Výživa Labradora

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9454
21.5.10 12:21

jo a jeste doporucuju panickum od svych stenatek aby „detem“ koupili postroj misto obojku…je to pro vyvoj kostry zdravejsi :wink:
a pak jak uz nekdo napsal pro jeho dobro hlavne spoooooustu lasky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
21.5.10 12:24

myslím že vše podstatné bylo napsáno. jen my dáváme na čištění zubů po granulích (Acana) tvrdý chleba, vždy jen max. jeden krajíc a pes má zuby ve skvělým stavu. Trochu už tam teda zubního kamene má (je mu skoro 10), ale nikdy jsem mu jinak zuby nečistila. když nepočítám občas nějaká „blbost“ ze zverimexu na čištění zubů (cca 1× za rok :mrgreen: )

labrador moc toho ke svému blahu nepotřebuje, pouze jen lidský kontakt a pozornost :wink: a spoustu žrádla… Ne to říkám na odlehčení, je to pes kterýmu se říká chodící žaludek a je to 100% pravda labrador nemyslí na nic jiného než na žrádlo, takže opatrně s nadváhou a nedávat mu bokem moc ostatních pamlsků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
21.5.10 12:25
mikitaa píše:
jo a jeste doporucuju panickum od svych stenatek aby „detem“ koupili postroj misto obojku…je to pro vyvoj kostry zdravejsi :wink:
a pak jak uz nekdo napsal pro jeho dobro hlavne spoooooustu lasky :)

Bože postroj prosím ne!!!
jediné co se na něm pes naučí je být v tahu a to pak s až 40 teletem je k nezvládnutí. nevím co chováš za psy, ale velká plemena na obyčejnou chůzi na vodítku postroj mít nemají!!

tak jsem si to dočetla a možná na neměcké dogy které jsou kldiné povahou mít postroj můžeš, ale na na labradora který je pytel blech ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
21.5.10 12:31

Mikitto promiň, ale když vidím velké plemeno na postroji tak musím kroutit nad páníčkami hlavou… jaký máš rozumný důvod tohle doporučovat novým majitelům?? Mimo miniaturná plemena, kde je opravdu problém že nenadálé trhnutí vodítkem by mohlo být zlomení vazu, nevidím rozumný důvod, proč velké plemeno na tom vodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.5.10 12:32
ditiska píše:
mikitaa píše:
a pak jak uz nekdo napsal pro jeho dobro hlavne spoooooustu lasky :)

Bože postroj prosím ne!!!
jediné co se na něm pes naučí je být v tahu a to pak s až 40 teletem je k nezvládnutí. nevím co chováš za psy, ale velká plemena na obyčejnou chůzi na vodítku postroj mít nemají!!

tak jsem si to dočetla a možná na neměcké dogy které jsou kldiné povahou mít postroj můžeš, ale na na labradora který je pytel blech ne.

Hm, možná postřeh mimo, my měli špice, nějakých 23kg a chodil jen na postroji (kvůli těm chlupům na krku tam prostě žádný obojek nejde dát, hned se z toho vyvlíkne) a netahal, byl naučený pěkně k noze.
Spíš to bude záviset na konkrétním psovi než na plemenu… (neuvažuju husky a tak=))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.5.10 12:32

tezko rict..zase asi kazdemu vyhovuje neco jineho…ver ze 80ti kilova pubertalni doga je taky jako pytel blech..a me prijde na postroji lepe ovladatelny pytel a jeste jsou studie kde je prokazano ze je to lepsi pro krcni pater :nevim: s poslusnosti sem problemy nikdy nemela…ani u jinych plemen ktera mi prosla rukama vzyd na postroji :)

tady zakladatelko vidis ze stejne budes muset vybrat to co bude vyhovovat tobe a tvemu psu…ze se nemuzes jen spolehat na doporuceni ostatnich :wink: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
21.5.10 12:37

Pipet, tak ano důvod jako hustý chlupy beru. Ale to u labradora ani dogy nehrozí :mrgreen:

p.s. na obajsnění. Psa mám velice dobře vycvičeného (13 zkoušek) takže vím o čem mluvím a vedu i cvičák. Takže tomu trochu rozumím. A právě mi příjde na cvičák spousta lidí, že nemůžou své psy zvládnout a příjdou na postroji,A přitom stačí nasadit obojek a naučit psa slovo pomalu a je po problému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
21.5.10 12:37

Já koupila svému štěněti postroj a chovatelka mě hned vynadala, že bude mít nohy vytočené jako buldoček, že kde jsem to viděla, abych dala obojek.

Granule českých výrobců bych moc nedoporučovala (nevím, jestli všechny), ale pro kočky jsme kupovali Purinu Pro Plan, teď jsme zkusili Brit a ony po něm víc zvrací. Takže Fakt Purina Pro Plan, Royal Canin, Hills, Acana, K9, Orijen.. Určitě jsou i další. Zajímavý obchod je www.propejsky.com nebo www.spokojenypes.cz U obou ráda nakupuju. Mají výběr a rozumné ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
21.5.10 12:39
mikitaa píše:
tezko rict..zase asi kazdemu vyhovuje neco jineho…ver ze 80ti kilova pubertalni doga je taky jako pytel blech..a me prijde na postroji lepe ovladatelny pytel a jeste jsou studie kde je prokazano ze je to lepsi pro krcni pater :nevim: s poslusnosti sem problemy nikdy nemela…ani u jinych plemen ktera mi prosla rukama vzyd na postroji :)tady zakladatelko vidis ze stejne budes muset vybrat to co bude vyhovovat tobe a tvemu psu…ze se nemuzes jen spolehat na doporuceni ostatnich :wink: :-)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tak jedna možná „primitivní“ otázka :think: !
Teď jsem se dívala na toto krmení „K-9 Dog Growth Large Breed, 20 kg“, mám k němu ještě něco přikoupit?
Není na tom napsáno PUPPY LARGE, ale podmínky pro naše štěňe, myslím splňuje! :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
21.5.10 12:40
mikitaa píše:
tezko rict..zase asi kazdemu vyhovuje neco jineho…ver ze 80ti kilova pubertalni doga je taky jako pytel blech..a me prijde na postroji lepe ovladatelny pytel a jeste jsou studie kde je prokazano ze je to lepsi pro krcni pater :nevim: s poslusnosti sem problemy nikdy nemela…ani u jinych plemen ktera mi prosla rukama vzyd na postroji :)tady zakladatelko vidis ze stejne budes muset vybrat to co bude vyhovovat tobe a tvemu psu…ze se nemuzes jen spolehat na doporuceni ostatnich :wink: :-)

nevím tyto studie se ke mě nedostali, ale každý kdo chce se psem trochu dělat, tak to nejde na postroji. Ale na běžnou procházku to psovi stačí, ale nejdřív bych psa naučila chodit na obojku a až pak nasadit postroj pro pohodlí psa.

Ale tato diskuze je už o něčem jiném než chtěla vědět zakladatelka. tak už nebudu rušit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
21.5.10 12:44
ditiska píše:
myslím že vše podstatné bylo napsáno. jen my dáváme na čištění zubů po granulích (Acana) tvrdý chleba, vždy jen max. jeden krajíc a pes má zuby ve skvělým stavu. Trochu už tam teda zubního kamene má (je mu skoro 10), ale nikdy jsem mu jinak zuby nečistila. když nepočítám občas nějaká „blbost“ ze zverimexu na čištění zubů (cca 1× za rok :mrgreen: )labrador moc toho ke svému blahu nepotřebuje, pouze jen lidský kontakt a pozornost :wink: a spoustu žrádla… Ne to říkám na odlehčení, je to pes kterýmu se říká chodící žaludek a je to 100% pravda labrador nemyslí na nic jiného než na žrádlo, takže opatrně s nadváhou a nedávat mu bokem moc ostatních pamlsků.

