Výpočet mateřské?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13
2.4.13 09:00

Tak lepší ta moje je, ale vzhledem ke zkušební době…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
3.4.13 00:15

Ahoj, nevíte jaká je pro rok 2013 maximální možná částka mateřské? Na různých webech jsem našla asi 4 roudílné informace :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
3.4.13 00:35

@lucivka Něco kolem 30 tis. přesně nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
3.4.13 19:32

Ahoj holky..
Potřebovala bych poradit.. Zatím jsme ve fázi plánování mimča, ale zjišťuju informace, abych se případně mohla nějak zařídit..
Pracuji pod agenturou na dohodu o pracovní činnosti a plus jako vedlejšák jako OSVČ. Na dohodu dostávám základ 8 tisíc hrubého a na faktury cca 15 tisíc hrubého.
Chci se zeptat, jestli bych na tuto smlouvu měla nárok na nějakej příspěvek, jakožto mateřskou, nebo jestli vůbec.. A taky kdyby mě nechali doma na riziku, jestli mi budou platit nemocenskou.. Jen podotýkám že agentura za mě odvádí zdravotní a sociální a já jako osvč na vedlejšák si zálohy také platím. Takže platím dvakrát že:-). Můžete mi někdo poradit? Budu vám moc vděčná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petr079uska
4.4.13 09:23

Ahojte holky, chtela jsem se zeptat jak se mi bude počitat mateřska když jsem od ledna 2011 do poloviny brezna 2013 delala na dohodu o provedeni činnosti(takze 2 roky a neco) s tim ze jsem chodila kazdy den do prace a mela prijem tech 17 tis. hrubeho plus minus.ted nam tam nejak skoncila zakazka tak sem sla na ne marodit s tim ze s pritelem planujem mimčo. teprve sem vysadila sice pred tydnem a neco prasky takze to asi tak rychle nebude.ale chci jen vedet jeslti je vubec pri tehle smlouve na neco narok a jak se to bude počítat…dekuji všem za radu :-)

• Citovat
  • Upravit
Petr079uska
4.4.13 09:26

Upravuju dohodu o pracovni cinnosti sem to spatne napsala.

• Citovat
  • Upravit
101754
4.4.13 10:45

Pokud už do žádné práce nenastoupíš, tak nárok na mateřskou mít nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
4.4.13 10:52

Jak je mozny, ze neni narok, kdyz za me normalne odvadi zdravotni a socialni pojisteni? Neni neco jineho dohoda o provedeni prace a neco jineho dohoda o pracovni cinnosti? Jen se ptam, nevim jak to funguje. Ale docela by me to nastvalo, protoze mam tu dohodu o provedeni cinnosti a vedlejsak jako osvc. A z obojiho mi odchazi zdravotni a socialni. necham stat nazrat a on mi nic neda? Ach jo. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
4.4.13 10:57

@prdelka184 To byla odpověď pro Petr079uska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
4.4.13 11:06

@prdelka184 A jinak u tebe by měl nárok na mateřskou vzniknout z té DPČ, jako OSVČ nárok vznikne pouze pokud si platíš i to dobrovolné nemocenské, ale při něm musíš mít živnost jako hlavní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petr079uska
4.4.13 11:07

Jakto? mel byt tam byt narok ne kdyz mam oddelane vic jak dva roky…to pry nevadi ze je to jen na dohodu dulezity je prijem ne oni za me odvadi i socialni a zdravotni…nevim no tomu hlavy paty :-(

• Citovat
  • Upravit
6703
4.4.13 11:17

No prave. Pokud si budu platit nemocenske jako osvc, automaticky by me to hodilo jako osvc na hlavni. A kdyz jsem nesla prehled na socialku, tak jsem se jich ptala a oni mi rekli, ze pokud za me na tu dohodu odvadi socialni a zdravotni, tak mam jit na tu firmu. A i prej marodit na ne, pokud by bylo rizikovy. Tak ted vubec netusim. A na socialce vam taky nikdo nic nerekne. :-( neni rozdil v tech dohodach o cinnosti a dohode o provedeni prace? V dohode o provedeni prace se asi zdrav a soc neodvadi ne? Jsem jelen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
4.4.13 11:18

No, to sice jo, ale pak je tam druhá podmínka, že v době nástupu na mateřskou musí bud ta smlouva trvat, nebo musíš být v ochranné lhůtě, která je max. 180 dní od jejího ukončení v případě, že si byla těhotná, když smlouva skončila, což ty nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petr079uska
4.4.13 12:14

Rozdil mezi tema smlouvama je na dohode o provedeni prace ti soc. a zdrav. neplatili ale ted je to pry tak pokud mas vydelek nad 10 000 tak uz ti to automatcky plati.

• Citovat
  • Upravit
6703
4.4.13 12:27

Aha. No tak uvidime co bude nebo nebude. Chci chodit do prace co to pujde, ale clovek si muze planovat a skutecnost muze byt jina ze? :-). No a pak uvidime, jestli mi teda daji nejaky davky. Diky za nazor. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat