Vypouklé břicho po porodu

23.10.13 23:56

Vypouklé břicho po porodu

Jsem skoro 4 měsíce po porodu (rodila jsem císařským řezem) a stále se mi břicho nevrátilo do původního stavu. Zpočátku se zmenšovalo celkem rychle, ale asi po měsíci ze zmenšování zastavilo. Mé břicho je pořád takové vypouklé (mám tak o 5 - 10 cm víc v pase), kůže je jakoby povolená. Pod volnějším oblečením se to schová, ale nemůžu si vzít třeba upnutější tričko nebo šaty… vypadám pak, jako bych byla pořád těhotná. Přitom jsem štíhlá. Na 165 cm vážím 53 kg. Vážím přesně tolik, kolik jsem vážila před otěhotněním.
Dělám vše pro to, aby se mi břicho zmenšilo - plně kojím, každý den posiluji břišní svalstvo, po porodu jsem nosila stahovací pás…
Když se dívám na některé ženy, které mají třeba několik dětí žasnu, jak mají plochá břicha…
Za jak dlouho se vám po porodu dostalo břicho do původního stavu? Může mít porod císařem vliv na stahování dělohy?
Díky za odpovědi.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5320
24.10.13 00:54

Ahoj, :mavam: pridávam sa, mám to isté! :zed: ja mám skoro 5,5 mes po pôrode cisárskym rezom, som podobnej postavy, mám 164 cm, váha pred pôrodom 50,5 kg, dnes medzi 56,1-56,7 :zed:, hoci dva týždne po pôrode som mala už 51 kg, kojiť som prestala 2 týždne dozadu. Brucho mám asi ako v 5.-6. mesiaci, zdá sa mi ako prilepené k telu, akoby ani nebolo moje, dokonca je aj citlivé a stále cudzie na dotyk a stiahnuť sa skoro vôbec nedá. Mám ho ale pevné, nevisí, len poriadne prečnieva. :roll: Nemôžem povedať, že by som nejak extra cvičila, len si ho cielene sťahujem a posilujem, keď dvíham malú. Neviem si predstaviť, že by takéto brucho dokázalo nejakým zázrakom zmiznúť, je to vôbec možné?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.10.13 05:55

PO cisari to trva dlouho. neda se to srovnat s prirozenym porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
24.10.13 07:16

A taky genetika hraje roli. celkově menší bříško zůstane většině žen, i těm, co jsou jinak velmi subtilní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
24.10.13 08:17

Babicka mi po porodu rikala „9mesicu rostlo, behem sestinedeli se spravej nejvetsi skody a zbytek mizi zase do 9. mesice po“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.10.13 09:11

@Rosemary296 jsi TEPRVE 4měsíce po porodu, co bys chtěla??? ;) CS vliv určitě má ;) Myslím, že se to ještě trochu zlepší, ¨chce to čas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
24.10.13 09:12

Někdy se už břicho nezmenší na původní stav díky roztažení svaloviny, říká se tomu diastaza. Resi se to plastikou, ani posilování nepomůže. Zkus posilovat a pořiď si stahující pradlo.
Po prvnim porodu se mi bricho nevratilo do puvodniho stavu, ted mam zrave miminko tak i diky kojeni vypadam lip nez po prvnim. Ale zas mam par strii :zed: protože mám primo jumbo chlapáka… si nevybereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
24.10.13 09:31

Já jsem 5,5 měsíce po SC a taky pořád mám velké břicho, jako kdybych měla za 4 měsíce rodit znovu. :( Tak o 10 cm větší než před otěhotněním. Je pravda, že jsem předporodem měla velikánské břicho (říkala to i doktorka), přibrala jsem 20 kg (měřím 168 cm a původně jsem měla 59 kg) a syn měl 4,1 kg. Váha šla dolů rychle, 15 kg do 3 týdnů. Teď se mi drží 3 kg navíc, a nechtějí dolů, potvory. :zed: A to sportuju 2-3 týdně a snažím se cvičit na břicho i doma, ale to mi nevyjde každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
24.10.13 09:32

Mě se celkem vrátilo do původního stavu až za dva roky (taky jsem měla císaře). A až po tom co jsem poslední měsíc hubla, hlídala si jídelníček a fakt každý den poctivě cvičila a hlavně cviky na břicho. Čtyři měsíce jsou ještě málo, dej tomu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
24.10.13 09:33

Mě po porodu řeklo několik lidí nezávisle na sobě, kdy už teda budu rodit a přitom malý byl už nějaký měsíc venku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
24.10.13 09:34

Rodila jsem teda přirozeně ale 4 měsíce po porodu jsem to měla stejně jak popisuješ. Až cca rok po porodu se to začalo zlepšovat, teď mám 19 měsíců po porodu a břicho konečně ploché :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10137
24.10.13 19:59

@Rosemary296 já sice rodila normálně, a už je to přes 2.5 roku, ale stále vypadám jak v 20tt.. :cert: a běda, jestli malinko přiberu, hned to mám v břiše… i máma se mi jednou ptala, jestli zas nejsem těhotná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
25.10.13 19:37

4měsíce je opravdu ještě brzo. Nechej tomu čas-počkej ještě dva, tři měsíce a uvidíš-pokud se nezmenší, cíleně na něj cvič-pokud tě už nebude nic bolet. Určitě se břicho zmenší. Moc nevěřím tomu, že někomu zůstane. Zůstane podle mého těm, kteří se ho zmenšit nesnaží-necvičí, nechodí na dlouhé procházky s kočárkem(kupodivu i to pomáhá na břicho :) ). Takže vytrvej a určitě budeš zas jak laňka-však to už ty jseš, ale myslím tím i na bříšku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.13 13:04

Ahoj, holky ještě teda po porodu nemám, takže jsem taky zvědavá jak to bude s bříškem, ale řeknu Vám co mi řekla kolegyně na to, když jsem obdivovala, že nemá žádné bříško 2 měsíce po porodu..prý jak se ženský cpou celé těhu a ve finále přiberou 20-30 kilo tak ať se nediví, že mají bachora a nejde to dolů..docela mě to zarazilo..já se na to totiž ptala doktora a ten říkal, že na to má vliv hodně věcí..né to jestli člověk hodně jí..no i takové jsou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
26.10.13 16:08

@Kateřinka.Slunicko Ja som bola hladnǎ dosť, jedla som tomu primerane, ale zase som pribrala len 8 kíl a teraz z nich mám ešte 6 :nevim: Ale možno je to vekom, už mám 38.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková