Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Komsomol píše:
Ja ti jen neverim tvrzeni, ze pri temperovani mistnosti na vyssi teploty lze docilit vlhkosti trvaleho charakteru 60%. Pokud bydlis v normalnich bytovych ci domovnich podminkach, tak je to stezi uveritelne. To je cele
Ok, to je samozřejmě tvoje věc, spíš máš jen omezenější zkušenost
Jinak co se týče teploty, mě to přijde naprosto normální, teplotu +-24 u běžného vytápění typického pro byty prostě fakt nepovažuju za „vyšší“ teploty
Ale ono to možná bude mít co do činění s tím, že mám normální domácnost a ne přesušený kamrlík. Doporučuju někdy navštívit běžné rekonstruované paneláky nebo klidně i novostavby koneckonců. Teplo tam má většina lidí a pokud někdo z nich zapomíná větrat (problém hlavně u těch paneláků), tak jim po oknech tečou proudy vody. Kam se hrabe ideálních 60%. ![]()
@Nimie píše:
Ok, to je samozřejmě tvoje věc, spíš máš jen omezenější zkušenostJinak co se týče teploty, mě to přijde naprosto normální, teplotu +-24 u běžného vytápění typického pro byty prostě fakt nepovažuju za „vyšší“ teploty
Ale ono to možná bude mít co do činění s tím, že mám normální domácnost a ne přesušený kamrlík. Doporučuju někdy navštívit běžné rekonstruované paneláky nebo klidně i novostavby koneckonců. Teplo tam má většina lidí a pokud někdo z nich zapomíná větrat (problém hlavně u těch paneláků), tak jim po oknech tečou proudy vody. Kam se hrabe ideálních 60%.
Jestli vychazis z toho, ze je 24 stupnu bezna teplota na vytapeni, tak jsi docela mimo. Jelikoz bezna teplota je okolo 20 stupnu. Vse co je nad, je pretopeno. Hlavne ze jsi se poplacala po prsou o tve domacnosti ve srovnani s povlem co ma „kamrliky“. Jeste necim se chces pochlubit?
@Komsomol píše:Že by potrefená husa?
Jestli vychazis z toho, ze je 24 stupnu bezna teplota na vytapeni, tak jsi docela mimo. Jelikoz bezna teplota je okolo 20 stupnu. Vse co je nad, je pretopeno. Hlavne ze jsi se poplacala po prsou o tve domacnosti ve srovnani s povlem co ma „kamrliky“. Jeste necim se chces pochlubit?
@Nimie píše: Že by potrefená husa?
Samozrejme mas pravdu nepotrefena huso
Dvacet stupňů je určitě ok, ale když máte menší děcka, tak nevím. Já mám školou povinný a běžně topíme na 23, kluk teď zalehnul s chřipkou a najeli jsme na dvacet pět. I holka si stěžovala, že je jí doma zima. Takže ušetřit za topení ok, ale s děckama to nejde. Jinak kamarád netopí a doma měl minulou zimu třináct stupňů a v tom normálně fungoval. Bydlí sám.
@Hamouzka píše:
Dvacet stupňů je určitě ok, ale když máte menší děcka, tak nevím. Já mám školou povinný a běžně topíme na 23, kluk teď zalehnul s chřipkou a najeli jsme na dvacet pět. I holka si stěžovala, že je jí doma zima. Takže ušetřit za topení ok, ale s děckama to nejde. Jinak kamarád netopí a doma měl minulou zimu třináct stupňů a v tom normálně fungoval. Bydlí sám.
To neni o setreni. Mam tech 21 a to z duvodu abych udrzel prijatelnou vlhkost a nemel sucho. Suchy vzduch a pretopeno neprospiva dychacim cestam. V neposledni rade se tim clovek stava choulostivejsim
@Hamouzka píše:Čím větší teplota v bytě, tím jsou děti (a samozřejmě i dospělí) náchylnější na nemoci. Pokud ulehnul a ty jsi ještě teplotu zvýšila, tak mu nemoc prodlužuješ. Mám to vyzkoušeno, odpozorováno z okolí i načteno. Je třeba dát dětem a vlastně i dospělým dlouhý rukáv a teplé ponožky, teplotu snížit na 20-21 °C. Jestli topíte na 23, děcka si imunitu nevytvoří, pokud na 25, tak to je úplně hrůza. Vážně to zkuste.
Ženy mají důvod víc topit. V chladu jim hůře funguje mozek, tvrdí studie
https://www.idnes.cz/…ranicni_svob
Teplota v bytě patří mezi nejčastější příčiny partnerských neshod. Ženám je větší zima než mužům. A z toho pramení nejen potíže, ale i rozvody!
https://www.kafe.cz/…o-29169.html
Proč je ženám daleko víc zima než mužům a potají pouští topení? Vědci našli odpověď
@zoidberg S dvacítkou bych tahala už mikinu
, jsem zimomřivá a děcka jsou v tomhle po mně
. Vlastně i chlap má rád teplo.
@Hamouzka píše:
@zoidberg S dvacítkou bych tahala už mikinu, jsem zimomřivá a děcka jsou v tomhle po mně
. Vlastně i chlap má rád teplo.
Jen první týden, pak doroste srst ![]()
Ne fakt je to zdravější ![]()