Vyvdané dítě - manžel sobec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11462
28.2.14 10:27

Je to čtyřleté dítě. To si uvědom hlavně ty.
Představy o výchově a realita jsou často dost odlišné.
Sama by ses měla víc zapojit a trávit čas s nimi. Normálně žárlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.14 10:33

@mertas oblečeni kup k vám vaše a je to
Jídlo–nechce, bude mít hlad–dělám to tak u svého čtyřleťáka
Mam nevlastní děti-2 a ze zacatku jsem na to byla jako ty
Dneska???mam jedny nervy a na co se. Stresovat tim, ze nemají vycistene zuby :nevim:
Jsou u nas často, vychovavam podle svého nejlepšího vědomi a svědomí ale kazit si den blbostma nebudu
A myslím, ze cela ta averze kolem je jen naštvanost na partnera, na to, že nevynada ex a ze se chova tak, jak se chova a pak si to preneses na dite, které za to vlastně nemůže
 P

• Citovat
  • Upravit
1055
28.2.14 10:37
@Petramatka píše:
Tak to dítě neřeš a nevychovávej, ne? Řeknu Ti jak to mám já: manžel má 2 děti z prvního manželství a já třeba vůbec necítím potřebu je jakkoliv vychovávat. Je mi to prostě jedno, jak jedí-nejedí, jak se učí-neučí. Mě je to prostě úplně jedno, co z nich vyroste, takže jim nic nezakazuju a nepřikazuju, když jsou u nás, tak je klidně vezmu na jídlo do restauračky, koupím čokoládu, zahraju s nimi hry na XBOXu a klidně je nechám mluvit sprostě - je mi to úplně šumák, moje děti to nejsou :)

To je taky řešení, ale mám pocit, že v případě zakladatelky moc nevychovává ani vlastní máma. To neznamená, že by měla zakladatelka suplovat roli matky-vychovatelky, ale rozhodně bych to dítě úplně na háku neměla. Nějaký nařízení a omezení, případně zákazy by u nich měly být, samozřejmě by to mělo být domluveno s otcem kluka. Kdyby si ho prostě nevšímala, tak hrozí, že za takových 10 let přijede na víkend rozmazlenej, neukáznějej spratek, kterej bude mluvit jak dlaždič, bude si dělat ze zakladatelky služku, třeba ani talíř po obědě po sobě neuklidí, nebo to po jeho odjezdu bude v bytě vypadat jak po výbuchu atomovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
28.2.14 10:41

Četla jsem tuto diskuzi a neměla jsem nějak chuŤ přispívat, myslela jsem, že si fajn ženská co má doma chlapa ňouma, ale z tvých posledních příspěvků začínám nabírat dojmu, že jsi jen tele, které tu situaci prostě nezvládlo :palec: klasická macecha, která žárlí na 4letý dítě a které neposlouchá jak švýcarský hodinky, sama děti nemáš, tak neřikej jak ty bys tamto a jak tohle by u tebe neprošlo a ještě jsi tak trošku hloupá, radovat se nad tím, že se situace vyřešila tak, že děcko jde k babičce 8o no to si to vyřešila!!! Jen si oddálila problém, které stejně za chvíli praskne a dávat děcko k babičce pořád, když ty se umaneš asi taky moc nejde 8o a hlavně by si zasloužil přes čumák partner, ten řeší problémy stejně jako ty, tzn. vůbec!!!

Někdy mi už opravdu lezou na nervy všechny ty zvlykající ublížený macechy, to je pořád jeden a ten samej scénář :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
28.2.14 11:06

No tak presne tohle byl muj pripad, mlada se starsim chlapem, co ma z predesleho vztahu dve deti. Nesmela jsem se do niceho plest, vyzadoval abych snimi jezdila na vikendy, ale probihalo to tak ze jsem je prakticky travila sama. Deti mam rada i se na ne tesim ale vzdycky jsem se desila kvuly cemu se zas pohadame ( pritel vse moc rad resi pred detma, byt nadava na ex jaka to byla pip ze vse resila pred detma a doted i vse resi prez deti) Partner mi ty vikendy tak znechutil ze jsem byla nervni protivna i sem mozna zarlila. A to hlavne po narozeni nasi spolecne dcery. Protoze jsem bohuzel zazila jak fungoval v byvale rodine, a rozdil oproti dnesku je velikej (k horsimu)coz me teda neskutevne mrzi ale je to minulost stim nic nenadelam. Kazdopadne sem si rekla dost proc se mam nervovat nad detma a partnerem kterej se vzdycky o vikendu zmeni na dokonaleho tatinka. Proste si vsechny tri deti uzivam, jejich problemy neresim, pokud me o to nezadaji, a partnerovu nahlou peci o deti aspon vyuziju a chvilku si dachnu i od maly ;) nestresuju se a jsme vsichni v pohode a kdyz me prece neco vytoci, jdu vedle pocitam si do deseti a klid :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
28.2.14 11:15
@Lady Bee píše: Četla jsem tuto diskuzi a neměla jsem nějak chuŤ přispívat, myslela jsem, že si fajn ženská co má doma chlapa ňouma, ale z tvých posledních příspěvků začínám nabírat dojmu, že jsi jen tele, které tu situaci prostě nezvládlo :palec: klasická macecha, která žárlí na 4letý dítě a které neposlouchá jak švýcarský hodinky, sama děti nemáš, tak neřikej jak ty bys tamto a jak tohle by u tebe neprošlo a ještě jsi tak trošku hloupá, radovat se nad tím, že se situace vyřešila tak, že děcko jde k babičce 8o no to si to vyřešila!!! Jen si oddálila problém, které stejně za chvíli praskne a dávat děcko k babičce pořád, když ty se umaneš asi taky moc nejde 8o a hlavně by si zasloužil přes čumák partner, ten řeší problémy stejně jako ty, tzn. vůbec!!!Někdy mi už opravdu lezou na nervy všechny ty zvlykající ublížený macechy, to je pořád jeden a ten samej scénář :cert:

