Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vrk ale je pravda, že je mi po metformin lépe celkově ale poslední dobou moc nestíhám, tak se odbyvam i v jídle, ty to dodržujes poctivě?
@martulax tak bezva!! Mne prisla ms!! Takze metformin taky zabral hura:) uplne to jidlo nedodrzuji, ale snazim se na to myslet. Mne je taky dobre po metforminu. Jen jsem pbcas moooc unavena. Jsem asi zvykla jist min nez je stim lekem potreba. Uz jsem i kilo zhubla, ale to je jen dobre;). Dnes jsem 6dc noveho cyklu. Tak jsem zvedava:) 14dc jdu na utz a ty jsi mela iui kolikaty den cyklu? To je celkem dobre znameni ze boly prsa!! Mne u ovu bolely bradavky min cyklus. Mam velkou radost:)
Na IUI jsem byla 16 den, první uz 10 DC pak 14 DC,
Já jsem taky unavená, ale teď jak nic z tech hormonů neberu, tak je to lepší. snažím se teď na to moc nesoustredit a dávám si přes to léto tu pauzu.
Jak dlouho se snažíš otěhotnět?
@martulax druhy rok to bude v listopadu a ty? Taky mam hormonalni pauzu a uz je ani brat nikdy nechci Nejlip. Piju cistici jaterni smesy a caje a davam telu pauzu
. Super ze mivas uz ovu tak brzy. Ja bych v tomto cyklu chtela vse trochu sledovat ale zkouset jen doma. A pak uz to necham byt. Nic nepocitat nemyslet na to a vsak ono se povede. Kolik ti je?
@Vrk mě bude zítra 31:)),já se snažím rok a půl, asi bych se tím nestresovala, kdybych měla pravidelně ms, ale to čekání jestli bude ovu nebo ms je náročné. loni jsem to neřešila vůbec a čekala až jsem měla břicho jak balón a bolesti, tak zhruba po 3 _4 mes vyvolávací inj, tak uvidím, jestli dorazí sama ms
@Vrk ahoj dnes 35 den a výrazne spin.,ze by ms sama diky metforminu? jak u tebe?
Ahoj holky, já mám AMH 10,4 ale o PCO doktoři neříkali nic, tak nevím, jestli něco přehlédli..
Snažíme se už skoro 3 roky, máme za sebou 3 neúspěšné IUI
Co mě zaráží, že se doktoři ani nezmínili, že to AMH mám až tak vysoké, vždycky jenom říkali, že mám velkou zásobu a když jsem se ptala na přesné číslo, tak to doktor zamluvil
Teď budeme přecházet k jinému, tak ten snad už pomůže. Je tu mezi vámi některá, která má také vysoké AMH a přesto nemá PCO a myslíte, že to vysoké AMH brání v otěhotnění? ![]()
Ahojda ja mam AMH 16.Nekteri lekari to nerozebiraji schvalne-pac je jich obor se spec. na neco jineho a o AMH vi prd-vim o cem mluvim.Ja mam vsak PCO potvrzene 3 zpusoby, sono, chirurgir…takze neni to ze by se dle lov lekare nedalo otehotnet.Jen to dele trva.Mezi nama zda se mi ze dany zdravotnicky subjekt na tebe bere jen penize z poj.Co hormonalni profil, stimulace hormony, test na stitnou ulazu, test na chlamydie, genetika. Podstoupila jsi vse?
@Brukita Ahoj,ja mam AMH 11 a v zivote jsem nemela pco. Dulezite pro otehotneni je mit ovulaci a ovulovat, coz holky s pcos vetsinou nemaji! Ja mela ovu potvrzenou folikulometrii. Kv. spatnemu spermiu jsem musela na IVF, tam je pak problem ohlidat davky hormonu, aby jsi nemela ohss, v nasem pripade je velmi bourliva reakce na stim. hormony a velka produkce vajec (ja mela 33 a 30 vajicek plus mirny ohss pri minimalnich davkach). Jaky mate spg? Mate genetiku, imunologii, hematologii, mas ovulaci? Problem bude zrejme jinde nez v Tve zasobe vajec, to je naopak pozitivni!
@danger007 @Tinkka díky za odpovědi
Ovulaci mi testovali už na gyndě, prý ovuluji, spermio máme taky na jedničku a ještě jsem byla na průchodnosti vejcovodů a tam taky nic nenašli. Když byli tyto tři nejčastější příčiny otestovaný, pustili se s náma do těch IUI, ty nevyšli, tak doktor navrhl laparku. Nežijeme ale v česku a pojištění nemám a ta laparka je hooodně drahá
Tak snad na něco přijde ten nový doktor
Mě jenom zarazilo to AMH, v těch papírech totiž stojí, že v mém věku je normální AMH 2,73 a hned pod tím je napsané „consistent with PCOS 7,5“
@Brukita ano,ale pokud ovulujes a na utz neni videt polycyst. vajecnik, tak pcos nemas, vis jak. Jdi na imunologie, hematologii a genetiku, zda neni problem tam. Nekdy je vse ok a proste to stejne nejde, mam takovou kamaradku, vse ok a presto maji dve deti z ivf, nu.
No mě by nijak nepřekvapilo, kdyby mi ty PCO v tom Caru přehlídli
Ale možná že fakt ne, asi hledám už důvod proč to nejde kdekoliv
Už jsme poslali naše papíry tomu novému doktorovi, tak počkáme, na co ten přijde ![]()
Ahoj ženy je hodnota AMH 5,28 vysoká nebo nízká díky za odpoověd.
@Anonymní píše:
Ahoj ženy je hodnota AMH 5,28 vysoká nebo nízká díky za odpoověd.
Mám pocit že norma je od 1 do 3…takže hodnota 5 je vyšší, ale v pohodě…já mam třeba 11 a to je vysoká…
Stačí do googlu zadat hodnoty AMH a vyjedou ti odkazy jako třeba tenhle
A taky asi záleží na věku