ale ted jsem to proste za boha nemohla v tech zakonech najitJenom tak na okraj…je to zakonik prace?
Ahojky, pracuji jako mzdová účetní a teda osobně si myslím, že by se ti počítala z toho polovičního. Jakmile jsi mezi dvěma mateřskýma důchodově a nemocensky pojištění, počítá se z poslední práce a vyměřovací základ je max 12 měs zpětně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit