Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No zavisly clovek, je zavisly clovek a ve chvili, kdy to reseni nevidis, sahnes po flasce. Ani nechtejte vedet, jak je sakra jednoduche se na tu ulici dostat…
Oni sice to trochu nepříjemný je, ten smrad, ale na druhou stranu, já s bezdomovcema nemám zas tak zlý zkušenosti. Jednou mě za bílého dne chtěl nějaký zlodějíček napadnout, když jsme v rámci školní akce vybírali na srdíčka peníze, lidi chodili okolo, a nic, a kdo se nás jedinej zastal a pomohl nám? sice byl pár dní nemytej, trochu z něj táhlo, ale srdce očividně na pravým místě. vymydlení kravaťáci radši nic nevidí ![]()
@palapa píše:
Ahoj holky, jdu si jen postěžovat.
Dnes jsem po dlouhé době jela s malou metrem a jen tam, kam jsem nastoupila, seděli dva bezdomovci, pěkně smradlavý a hnusnýNevím, proč nezařídili ty turnikety. Byla to zas jízda pěkně nechutná
Člověk si platí jízdné a stejně s ním jezdí takoví lidí!! Jen tak na postěžování.
Já si taky platím jízdné… a představ si, že se mnou jezdí tak strašně netoleratní lidi jako Ty a některé další v téhle diskusi. Asi bych si měla někde stěžovat… ne?
Když Ti tak vadí, můžeš si odsednout vedle nebo, pokud jsou nějak extrémně špinaví atd., upozornit řidiče a nechat ho, ať si to vyřeší.
Svět není černobílý a holt má i stránky, které nejsou příjemné.
Holky, Vam se to stat nemuze, ze jo? Bejt na ulici je otazkou 3-4 ne zrovna stastnejch mesicu nebo jednoho pruseru.
A ohanet se tady tim kolik platim za dopravu - nechapu co tim kdo chce rict.Nebo mate reseni, jak tyto „parazity“ z vasich komfortnich zivotu eliminovat?
Viděla jsem v telce dokument že někteří bezďáci si vydělají i 12 tisíc měsíčně..za to by mohli spát na ubytovně celý měsíc - koupat se a starat se o sebe, jenže to by pak přišli o kšeft že? Kdo dá potom voňavému bezďákovi tu dvacku..asi nikdo.. ![]()
@Hanka1 píše:
hmmm ty asi pravidelne nejezdis prazskou MHD co? Ja za ni platim 4.750,– a ocekavam tedy nejaky komfort jezdeni. Holt bohuzel v centru Prahy, kde pracuji nezaparkuji, jinak by mne do MHD nikdo nedostal ani omylem.
Já ano, každý den.
A co má jako být?
V „komfortu ježdění“
Ti bezdomovci rozhodně nebrání - stačí si přesednout nebo požádat řidiče, aby věc vyřešil, když to nejde jinak.
@BohunkaP píše:
Já si taky platím jízdné… a představ si, že se mnou jezdí tak strašně netoleratní lidi jako Ty a některé další v téhle diskusi. Asi bych si měla někde stěžovat… ne?Když Ti tak vadí, můžeš si odsednout vedle nebo, pokud jsou nějak extrémně špinaví atd., upozornit řidiče a nechat ho, ať si to vyřeší.
Svět není černobílý a holt má i stránky, které nejsou příjemné.
upozornit ridice? Ti sami reknou, ze se s nima spinit nebudou. Videla jsem to kolikrat na te Spojovaci, ridic je na konecne z tramvaje vyhodi, oni si popojdou na nastupni ostruvek a zase si mu do te tramvaje nastoupi. Moji kolegyne bracha jezdi s busem a rikal, ze kdyz na konecny jednoho spiciho budil, tak ten na nej vytahl kudlu a to ze mu za to nestoji.
Mne vadi to, ze v metru jsou polstrovane sedacky a pokud jsou mokre, tak to neni videt a sednout si do chcanek musi bejt fakt chutovka
a obleceni, potazmo cistirna neni taky zadarmo, jinak nemam problem vystoupit nebo si presednout.
Ano, jsem tak strasne netolerantni a vubec se za to nestydim
jak jsem psala, kdybych mela tu moznost, tak sockou vubec nejezdim…
@ne-silenamatka píše:
Holky, Vam se to stat nemuze, ze jo? Bejt na ulici je otazkou 3-4 ne zrovna stastnejch mesicu nebo jednoho pruseru.A ohanet se tady tim kolik platim za dopravu - nechapu co tim kdo chce rict.Nebo mate reseni, jak tyto „parazity“ z vasich komfortnich zivotu eliminovat?
mam - at nelezou do MHD a to je cele ![]()
@smurfka píše:
Viděla jsem v telce dokument že někteří bezďáci si vydělají i 12 tisíc měsíčně..za to by mohli spát na ubytovně celý měsíc - koupat se a starat se o sebe, jenže to by pak přišli o kšeft že? Kdo dá potom voňavému bezďákovi tu dvacku..asi nikdo..
Jasně, shrň je do jednoho pytle - to je asi podobný přístup, jako že „všechny ženské na mateřské jsou pipiny a měkne jim mozek“ nebo „každá blondýna je hloupá“.
![]()
Jsem tolerantní člověk, s bezdomovci spíš soucítím, ale pokud jsem coby platící zákazník obtěžován člověkem, který smrdí i z fotky na deset metrů, tak jde moje tolerance stranou. Ono totiž občas nestačí poodsednout, ale je nutné vyklidit jeden vůz (což už se mi dvakrát stalo). A řidič je v klidu, ten na něj sahat nebude.
@Hanka1 píše:… což je hodně smutné, takovýhle životní přístup.
Ano, jsem tak strasne netolerantni a vubec se za to nestydim.
@Hanka1 píše:
mam - at nelezou do MHD a to je cele
Smrdí a to příšerně, ale v tom mrazu jim jde o život. Ta trocha tepla v MHD jim často ten život zachrání.
@BohunkaP píše: … což je hodně smutné, takovýhle životní přístup.
Inu… když Tě to baví.[/citac
@Naima píše:
Jsem tolerantní člověk, s bezdomovci spíš soucítím, ale pokud jsem coby platící zákazník obtěžován člověkem, který smrdí i z fotky na deset metrů, tak jde moje tolerance stranou. Ono totiž občas nestačí poodsednout, ale je nutné vyklidit jeden vůz (což už se mi dvakrát stalo). A řidič je v klidu, ten na něj sahat nebude.BohunkoP
mam to podobne jako Naima, nemam problem jim dat dvacku, ovsem kdyz sama chci. Ale do te prace se nejak dostat musim a nevim proc bych mela pul hodiny cuchat smrad za skoro pet tisic rocne, zas takovej grand a masochiska nejsema holt se nebojim napsat, ze mi smradosi v MHD vadi a nemusi to byt zrovna bezdomovci, staci kdyz si sedne nekdo vedle mne slusny a cisty se zbytkovym alkoholem nebo v lete lidi, kteri videli deodorant maximalne v reklame
Příspěvek upraven 20.01.13 v 18:33
@Burj Chalifa píše:
Smrdí a to příšerně, ale v tom mrazu jim jde o život. Ta trocha tepla v MHD jim často ten život zachrání.
muzou jit na Hermes lod
@ne-silenamatka A co přátele a rodina?
Troufám si říct že mě a přítele by pod mostem prostě nenechali ať by se stalo cokoliv.