Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vůbec nejde o to, aby to urvalo koberec, to je právě špatný, vlákno se semkne a vy hladíte jen povrch. Vorwerk pracuje tak, že vám roztáhne ta vlákna a vybouchá veškerý prach až z osnovy koberce.Je to patent Vorwerku.Jak jinak byste mohla vybouchat to z těch matrací? Jedině tak jak to dělávaly dřív, ručně, vynést ven a praklem. Klasickým vysavačem to hladíte zase jen po povrchu, ale ono je to vevnitř! Vorwerk čistí hloubkově. A co se týče těch nákladů o kterých mluvíte, tak s Vámi opět nemohu souhlasit. Dříve jsem kupovala tři sáčky za 295,–Kč a jakmile byl do půlky zaplněný, tak vysavač už neměl tah a musela jsem dát nový. Nyní si koupím šest sáčků za 480,–Kč a vydrží mi rok. Nehledě na to, že mi šetří i energii a teď když s ním i umývám podlahy, tak hlavně vodu. I z ekonomického pohledu je tedy výhodný. ![]()
Poklepem se nici vazba koberce, na vlnene koberce se nema pozivat vubec. Co se tyka podtlaku u beznych vysavacu, tak ten podtlak je jenom castecny kvuli ryhovani po spodku saci hubice. Verim, ze VW vysava dobre, ale ta cena je naprosto neumerna. Kdyby to prodavali za pet tisic, jeste by na tom vydelali. Vetsi hodnotu to nema. Je to obrovska bublina zalozena na tom, ze lide, kteri si VW koupi a investuji do neho tu neskutecnou castku, maji pocit, ze si kupuji neco extra. Tak tomu neni, hubice s poklepem nabizi i konkurence a podstatne levneji.
Vracím se k tomuto vláknu, i když zde dlouho už nikdo nenapsal.
Nejsem prodejce těchto vysavačů, ale naše rodina ho má taky 15 let, takže myslím, že můžu soudit.
Měli jsme ho od mého dětství a postupně jak dospívám a zkouším další další vysavače, žádný se tomuto zatím nevyrovnal. Máme starší model VK 135, a celý dům je s ním vysátý za 30 minut, bez námahy a potu i přes to, že je poněkud težší, než jeho nové modely, které mají i pojezd. S jinými vysavači, než jsem vysála celý dům, tak jsem byla zpocená, jak při sportu.
Vysaje všechno, nejvíc doma oceňují nástavec, kterým jako jediným zbaví sedačku od chlupů našich koček.
Zatím se jen modlím, aby se nerozbil a vydržel, protože další už si budu muset koupit sama, a uznávám, že jeho cena (myslím, že od prodejců +-30k?) je opravdu velká, i když se vrátí. Mohl by být alespoň za polovinu.
Zajímalo by mne, zda-li si i jeho nejnovější modely, které obdivuji hlavně za jejich nízkou váhu a celkovou praktičnost, zachovaly tehdejší kvalitu zpracování a výdrž. A taky jak funguje ten mopovací nástavec ![]()
Vysavač je k dostání už od 12tis. a nástavec vysávání s vytíráním je k nezaplacení, ušetří spoustu času a námahy. ![]()
Já neprodávám, aspoň ne vysavače a přesto bych jiný vysavač nechtěla. Je to asi tím, že mám ráda uklizeno s co nejmensi námahou a kvalitně.
Ahoj, vysavač máme už 3 roky a jsme opravdu spokojeni, můžu jen doporučit
![]()