Souhlas :kytka:. Mala holka, co zarli a teoreticke reci o tom, jak ona bude vychovavat… :nevim:

Zakladatelko, mas handicap ve vlastni rodine, nevidela jsi spravne vzory a odpovidajici reseni sporu. To, jak se chova tvuj partner by u me neproslo. Ale neproslo by ani tvoje chovani. Co kdyby jste se zacali brat jako „partneri“? On da tobe penize, kdyz je potrebujes a ty ho budes podporovat v jeho peci o syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
28.2.14 11:23

@Cuddy Ono to je jen o komunikaci, vzájemném respektu a budování si opravdových rodinný vztahů a tady mi to jaksi chybí, takže to nevidím na nějaké dlouhotrvající idylické fungování :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
28.2.14 11:25
@Lady Bee píše:
@Cuddy Ono to je jen o komunikaci, vzájemném respektu a budování si opravdových rodinný vztahů a tady mi to jaksi chybí, takže to nevidím na nějaké dlouhotrvající idylické fungování :think:

Jenze napr. toto pomaha odkoukat v rodine, coz zakladatelka nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
28.2.14 11:26
@Petramatka píše:
Tak to dítě neřeš a nevychovávej, ne? Řeknu Ti jak to mám já: manžel má 2 děti z prvního manželství a já třeba vůbec necítím potřebu je jakkoliv vychovávat. Je mi to prostě jedno, jak jedí-nejedí, jak se učí-neučí. Mě je to prostě úplně jedno, co z nich vyroste, takže jim nic nezakazuju a nepřikazuju, když jsou u nás, tak je klidně vezmu na jídlo do restauračky, koupím čokoládu, zahraju s nimi hry na XBOXu a klidně je nechám mluvit sprostě - je mi to úplně šumák, moje děti to nejsou :)
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
2205
28.2.14 11:32

@Cuddy Určitě to pomáhá, ale je to jen určitá část toho, upřímně, kolem mě se také nemotaly žádné ukázkové vztahy a ani ty normální ne, ale sama mám normální fungující vztah, kdy jsme partneři, umíme komunikovat, řešit problémy společně, ono to tak trošku taky souvisí s inteligencí, ne nadarmo se říká vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá :palec: asi jsem byla trošku drsnější, ale trošku mě to rozohnilo :cert: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
28.2.14 11:46

Jo malý se teď šoupnul k babičce, ale toto se děje poprvé, ona ho má jednou za čas a my ho teď měli na jarní prádniny. nevidím na tom nic špatného a ten dnešek aspoň můžem zkusit asi posté s manželem se nějak domluvit. včera jsem mu už řekla svoje, za půl hodiny na to volal tchýni zda chce malého na noc…takže věřím, že snad už konečně se něco vyřeší. jo podle vás jsem hnusná zlá hysterická macecha, ale taky je třeba si uvědomit, že malému jsou 4. kde do jeho dospělosti? a dívat se dalších x let na to jak roste jak kůl v plotě a nechat to tak na to nemám žaludek. jo jsem v něčem přísnější, ale mám 4 mladší sestry, ke každé jsem se chovám stejně, věděli co u mě smí a nesmí a můžu říct, že máme perfektní vztahy. jo malý má u nás čisté věci, ale to máme proboha pokaždé tahat tašku, venku ho převléct a pak až někam jít?? to by si měla uvědomit jeho matka, jenomže té se nic neřekne…dneska o půl 3 jdu malého vyzvednout a pak jdem pro manžela a pak ke tchýni ho odvézt a už se děsím toho, v čem mi ho dá. jak to bude vypadat? já čistě oblečená a on vedle mě malý čuňátko. vím, že ten kluk za to nemůže, hodl jeho matka asi nezná vynález jménem pračka. jsem nejspíš trošku radikál, ale není mi jedno co z něj vyroste a doufám, že manžel dnešek konečně využije k rozmluvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
28.2.14 11:49

@mertas jestli máš radost z toho, že dítě tentokrát šoupnete k babičce, tak to zrovna nesvědčí o tom, že bys to dítě měla ráda a chtěla se mu přiblížit. Spíš mi jenom přijde, že chceš, aby tě poslouchalo, aby všechno dělalo a vypadalo podle tvých představ a ostatní je ti šumák. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
28.2.14 11:55

@mertas Je značný rozdíl mezi sourozenci a vlastními dětmi ;) a to co tu ty říkáš by měl řešit především tvůj manžel a i kdybyste se dneska k něčemu dobrali, tak to stejně dle mého bude fungovat tak na měsíc ;) mě v tom vašem vztahu něco nesedí a i něco chybí, to co dělá vztah vztahem ;) ptž jak říkáš!!! ASI POSTÉ SE NĚJAK DOMLUVIT ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964

@mertas Mozna je to tim, ze mas 4 sestry. Mozna, ze kdyby jsi mela 4 bratry, tak by jsi dokazala pochopit, ze dite neni porad jak ze skatulky. Samozrejme zde nevime, jak moc je spinave. Zda se jedna o tricko s flekem a nebo humusacky spinavou bundu se zazranou spinou. Ale to, ze je dospely ciste obleceny a vedle jde rozumne spinave dite me nijak nepoburuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678

@mertas A to je proboha takový problém vzít čisté oblečení pro tak malé dítě 8o já mám dvě a kamkoliv na dýl jdeme, tak mám pro oba komplet převlečení, člověk nikdy neví, kdy se stane nějaká nehoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí