Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mertas píše:
@Jemys jako to jo, ale převléct se může, ale já nechápu, že to jeho matce nevadí, jednou se dokonce stalo, že jsem si ho vyzvedávala, ona tam byla s babičkou a dávali mi plnou igelitku věcí s tím, že to nemá vyprané. tak jsem jim hezky rychle řekla, at si to nechají a nosil celou dobu to co má u nás. ono třeba jak jsme s malým sama, třeba na výše zmíněném výletu je to pohodička, srandujem, blbněme, JÍ normálně a problémy začnou až se objeví manžel, a když vidím, že vše jde normálně když je malý se mnou (normálně jí, obouvá se, oblíká, jak jsme sami doma tak si sám hraje atd. ) a jak se objeví on a najednou to nejde berou mě všichni čerti a když něco řeknu tak je zle. se mnou to jde v pohodě s tatínkem ne…ale tady v tom už není chyba ve mě, ale to si musí ujasnit manžel
To dělají děti běžně, některé víc než ostatní
A jak píšeš, musí mu domluvit manžel. Jenže ber to z pohledu toho dítka. Nemá rozum, nedá se vycvičit, není to pes. Máma má jiné požadavky, ty taky. Zkus na něj netlačit, určitě to pro něj není jednoduché, je to jen prcek ![]()
@mertas Ty to nemusíš chápat, proč to jeho matce nevadí. A to že syn vyžaduje tátovu pozornost víc než tvoji mi přijde taky normální. Přeci jen je to jeho táta a vidí ho jen o víkendech. Když Ti nedělá problém jezdit s malým sama po výletech, tak nevím, proč takový humbuk kolem pitomých bonbónů ![]()
@mertas píše:
@Jemys jako to jo, ale převléct se může, ale já nechápu, že to jeho matce nevadí, jednou se dokonce stalo, že jsem si ho vyzvedávala, ona tam byla s babičkou a dávali mi plnou igelitku věcí s tím, že to nemá vyprané. tak jsem jim hezky rychle řekla, at si to nechají a nosil celou dobu to co má u nás. ono třeba jak jsme s malým sama, třeba na výše zmíněném výletu je to pohodička, srandujem, blbněme, JÍ normálně a problémy začnou až se objeví manžel, a když vidím, že vše jde normálně když je malý se mnou (normálně jí, obouvá se, oblíká, jak jsme sami doma tak si sám hraje atd. ) a jak se objeví on a najednou to nejde berou mě všichni čerti a když něco řeknu tak je zle. se mnou to jde v pohodě s tatínkem ne…ale tady v tom už není chyba ve mě, ale to si musí ujasnit manžel
On to normálně zkouší a moc dobře ví co si u koho může dovolit. A to budou dělat i tvoje vlastní děti, připrav se na to! ![]()
Mertas
a nenapadlo tě třeba že to oblečení mu dává špinavé naschvál?? My to tak máme, ex je ujetá na oblečení nejlíp značkové a super ale kluka nám budto dá pomalu nahatého bez ničeho a nabo špinavého že se bojíš ho vzít i do auta. I když jí chlap napíše že se někam jede just jde jak somrák a ona jen kup si ![]()
ono to taky trochu může být jen pomsta ale doma je třeba kluk vpoho. Přítelův si taky zkoušel dělat co chce ale u nás se musí prostě fungovat je nás hodně-necrcáme se snima ale radost stoho že táta kluka neuvidí to ne
odcizíte se uplně všichni…
@STEVIANKA Přesně - odcizí se. Tady čtu jen : „já jsem s klukem byla sama na výletě“ a „oni si hrajou a já sedím sama“
Nikde žádná zmínka o společných aktivitách, o společných hrách ![]()
@Jemys píše:
@STEVIANKA Přesně - odcizí se. Tady čtu jen : „já jsem s klukem byla sama na výletě“ a „oni si hrajou a já sedím sama“Nikde žádná zmínka o společných aktivitách, o společných hrách
jojo není to řešení, já mám ke klukovi zdravej odstup vím proč to dělám ale u nás když se něco podniká tak společně, když ho máme na celej tejden chlap si bere dovolenou trochu to nechápu proč sama???
No dneska u nás nastala trošku změna…šli jsme společně ven!!!
a ejhle úplná pohodička. bylo tepleji, tak jsme si sedli na terásku, dali si pivčo, malý si poběhal, pak se šlo společně na párek v rohlíku
a byla to pohoda. k večeru se odvedl k babičce, zítra jdou ven spolu sami, já jdu s kamarádkama na mecheche a v neděli údajně máme zase někam vyrazit, tak jsem zvědavá
ale nevím jestli manželova ex náhodou nenašla tuto diskuzi a nenašla se v tom
nebo jí malý řekl, že nadávám (protože jsem se minule nervla jak hrom a řekla malému, ať vzkáže mamce, že když nám ho bude dávat tak ať mu laskavě ostříhá nehty a dá čisté věci a on jí to asi fakt řekl
), protože mi ho dala v nové čisté bundě, nagelovaného a hned mi hlásil, že má ostříhané nehtíky
dneska čumím jak puk
![]()
@Colombina já vím, že to zkouší
dneska jak jsme ho dovedli ke tchýni, tak mu manžel říká ať si sundá boty. on stál, usmíval se a koukal na něj, tak na něj zařval (to jsem teda čumákovala) a on nic. no tak to udělala tchyně..mě sice brali čerti, ale udržela jsem se. od toho tam byl otec a problém babičky, že mu ty boty sundala..pro mě za mě ať to tak dělá do jeho dvaceti. její problém…a pak jen slyším jak na ní volá babííí pojď mi obout bačkory (nazouváky!!!) já to neumím…tak jsem si zapálila cigárko a nevidím neslyším…její problém..ale jak říkám byli jsme společně venku a světe div se pohoda… ![]()
@STEVIANKA jo je to možné. možná jí asi voní prášek na praní, který používáme nebo já nevím
rozhodla jsem se to neřešit. ať si to řeší manžel. třeba dneska u té tchýně s těma botama a bačkorama jsem měla chuť vyletět, ale nakonec jsem si řekla proč…otec tam byl, babička je také svéprávná…přede mnou víkend a já si nehodlám z nervů uhnat vředy. dneska jsem fakt zkusila si užít být venku, nic neřešit a ejhle fakt z toho bylo pěkné odpoledne…u mě byl nejspíš ten problém v tom, že mě fakt štvalo jak je malý nesamostatný, vše musí být po jeho a manžel mě ve všem odstrkoval, řval po mě a i když jsem mu slušně něco řekla choval se jak hulvát a ono se to ve mě nějak vzbouřilo proti oboum. kolikrát se stalo, že jsem se v sobotu ráno vzbudila, doma nikdo, vrátili se za pár hodin s tím, že byli venku. a mě nikdo nic neřekl. obeznámili mě s tím, až se vrátili..dneska jsem se na to co malý dělá zvysoka vyflákla, užila jsem si pěkný den s něma venku, nervy v klidu a pohoda. jsem se zařekla, že nervovat se budu až se svým vlastním a manžel ví, že v až bude naše tak toto mu procházet nebude, že by kvůli mému názoru po mě ječel jak teď. ale třeba dnes jsem se zmínila o tom, pořídit si své (no své, teda jako my spolu) a on mi řekl, že nechce že jedno mu zatím stačí…a to mě dost mrzí. tak jsem mu jen řekla, že mě nezajímá, že už dítě má, že já chci taky svoje a bezdětná kvůli toho, že už prcka má a stačí mu to nebudu. ale jinak pohoda
Já si myslím, že až jednou budeš mít svoje, tak na něj takhle přísná nebudeš a to, co tě nesmírně vytáčí na vyvdaném, ti bude u vlastního připadat v pohodě. Každý má plná ústa u cizích dětí : JÁ BYCH… a u vlastního to najednou neva…
@mertas
panebože a proč nemůžře táta ostříhat vlastnímu synovi nehty???!!! No tak hlavně, že s tebou kluk tak nějak ladil, to je zásadní. Ty jsi jak nějaká macecha z časáku a nedivím se, že otec kluka chrání před Tebou i když už to asi přehání, ael chápu ho. Vzkazování přes dítě je zločin dospělých na dětské duši!!
@mertas píše:
No dneska u nás nastala trošku změna…šli jsme společně ven!!!a ejhle úplná pohodička. bylo tepleji, tak jsme si sedli na terásku, dali si pivčo, malý si poběhal, pak se šlo společně na párek v rohlíku
![]()
a byla to pohoda. k večeru se odvedl k babičce, zítra jdou ven spolu sami, já jdu s kamarádkama na mecheche a v neděli údajně máme zase někam vyrazit, tak jsem zvědavá
![]()
ale nevím jestli manželova ex náhodou nenašla tuto diskuzi a nenašla se v tom
![]()
![]()
![]()
nebo jí malý řekl, že nadávám (protože jsem se minule nervla jak hrom a řekla malému, ať vzkáže mamce, že když nám ho bude dávat tak ať mu laskavě ostříhá nehty a dá čisté věci a on jí to asi fakt řekl
![]()
), protože mi ho dala v nové čisté bundě, nagelovaného a hned mi hlásil, že má ostříhané nehtíky
![]()
![]()
dneska čumím jak puk
![]()
![]()
Promin, ale jsi normalni? Vzkazovat takovehle veci po takhle malem diteti??? Myslis, ze to pochopi???Akorat ho stavis jeste vic mezi rodice a delas zbytecny konflikt. Je skoda, ze zatim nemas svoje dite, ja mam holkuikluka a rozdil v sikovnosti a samostanosti je obrovsky. Maly dela u jidla to same, taky jsou mu ctyri a ano obcas ho musim dokrmit, protoze jinak by to nesnedl vubec a neni zrovna tloustik… Vetsinu bot sitaky nedokaze obout sam atd. Chovas se jako koza a odnasi to malej, jestli te stve jaky je a jak se k nemu rodice chovaji tak bys to mela resit s nima a ne pres malyho debil..nima vzkazama jeho matce! Mozna by vztahum pomohlo i to, kdybys vzala nuzky a rekla, pojd jatitynehty ostriham anebo pojd ja te ty boty naucim obouvat…
Řekla bych, že nebude problém v dítěti, ale v tom, že si s manželem nerozumíte, to jestli spolu budete mít děti nebo ne jste snad měli mít vyřešený před svatbou, jinak podle mě se chováš jak nafoukaný dítě
@mertas Ale fakt si nemysli, že dítě ve 4 letech musí zvládat všechno. Nemusí. Jsou děti hodně šikovné a málo šikovné. Já mám děti dvě a vidím jak velký rozdíl může být mezi sourozenci. Hlavně - teď je zima - a to je s tou samoobsluhou co se týče oblečení ještě horší - zimní boty se hůř obouvají, zimní bunda hůř obléká. Fakt všemu víc pomůžeš pokud skutečně reálně zhodnotíš co umí a co ne a s tím co mu nejde mu pomáhat a ukázat jak to má dělat. Je to mnohem lepší než po něm řvát, sebe nervovat a před ostatními ze sebe dělat semetriku. Nevím jestli prcek chodí do školky, ale co vím, tak s jídlem pomáhají učitelky dětem v prvním až druhém roce docházky, stejně tak s oblékáním.
Vsadím se, že až budeš mít vlastní dítě, budeš k němu mnohem tolerantnější.