Díky!
S tím žrádlem, naprostá pravda!
Toho našeho mazlíčka by měli angažovat do školek ke stolkům, kde dětičky málo jí!
On by jim ukázal co je apetit :mrgreen: :-P !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.5.10 12:47

emmo: tohle je pro stenata urcene http://www.zbozi.cz/…breed-20-kg/?…
jinak kdyz budes pridavat tu kloubni vyzivu tak rozhodne nic nepokazis :)
a vitaminem C taky nic nepokazis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.5.10 12:53

Susacek, psi chováme přes 20 let a dostávaly všichni kuřecí, hovězí i vepřové kosti a musím říct, že nikdy žádný problém neměly. Je mi líto vašeho psa, že má špatný klouby, ale u retrívrů se to dá i dost předpokládat, pokud si o tomto plemeni něco přečteš, vštšinou i veterinář poradí jak s psím mimčem, čím krmit ať neublížíš.
Co se týče výživy na klouby, každý veterinář radí něco jiného, pokud radu od veterináře tak to musí být už odborník přes daný problém, na klouby jsou výbornu v českém Brodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
21.5.10 13:00
mikitaa píše:
emmo: tohle je pro stenata urcene http://www.zbozi.cz/…breed-20-kg/?…
jinak kdyz budes pridavat tu kloubni vyzivu tak rozhodne nic nepokazis :)
a vitaminem C taky nic nepokazis :)

Tak super, mám to krmivo už v košíku, říkám si, že bych koupila rovnou i ten kloubní preparát!
S jakou značkou nebo typem máte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
21.5.10 13:10

Ahojky!!
doporučuji krmit granulema - superpremium. minimálně do roka a půl granulema pro čtěňata velkých plemen
Osobně dopručuji Purina ProPlan. hodně doporučovaná je Eukanoba, ale mě po tom psi prděli a měli průjem, ale jedna majitelka mého odchovance ji nemůže vynachválit a pejsek ji snáší super - taky prý neprdí:-)) záleží asi na psech, ale momentální stav je u nás dva velký psi a oba jsou na ProPlance dlouho a bez problémů.
Jinak co se výběru granulí týče tak dávat pozor na to, že
na obalu granulí je napsané složení v procentuálním zastoupení, tak jak jsou položky napsané za sebou tak jsou zastoupené v krmení - tedy pokud má zrovna Purina ProPlan na prvním místě napsané Jehnečí maso pak je tam nejvíce jehněčí maso, pak rýže, pak drůbeží bílkoviny…Pokud má Pedigree na prvním místě napsané Obiloviny - což má, tak je tam prostě nejvíce zastoupená soja, pak rýže, pak kukuřice a pak teprve min.procento výrobků živočišného původu!!-tedy ne maso, ale něco co kolem masa prošlo…Pedigree, chappi apod nebrat!!!
vitamínové preparáty-chondro,alavis apod nedoporučuji. pokud se krmí superperimovýma granulema podle návodu tak je spíš kontraproduktivní. V granulích je dávka přesně vypočítaná pro růst štěňat velkých plemen a rozhozením dávky je spíš na škodu, jiná věc je, poku veterinář z nějakého důvodu veterinární přípravky doporučí.
na čištění zubů Pedigree apod bych tolik nedávala, je tam strašných ochucovadel a barviv a může (ale pochopytelně nemusí) vyvolat u citlivějších psů potravinovou alergii.
Jo a pokud je pes mrška a nechce žrát samotné granule - což já se přiznám ani jeden pes u nás nechce a bohužel i štěňata jsem většinou v tomto směru rozmazlila-tak jednoduše do granulí přidávám nějakou ochucovací akci-uvařím králíka, kuře, krůtu, maso a těstoviny nebo rýži (ta je zvlášť dobrá když má pejsek nějaký zažívací problémy což se stát může-sežere venku pár bobků a je to) a do granulek přidám - pozor, jen opravdu malé množství aby to prostě chudinky) neměli tak fádní a rozhodně nepoužívám vývar a maso pak ještě od mastnoty operu ve studené vodě-aby tam nebyly tuky protože tuky už samy o sobě v granulích jsou a předávkování tuků=průůůůjem. No prostě krmím dospělé psi 2× denně a do každé dávky jim přidám dvě velké lžíce směsi rýže+maso.a mlaskaj a jsou spokjený a já mám klid, že maj baštu a zároveň jedí přesně co potřebují.
No a klasika, po jídle klid min. hodinu a malé štěndo krmit cca 4× denně a nedávat piškoty, mléko apod..
Na to čištění zubů se mi tedy osvědčili normální bůvolí kosti-jsou dost tvrdý, že se jim zubky obrousí,ale nejni v nich snad nic moc navíc než kůže.
pa, psím dětem zdar :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný