Výpočet mateřské?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15
2.6.11 12:06

Můžu Vás požádat o radu…co se týká vypočítávání mateřské…
Napíšu můj příklad…mám doma 6 syna chodím už přes 3,5 roku do práce a na konci března jsem odešla z práce po 2,5 letech…nas­toupila jsem hned další měsíc do nové práce takže jsem byla doma cca 10 dní. A vtipně jsem zjistila po 14 dnech, že jsem těhotná a v pátém týdnu..Takže teď jsem v práci ve zkušební době a doufám teda že mi na to nepřijdou do konce zkušebky…tím ale že jsem změnila práci budu mít nárok na vypočítání mateřské?Na md bych měla nastoupit v polovině října, takže by se měla vypočítat půl na půl ohledně mého bývalého zaměstnavatele + současného? nebo mám smůlu? :zed: :nevim:

Marben píše:
Zdravím všechny a prosím o radu. Zajímá mě, z čeho se mi bude počítat mateřká, když jsem v květnu roku 2010 skončila v práci, pak jsem byla do konce ledna tohoto roku na úřadu práce a nyní od února jsem nastoupila do nové práce, kde hodlám být co nejdéle, nejlépe do porodu :) Jsem nyní v 10 tt. Všem co mi poradí moc děkuji
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
2.6.11 18:07
Janulina26 píše:
Napíšu můj příklad…mám doma 6 syna chodím už přes 3,5 roku do práce a na konci března jsem odešla z práce po 2,5 letech…nas­toupila jsem hned další měsíc do nové práce takže jsem byla doma cca 10 dní. A vtipně jsem zjistila po 14 dnech, že jsem těhotná a v pátém týdnu..Takže teď jsem v práci ve zkušební době a doufám teda že mi na to nepřijdou do konce zkušebky…tím ale že jsem změnila práci budu mít nárok na vypočítání mateřské?Na md bych měla nastoupit v polovině října, takže by se měla vypočítat půl na půl ohledně mého bývalého zaměstnavatele + současného? nebo mám smůlu? :zed: :nevim:

Pokud v té práci vydržíš, tj. nevyhodí tě ve zkušebce, tak nárok na mateřskou máš a bude se ti počítat pouze z toho cca půl roku u nového zaměstnavatele.
Pokud by tě náhodou vyhodili, tak by nárok na mateřskou možná vyšel taky, ale to bych potřebovala přesný datum nástupu do práce, konce zkušební doby a TP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
3.6.11 08:21

V staré práci jsem byla od října 2008 do 23.3.2011 a přestoupila jsem do nové práce k datumu 4.4.2011 a jsem tu stále…zkušebka mi tím pádem končí 4.7.2011 boužel už je na mě pupíček vidět asi to bude tím že čekáme druhé mimi :-) já právě přemýšlím že pokud mě vyhodí tak mi nezbyde nic jiného než jít na pracák protože v 5 měsíci asi jen tak práci nenajdu a hrozně mě to štve..:-( nejsem člověk který by se chtěl zbytečně flákat o 4 měsíce dýl.A co si budem nalhávat myslím že peníze potřebujeme fakt všichni.. :cry:

j.a.n.i1 píše:
Janulina26 píše:
Napíšu můj příklad…mám doma 6 syna chodím už přes 3,5 roku do práce a na konci března jsem odešla z práce po 2,5 letech…nas­toupila jsem hned další měsíc do nové práce takže jsem byla doma cca 10 dní. A vtipně jsem zjistila po 14 dnech, že jsem těhotná a v pátém týdnu..Takže teď jsem v práci ve zkušební době a doufám teda že mi na to nepřijdou do konce zkušebky…tím ale že jsem změnila práci budu mít nárok na vypočítání mateřské?Na md bych měla nastoupit v polovině října, takže by se měla vypočítat půl na půl ohledně mého bývalého zaměstnavatele + současného? nebo mám smůlu? :zed: :nevim:
Pokud v té práci vydržíš, tj. nevyhodí tě ve zkušebce, tak nárok na mateřskou máš a bude se ti počítat pouze z toho cca půl roku u nového zaměstnavatele.
Pokud by tě náhodou vyhodili, tak by nárok na mateřskou možná vyšel taky, ale to bych potřebovala přesný datum nástupu do práce, konce zkušební doby a TP.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
3.6.11 11:25

