Vysoká spotřeba elektřiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
19.12.19 10:31
@Komsomol píše:
Ja ti jen neverim tvrzeni, ze pri temperovani mistnosti na vyssi teploty lze docilit vlhkosti trvaleho charakteru 60%. Pokud bydlis v normalnich bytovych ci domovnich podminkach, tak je to stezi uveritelne. To je cele

Ok, to je samozřejmě tvoje věc, spíš máš jen omezenější zkušenost ;) Jinak co se týče teploty, mě to přijde naprosto normální, teplotu +-24 u běžného vytápění typického pro byty prostě fakt nepovažuju za „vyšší“ teploty :nevim: Ale ono to možná bude mít co do činění s tím, že mám normální domácnost a ne přesušený kamrlík. Doporučuju někdy navštívit běžné rekonstruované paneláky nebo klidně i novostavby koneckonců. Teplo tam má většina lidí a pokud někdo z nich zapomíná větrat (problém hlavně u těch paneláků), tak jim po oknech tečou proudy vody. Kam se hrabe ideálních 60%. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
19.12.19 14:53
@Nimie píše:
Ok, to je samozřejmě tvoje věc, spíš máš jen omezenější zkušenost ;) Jinak co se týče teploty, mě to přijde naprosto normální, teplotu +-24 u běžného vytápění typického pro byty prostě fakt nepovažuju za „vyšší“ teploty :nevim: Ale ono to možná bude mít co do činění s tím, že mám normální domácnost a ne přesušený kamrlík. Doporučuju někdy navštívit běžné rekonstruované paneláky nebo klidně i novostavby koneckonců. Teplo tam má většina lidí a pokud někdo z nich zapomíná větrat (problém hlavně u těch paneláků), tak jim po oknech tečou proudy vody. Kam se hrabe ideálních 60%. ;)

Jestli vychazis z toho, ze je 24 stupnu bezna teplota na vytapeni, tak jsi docela mimo. Jelikoz bezna teplota je okolo 20 stupnu. Vse co je nad, je pretopeno. Hlavne ze jsi se poplacala po prsou o tve domacnosti ve srovnani s povlem co ma „kamrliky“. Jeste necim se chces pochlubit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
19.12.19 16:26
@Komsomol píše:
Jestli vychazis z toho, ze je 24 stupnu bezna teplota na vytapeni, tak jsi docela mimo. Jelikoz bezna teplota je okolo 20 stupnu. Vse co je nad, je pretopeno. Hlavne ze jsi se poplacala po prsou o tve domacnosti ve srovnani s povlem co ma „kamrliky“. Jeste necim se chces pochlubit?
Že by potrefená husa? :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
19.12.19 17:34
@Nimie píše: Že by potrefená husa? :kytka:

Samozrejme mas pravdu nepotrefena huso

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
19.12.19 20:53
@Komsomol píše:
Samozrejme mas pravdu nepotrefena huso
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
19.12.19 21:06

Dvacet stupňů je určitě ok, ale když máte menší děcka, tak nevím. Já mám školou povinný a běžně topíme na 23, kluk teď zalehnul s chřipkou a najeli jsme na dvacet pět. I holka si stěžovala, že je jí doma zima. Takže ušetřit za topení ok, ale s děckama to nejde. Jinak kamarád netopí a doma měl minulou zimu třináct stupňů a v tom normálně fungoval. Bydlí sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
19.12.19 22:56
@Hamouzka píše:
Dvacet stupňů je určitě ok, ale když máte menší děcka, tak nevím. Já mám školou povinný a běžně topíme na 23, kluk teď zalehnul s chřipkou a najeli jsme na dvacet pět. I holka si stěžovala, že je jí doma zima. Takže ušetřit za topení ok, ale s děckama to nejde. Jinak kamarád netopí a doma měl minulou zimu třináct stupňů a v tom normálně fungoval. Bydlí sám.

To neni o setreni. Mam tech 21 a to z duvodu abych udrzel prijatelnou vlhkost a nemel sucho. Suchy vzduch a pretopeno neprospiva dychacim cestam. V neposledni rade se tim clovek stava choulostivejsim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
20.12.19 11:05
@Hamouzka píše:
Dvacet stupňů je určitě ok, ale když máte menší děcka, tak nevím. Já mám školou povinný a běžně topíme na 23, kluk teď zalehnul s chřipkou a najeli jsme na dvacet pět. I holka si stěžovala, že je jí doma zima. Takže ušetřit za topení ok, ale s děckama to nejde. Jinak kamarád netopí a doma měl minulou zimu třináct stupňů a v tom normálně fungoval. Bydlí sám.
Čím větší teplota v bytě, tím jsou děti (a samozřejmě i dospělí) náchylnější na nemoci. Pokud ulehnul a ty jsi ještě teplotu zvýšila, tak mu nemoc prodlužuješ. Mám to vyzkoušeno, odpozorováno z okolí i načteno. Je třeba dát dětem a vlastně i dospělým dlouhý rukáv a teplé ponožky, teplotu snížit na 20-21 °C. Jestli topíte na 23, děcka si imunitu nevytvoří, pokud na 25, tak to je úplně hrůza. Vážně to zkuste.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
20.12.19 12:01

Ženy mají důvod víc topit. V chladu jim hůře funguje mozek, tvrdí studie

https://www.idnes.cz/…ranicni_svob

Teplota v bytě patří mezi nejčastější příčiny partnerských neshod. Ženám je větší zima než mužům. A z toho pramení nejen potíže, ale i rozvody!

https://www.kafe.cz/…o-29169.html

Proč je ženám daleko víc zima než mužům a potají pouští topení? Vědci našli odpověď

https://www.expres.cz/…x-viral_beta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
20.12.19 14:50

@zoidberg S dvacítkou bych tahala už mikinu 8o, jsem zimomřivá a děcka jsou v tomhle po mně :P. Vlastně i chlap má rád teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
20.12.19 18:36
@Hamouzka píše:
@zoidberg S dvacítkou bych tahala už mikinu 8o, jsem zimomřivá a děcka jsou v tomhle po mně :P. Vlastně i chlap má rád teplo.

Jen první týden, pak doroste srst :mrgreen:
Ne fakt je to zdravější :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová