Výpočet mateřské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj, nevíte jaká je pro rok 2013 maximální možná částka mateřské? Na různých webech jsem našla asi 4 roudílné informace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky..
Potřebovala bych poradit.. Zatím jsme ve fázi plánování mimča, ale zjišťuju informace, abych se případně mohla nějak zařídit..
Pracuji pod agenturou na dohodu o pracovní činnosti a plus jako vedlejšák jako OSVČ. Na dohodu dostávám základ 8 tisíc hrubého a na faktury cca 15 tisíc hrubého.
Chci se zeptat, jestli bych na tuto smlouvu měla nárok na nějakej příspěvek, jakožto mateřskou, nebo jestli vůbec.. A taky kdyby mě nechali doma na riziku, jestli mi budou platit nemocenskou.. Jen podotýkám že agentura za mě odvádí zdravotní a sociální a já jako osvč na vedlejšák si zálohy také platím. Takže platím dvakrát že:-). Můžete mi někdo poradit? Budu vám moc vděčná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte holky, chtela jsem se zeptat jak se mi bude počitat mateřska když jsem od ledna 2011 do poloviny brezna 2013 delala na dohodu o provedeni činnosti(takze 2 roky a neco) s tim ze jsem chodila kazdy den do prace a mela prijem tech 17 tis. hrubeho plus minus.ted nam tam nejak skoncila zakazka tak sem sla na ne marodit s tim ze s pritelem planujem mimčo. teprve sem vysadila sice pred tydnem a neco prasky takze to asi tak rychle nebude.ale chci jen vedet jeslti je vubec pri tehle smlouve na neco narok a jak se to bude počítat…dekuji všem za radu ![]()
- Citovat
- Upravit
Pokud už do žádné práce nenastoupíš, tak nárok na mateřskou mít nebudeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak je mozny, ze neni narok, kdyz za me normalne odvadi zdravotni a socialni pojisteni? Neni neco jineho dohoda o provedeni prace a neco jineho dohoda o pracovni cinnosti? Jen se ptam, nevim jak to funguje. Ale docela by me to nastvalo, protoze mam tu dohodu o provedeni cinnosti a vedlejsak jako osvc. A z obojiho mi odchazi zdravotni a socialni. necham stat nazrat a on mi nic neda? Ach jo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prdelka184 A jinak u tebe by měl nárok na mateřskou vzniknout z té DPČ, jako OSVČ nárok vznikne pouze pokud si platíš i to dobrovolné nemocenské, ale při něm musíš mít živnost jako hlavní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakto? mel byt tam byt narok ne kdyz mam oddelane vic jak dva roky…to pry nevadi ze je to jen na dohodu dulezity je prijem ne oni za me odvadi i socialni a zdravotni…nevim no tomu hlavy paty ![]()
- Citovat
- Upravit
No prave. Pokud si budu platit nemocenske jako osvc, automaticky by me to hodilo jako osvc na hlavni. A kdyz jsem nesla prehled na socialku, tak jsem se jich ptala a oni mi rekli, ze pokud za me na tu dohodu odvadi socialni a zdravotni, tak mam jit na tu firmu. A i prej marodit na ne, pokud by bylo rizikovy. Tak ted vubec netusim. A na socialce vam taky nikdo nic nerekne.
neni rozdil v tech dohodach o cinnosti a dohode o provedeni prace? V dohode o provedeni prace se asi zdrav a soc neodvadi ne? Jsem jelen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, to sice jo, ale pak je tam druhá podmínka, že v době nástupu na mateřskou musí bud ta smlouva trvat, nebo musíš být v ochranné lhůtě, která je max. 180 dní od jejího ukončení v případě, že si byla těhotná, když smlouva skončila, což ty nejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozdil mezi tema smlouvama je na dohode o provedeni prace ti soc. a zdrav. neplatili ale ted je to pry tak pokud mas vydelek nad 10 000 tak uz ti to automatcky plati.
- Citovat
- Upravit
Aha. No tak uvidime co bude nebo nebude. Chci chodit do prace co to pujde, ale clovek si muze planovat a skutecnost muze byt jina ze?
. No a pak uvidime, jestli mi teda daji nejaky davky. Diky za nazor. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit