Vysoce inteligentní lidé, jak se vám žije?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3436
6.5.16 21:28

Chci se zeptat, jak se naučit aj, sleduju serialy v aj, jenže tam jsou titulky -volný překlad, neexistují filmy s doslovnými překlady, nejlépe volně dostupné. Dodám, že jazykový cit mám velký, ale trpím poruchy učení, ADD, tak je to dost obtížné. ten doslovný překlad by byl bezbolestné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.16 22:40

@mirecekblbecek Vypni titulky ;) A poustej si to nahlas a klidne furt dokola a dokola. Takhle jsem se naucila AJ ja a taky jsem toto odpovedela na jednom uspesnem pohovoru, kdyz se me muj sef cizinec zeptal, jake mam vzdelani v AJ
Anonym X

• Citovat
  • Upravit
3436
6.5.16 22:48
@Anonymní píše:
@mirecekblbecek Vypni titulky ;) A poustej si to nahlas a klidne furt dokola a dokola. Takhle jsem se naucila AJ ja a taky jsem toto odpovedela na jednom uspesnem pohovoru, kdyz se me muj sef cizinec zeptal, jake mam vzdelani v AJ
Anonym X

to taky dělám, když mě nějaký seriál moc baví, nerozumím skoro nic, ale z posunků se dá překvapivě dost rozpoznat, občas mě i nudí si pak pustit znovus čes. titulky, bo mě to už nebaví. ale nemám dobrou paměť, takž e ty slova co si občas zapamatuju, zase zapomenu.ale zkusím si jeden film pustitx krát, s mým adhd to bude kumšt u tohoto vydržet, ale netřeba házet flintu do žita, že? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.16 22:54
@mirecekblbecek píše:
kamarádky manžel, než přestěhoval nábytek v obýváku, tak si na to vytvořil program. :potlesk:

Muj manzel nejenze spocital, kolik presne sezere nas kotel elektricke energie, ale vymyslel si program a, pro me, kouzelnou krabicku, ktera mu pocita aktualni spotrebu v korunach 8o Ted nove mu to posila i do mobilu 8o
Anebo, kdyz jsem chtela povesit obrazky na zed:ruzne ramy a ruzne velikosti ruzne daleko od sebe, aby spolecne vytvorily obrazec, musela jsem si to nejprve narysovat na karton :oops: Muz to nemohl pochopit, musela jsem mu to proste narysovat :oops:
Ale zase kdyz resil jednu pracovni technickou zalezitost a nevedel uz jak to vyresit po nekolika hodinach hadani se s otcem, tak jdu okolo, chytnu podklady, a okamzite mu prednasim reseni…
Skvele se doplnujeme.
Anonym X

• Citovat
  • Upravit
3436
6.5.16 22:59
@Anonymní píše:
Muj manzel nejenze spocital, kolik presne sezere nas kotel elektricke energie, ale vymyslel si program a, pro me, kouzelnou krabicku, ktera mu pocita aktualni spotrebu v korunach 8o Ted nove mu to posila i do mobilu 8o
Anebo, kdyz jsem chtela povesit obrazky na zed:ruzne ramy a ruzne velikosti ruzne daleko od sebe, aby spolecne vytvorily obrazec, musela jsem si to nejprve narysovat na karton :oops: Muz to nemohl pochopit, musela jsem mu to proste narysovat :oops:
Ale zase kdyz resil jednu pracovni technickou zalezitost a nevedel uz jak to vyresit po nekolika hodinach hadani se s otcem, tak jdu okolo, chytnu podklady, a okamzite mu prednasim reseni…
Skvele se doplnujeme.
Anonym X

s takovým chlapem bych si připadala, jak úplný dement, 8o ale je to super, jak se doplnujete, muj chlap měl při jednom testě národa 154,ale asi mu sedly otázky, bo nemá logické myšlení, takže to prostě není možné… :mrgreen: ani nic tomu nenasvědčuje, odhaduju ho tak kolem120.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
6.5.16 22:59
@jdukolem píše:
tak pocit je jedna věc a statistika věc druhá ;)

Statistiko, kolikrát za život jsi ty a lidé ve tvém okolí, podstoupila regulérní IQ testy? :lol: Vždyť většina lidí nezná výši svého IQ.
Mno, možná je to i dobře, bylo by mnoho zklamaných. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.16 23:27
@mirecekblbecek píše:
Chci se zeptat, jak se naučit aj, sleduju serialy v aj, jenže tam jsou titulky -volný překlad, neexistují filmy s doslovnými překlady, nejlépe volně dostupné. Dodám, že jazykový cit mám velký, ale trpím poruchy učení, ADD, tak je to dost obtížné. ten doslovný překlad by byl bezbolestné řešení.

anglicky s anglickými titulky ;) ideální způsob, vidíš totéž, co slyšíš, nemusíš v hlavě „přeskakovat“ z jednoho jazyka do druhého… ze začátku je to sice náročnější, ale pak si zvykneš, my už s manželem jinak nekoukáme ;) a nebo v angličtině číst, klidně i něco, co už česky znáš… mám pocketbook, tam je i slovník, takže když nevím, dotknu se slova a rovnou přeložím, spousta knížek v aj se dá sehnat ;)

Anonymka L.

• Citovat
  • Upravit
3436
6.5.16 23:32
@Anonymní píše:
anglicky s anglickými titulky ;) ideální způsob, vidíš totéž, co slyšíš, nemusíš v hlavě „přeskakovat“ z jednoho jazyka do druhého… ze začátku je to sice náročnější, ale pak si zvykneš, my už s manželem jinak nekoukáme ;) a nebo v angličtině číst, klidně i něco, co už česky znáš… mám pocketbook, tam je i slovník, takže když nevím, dotknu se slova a rovnou přeložím, spousta knížek v aj se dá sehnat ;)Anonymka L.

děkuji za rady, občas koukám na aj serialy s aj titulky, pokrok nic moc, asi to chce čas a lepší pamět. Tu mi ale nikdo nedá. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
6.5.16 23:33
@Anonymní píše:
anglicky s anglickými titulky ;) ideální způsob, vidíš totéž, co slyšíš, nemusíš v hlavě „přeskakovat“ z jednoho jazyka do druhého… ze začátku je to sice náročnější, ale pak si zvykneš, my už s manželem jinak nekoukáme ;) a nebo v angličtině číst, klidně i něco, co už česky znáš… mám pocketbook, tam je i slovník, takže když nevím, dotknu se slova a rovnou přeložím, spousta knížek v aj se dá sehnat ;)Anonymka L.
co to je?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.16 00:23

Já mám báječný život. Emimino beru spíš jako „sondu“. A musim říct, ze nad 99% diskuzi a odpovedi mi zustava rozum stat a nechapu, proc se OP nerozdavaji individualne po testech psychicke zdatnosti a po zkousce nastrah praktickeho zivota. A to jsem dosahla ve trech oficialne merenych testech IQ prumerne pouze 142. Lide s vyssim IQ, ci vysokym logickym uvazovanim musi po cteni tohoto webu „blinkat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.5.16 07:08
@Iustitia omnibus píše:
Já mám báječný život. Emimino beru spíš jako „sondu“. A musim říct, ze nad 99% diskuzi a odpovedi mi zustava rozum stat a nechapu, proc se OP nerozdavaji individualne po testech psychicke zdatnosti a po zkousce nastrah praktickeho zivota. A to jsem dosahla ve trech oficialne merenych testech IQ prumerne pouze 142. Lide s vyssim IQ, ci vysokym logickym uvazovanim musi po cteni tohoto webu „blinkat“.

souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
7.5.16 07:50
@Iustitia omnibus píše:

zrovna ty bys to měla vědět, přeci musí být ve vesmíru nastolena rovnováha, ve všem, jinak to nefunguje.To by byla nuda, kdyby po světě běhaly jen počítače, néééé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.16 08:27

Mam 152. Trpim na deprese a panicke zachvaty. Vsichni ode me vzdycky ocekavali ty nejlepsi vyskedky, i dnes v praci. Pratel mam minimum a nerada chodim do spolecnosti, nejradsi se bavim sama: a to i treba divadlo, kino ci cestovani. Mluvim sesti jazyky krome materskeho, takze to pro me neni problem. Partner nema vyssi iq, ale musel byt schopnejsi nez ja, abych si ho mohla vazit. Ted jsem na materske a blaznim z toho. Je to pro me peklo na zemi - neskutecny utrpeni, protoze muj mozek proste neni dostatecne zatezovan. Na vsechny jsem nastvana, ze maji zivot a ja ne. O syna se snazim starat co nejlip, ale beru antidepresiva.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.16 08:31

Taky prosím anonym.
Já nevěřím, že všechny sociální problémy, které tu popisujete, jsou způsobeny vysokým IQ.
Mám kamaráda se změřeným IQ asi 150. V práci je velmi úspěšný, i v běžném životě všechno hned chápe, hned se naučí. Ale jinak naprosto normální chlap i s běžnými chybami. Je hodně společenský, má hodně kamarádů.
Já sice nepatřím mezi extraelitu, spíš lepší průměr, ale nikdy jsem neměla problém kamarádit s „hloupějšíma“.Naopak mě to bavilo, bylo to zase jinak zajímavé. Než vzdělání mě vždy bavil život a užívala jsem si ho plnými doušky. Přestože mi škola vždycky šla bez problémů, nikdy to nebyl hlavní koníček mého života. Spíš tak povinnost bokem.
Takže si nemyslím, že za sociální odloučení může primárně vysoká inteligence. Spíš je možné, že se u nadprůměrně inteligentních jedinců častěji objevují sociální poruchy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.16 08:34

@mirecekblbecek čtečka :lol: jako třeba Kindle ;)

Anonymka L.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová