Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, chtěla bych se zeptat na zkušenosti s vysazovanim AD. Beru Fevarin vecer 50mg. Doktorka mi řekla, že můžu zkoušet teď od Července brát tabletky ob den. Když přišel den si prášek večer nevzit tak jsem dostala najednou strach, že mi bude blbě atd. Tak jsem ho začala snižovat 9 dní trictvrte tablety. Teď 8 dní beru půlku tablety tedy 25mg. Ale mám divné stavy, těžké končetiny, někdy mám takovou chvilkovou uzkost, divné brnění v hlavě, ale to za chvíli zase přejde, myšlenky strachu o syna..( byl teď nemocny) myšlenky, že zase budu jako na začátku kdy mi začaly Ataky a spustila se uzkost. Tak teď nevím zda mám zase tu dávku vrátit na 50mg a brát to dal a nevysazovat nebo to jsou jen vedlejší účinky z vysazeni? K doktorce jdu až za měsíc…
@Miskule18 píše: Více
Já si myslím, že v případě AD je vhodné se řídit radami lékaře, pokud je už máte nasazené. A jak nasazení tak vysazení AD ssebou nese nějaké vedlejší účinky. Tedy za mě lékař. Nepíšete, co předcházelo důvodu nasazení, tedy co prblémy spustilo.
@LadaSva
První ataka přišla po operaci žlučníku. Jenze to jsem nevěděla, že to nejaka ataka je. Myslela jsem si, že je to jen po té narkoze. Za dva měsíce přišla další ataka ale už tak silná, která mi vyvolala silné úzkosti. Pak jsme zjistili s doktorkou že tu ataku vyvolala praskla cysta na vajecniku. Do té doby jsem nikdy adne psychicke problémy neměla. Mám vymodleneho 20 měsíčního chlapečka takže jsem doma na rodičovské. Ted by jsme s manzelem se chtěli pokusit o další miminko, proto to vysazeni. Samozrejme chodím i na terapie. Určitě to budu řešit s doktorem, jen mě zajímalo kdo má jaké zkušenosti jestli to může být tím…jinak dekuji
Co se týká AD, tak to opravdu jinak nejde než s doktorem. Mě spíš zaujala ta cysta, žlučník - byly kymeny nebo zánět? - protože ta cysta a nakonec i kameny či zánět může nasvědčoavt vysokému estrogenu a estrogenové dominanci v kombinaci s nízkým progesteronem - neměla jste také problémy s MS, PMS - samozřejmě při cystě mohly souviset s ní - protože ty také mívají souvislost s hladinami hormonů - dohledejte na internetu „estrogenová dominance“. Nízké hladiny progesteronu a vysoký estrogen může způsobovat i psychické problémy.
Pokud budete mít zájem, tak zhruba dva měsíce, raději tři, po úplném vysazení AD si nechte udělat testy na hladiny hormonů, u žen s cyklem je potřeba jeden 2-5DC na estradiol a progesteron a jeden okolo 22DC na progesteron a pokud by se potvrdila estrogenová dominance, tak vám mohu nezištně poradit, jak se to dá porovnat bylinami a doplňky stravy volně prodejnými.
@LadaSva píše: Více
Ty už nevíš kde nachytat další ovečky viď? ![]()
Za chvíli to budeš cpát i do diskuze o hemeroidech.
Ahoj, jak dlouho jsi ta AD brala? Ono se doporučuje minimálně rok od té doby, co nemáš příznaky (u úzkostných poruch). Jestli se ti vrací projevy nemoci, nebo jsou to dočasné příznaky z vysazování, tak to těžko říct, určitě bych se poradila s lékařkou, píšeš, že tam jdeš až za měsíc, ale pokud nemá dovolenou, nemůžeš jí třeba jen zavolat a poradit se?
Jinak já Fevarin také brala, ale 200 mg a po vysazení jsem nic z toho, co popisuješ, neměla, ale každý jsme jiný a reagujeme jinak. Držím palce, ať je lépe.
@Miskule18
Zrovna s AD bych sama nehybala. Zavolej doktorce.
@aiwwa píše: Více
Ona plevelí skoro všechny diskuze o zdraví a posmívá se radám zdejších lékařů.
Tato uživatelka je šarlatánka. Nevěř jí.
@aiwwa píše: Více
Jednou jsem napsala, že se bez nějakých léků nedá žít, že je člověk musí brát stále a ona se mi vysmála. Není normální.
Zrovna řeším vysazování Quetiapinu a jde to dost pomalu. Psychiatr mi řekl, že ho brát nemusím, jenže já bez něj špatně spím. Před nějakou dobou jsem narazila na stránky o vysazování antidepresiv, je to zkopírované z webu z Ameriky, bohužel si už nepamatuju adresu. Tam psali, že nejvyšší úspěšnost s vysazováním dlouhodobě braných AD měli ti, kteří je snižovali o 10 % za měsíc. Že za tu dobu, kterou je pacient bral, se staly součástí našeho metabolismu a trvá dlouhou dobu, než se to přenastaví. Věřím tomu.
Problém je ten, že třeba Quetiapin 25, který beru, je tak mrňavá tabletka, že se dá rozlomit tak maximálně na čtvrtky. Takže po nějakých cca 2 měsících jsem na takové menší půlce, teď budu zase kousek ubírat. Žádné problémy mi to nedělá a doufám, že za další 2 měsíce se doberu k úplnému vysazení ![]()
@Mosie píše: Více
Vidíš a mně quetiapin snížili z 800 mg na 200 mg naráz ze dne na den. A nic jsem nezaznamenala. Důvod byl ten, že mi nabírali hladiny léků a díky tomu, že užívám max dávku AD fluoxetin, tak jsem měla hrozně zvýšenou hladinu quetiapinu a byla jsem s ním předávkovaná. Ono to tempo vysazování je asi i trochu individuální, já snad nikdy nic nevysazovala postupně, i když je fakt, že jsme vysadili jeden lék a hned dali jiný, tak to je možná něco jiného. Tak držím palce, ať nadále vysazuješ bez problémů a pak to zvládáš bez něj.
@Mosie píše: Více
Nedělají slabší? Nebo už máš ten nejnižší?
@Lollitka
Děkuju ![]()
Nevíš náhodou, jak je to s hubnutím po antipsychoticích? Před 2 lety mi byla na úzkosti a deprese přidaná k AD i Zyprexa a během měsíce jsem přibrala cca 8 kg. Přibírala jsem dál, pak mi ji vysadili a po nějaké době jsem dostala ten Quetiapin, kterého se teď chci postupně zbavit. Oba léky mi zabraly a pomohly, o tom žádná, ale během cca 2 let mám o 25 kg víc, což je hrůza. Nikdy jsem nebyla tlustá, vážila jsem max. 60 kg při 165 cm, ale teď jsem jako koule. Naštěstí tedy spokojená koule
Tyto léky mi navodily šílenou chuť na sladké, nebyl problém spráskat tabulku čokolády denně i víc. Bolavý hlad, obzvláště večer. Teď, jak to postupně vysazuju, mě ten hlad přešel a jím stejně, jako jsem jedla předtím. Nicméně váha se drží. Mám i problémy s únavou, postupně začínám zase cvičit, ale nemám energii na to, chodit třeba do fitka. Asi zajdu na obezitologii, aby mi poradili jak dál…