Ještě prosím ten termín porodu, bez něj to nespočítám ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
3.6.11 12:21

6.12 mám termín a nástup na MT mám mezi 10-25.10.2011

si moc hodná děkuju :palec:

j.a.n.i1 píše:
Ještě prosím ten termín porodu, bez něj to nespočítám ;-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
4.6.11 09:13
Janulina26 píše:
6.12 mám termín a nástup na MT mám mezi 10-25.10.2011

si moc hodná děkuju :palec:

j.a.n.i1 píše:
Ještě prosím ten termín porodu, bez něj to nespočítám ;-)

To by mohlo vyjít, podrobnosti máš v SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
27.11.11 18:00

ahoj, muzete mi poradit prosim, planujeme mimi a chtěla bych vedet jak by se mi pocitala materska abychom si to mohli trosku naplanovat , moc se v tom nevyznam..2 roky jsem pracovala u jednoho zamestnavatele, k 30.9.2011 jsem dala vypoved a od 1.10 .2011 do 17.10.2011 byla na uradu prace z duvodu posunuti nastupu do nove prace , takze od 17.10.2011 pracuju v nove praci s dobou urcitou do 30.10.2012 ,..poradi mi nekdo ?dekuju moc..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
27.11.11 19:22
Helennaa píše:
ahoj, muzete mi poradit prosim, planujeme mimi a chtěla bych vedet jak by se mi pocitala materska abychom si to mohli trosku naplanovat , moc se v tom nevyznam..2 roky jsem pracovala u jednoho zamestnavatele, k 30.9.2011 jsem dala vypoved a od 1.10 .2011 do 17.10.2011 byla na uradu prace z duvodu posunuti nastupu do nove prace , takze od 17.10.2011 pracuju v nove praci s dobou urcitou do 30.10.2012 ,..poradi mi nekdo ?dekuju moc..:)

Počítala by se z té nové práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
29.11.11 20:16

j.a.n.i1 : to mi je celkem jasne, ale kdybych v te nove praci byla treba jen pul roku? je u me skoro jiste ze kdybych otehotnela pujdu hned na rizikove,..dekuju moc..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
29.11.11 22:10
Helennaa píše:
j.a.n.i1 : to mi je celkem jasne, ale kdybych v te nove praci byla treba jen pul roku? je u me skoro jiste ze kdybych otehotnela pujdu hned na rizikove,..dekuju moc..:)

To vůbec nevadí, akorát by byl problém kdybys otěhotněla těsně před koncem smlouvy a neprodloužili ti ji, to bys pravděpodobně neměla nárok na mateřskou, protože je potřeba na ní nastoupit do 180 dní od konce pracovní poměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
23.1.12 10:32

Hezky den :mavam:

Chtela bych se zeptat…kdyz jsem po skonceni RD nastoupila do prace (k puvodnimu zamestnavateli) na castecny uvazek, tak z ceho by se mi pocitala pripadna dalsi materska? Z toho castecneho uvazku (kdyz trval vic jak 12 mesicu) nebo z celeho uvazku, ktery byl pred nastupem na prvni materskou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
23.1.12 10:36

Do 4 let věku předchozího dítka z toho před první mateřskou, po 4. roce z toho částečného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
23.1.12 10:51

Jani diky diky :dance: Ona me vcera doblbla kamaradka, ze se to pocita z toho castesnyho.
Ja vedela, ze je tam nejaka takova fligna, ale ted jsem to proste za boha nemohla v tech zakonech najit :zed:

Jenom tak na okraj…je to zakonik prace? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
23.1.12 11:03

Nene, zákon o nemocenském pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
23.1.12 11:03
Brumla píše:
Jani diky diky :dance: Ona me vcera doblbla kamaradka, ze se to pocita z toho castesnyho.
Ja vedela, ze je tam nejaka takova fligna, ale ted jsem to proste za boha nemohla v tech zakonech najit :zed:Jenom tak na okraj…je to zakonik prace? :?

Ahojky, pracuji jako mzdová účetní a teda osobně si myslím, že by se ti počítala z toho polovičního. Jakmile jsi mezi dvěma mateřskýma důchodově a nemocensky pojištění, počítá se z poslední práce a vyměřovací základ je max 12 měs zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat