Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
. @Lucie_Sx žádná komplikace. Měli jsme fenku z útulku. Nalezena v lese svázána dratem za krk ke stromů. Ještě teď zurim, když si vzpomenu.
@Lucie_Sx Mám kamaráda veterináře. A historek o psech vyhozených v lese, vázaných v lese, pribitych za uši v lese má skutečně hodně. Mnozitele nejsou zadní dobracci chudacci. Prostě nebudou zivit fenu, že které nic není.
To sice jo, ale tohle casto delaji jednotlivci - magori.
Spousta mnozitelu jsou vlastne srabi a i kdyz chovaji v mizernych podminkach, zakroutit fene krkem nedokazou.
Tem ten zajisteny „odber“ pomaha hodne.
@Eemii píše:
No mas uplnou pravdu, kniraci temer vymizeli, stejne tak ti jezevcici, pudlove. Pritom ale za steneje je to raketa. Vystridali je civavy a yorkove. Svycarskyho ovcaka jednoho znam. Barzoje jsem videla snad dvakrat za zivot.
jj, já třeba mám pudla, trpaslíka. A vím, jakou práci dá ho sehnat. Čím menší plemeno, tím méněpočetné vrhy. Dvě tři štěnda na vrh. Čekací lhůty jsou dlouhé, klidně rok. Ale byť nechci vystavovat nebo chovat a mám psa jako mazlíčka, nikdy bych nešla do zvířete bez PP. Holt to trvalo, cena taky nebyla nízká, ale pes se mnou bude roky (doufám). Tu samou částku jiný dá za týden někde u moře.
Je fakt, že do panelákového bytu si člověk těžko pořídí barzoje, jakkoliv jsou krásní. Je prostě moc velký.
@Lucie_Sx myslíš, za když nebude mít odbyt od neziskovky, tak si ty psy nepořidí? Pořídí a naloží s nima nějak. Pokud si je vezme neziskovka, mají aspoň samci na důstojný konec života.
Taky jsem sbírala starého psa u krajnice. Bohužel už mu nešlo pomocí, nechala jsem ho uspat.
Autem srazeny nebyl.
@kocourGarfield píše:
@Lucie_Sx myslíš, za když nebude mít odbyt od neziskovky, tak si ty psy nepořidí? Pořídí a naloží s nima nějak. Pokud si je vezme neziskovka, mají aspoň samci na důstojný konec života.
Podle me by si je nektere typy lidi fakt neporidili.
Ale to tady fakt varime z vody, no, podle me je ve hre vic faktoru, jestli „budu mnozit na kseft nebo ne“ - to rozhodovani bude komplexnejsi.
Treba spousta mnozackych chovek s timhle cilene pocita - stare feny po skonceni reprodukce proste davaji pryc, jinym lidem. Tim, ze maji PP, tak zajem o ne je.
@sagina za covid šla cena u všech nahoru. Sehnat štěně byl zázrak. Všichni doma tak hned kupovali štěňat, ceny relativně půjdou zase dolů. Ted už je celkem trh nasycen. když jsem hledala štěně buldoka tak nesehnatelné. A pak když už jsme jí měli doma tak najednou plno nabídek
Tchán má jezevčíky a taky cena šla dost nahoru, i když ty ceny jsou jinde než u buldoků a pod módních plemen. Když jsem kupovala prvního grifonka- 5 let zpátky tak do 20 000 se dala fena sehnat, někdy i méně. a teď to je vše kolem 30 000, psi jsou cca o 2000 levnější. ale když jsme se ptala na cenu buldoka tak chovatelka že cena je stejná, že nerozlišuje dle pohlaví
@Lucie_Sx to je zlo jak sem tahají psy z ciziny. jako kdyby tady nebylo dost psů a v těch osadách se nic stejně nikdy nezmění
navíc sem klidně dotáhnou nemoci co se tady nevyskytují. To je stejné jak vybírají peníze na psy pro které by bylo vysvobození je nechat uspat. Ale ne, vše musí zachraňovat tak nafotí, video a nějaký popis a lidi pošlou peníze. zachraňovat staré psy co už se ani nepostaví na nohy, prolezlé rakovinou ![]()