Vyzvednutí rodného listu na matrice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3230
12.8.16 19:05

@chipsa nemusíš, ale potom se bude dítě bude jmenovat automaticky po Tobě. My jsme tam byli nedávno asi 2 týdny zpátky. Je to souhlas otcovství a dohoda o jméně potom v jednom :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
12.8.16 19:09

My tam byly před porodem aby malej nemel příjmení po mě protože k jménu by to znělo dost vtipně :lol: tak jsme šli určit otcovství před porodem a pak měl malej automaticky jméno po otci. Pak jsme si šli vyzvednout rodný list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101947
12.8.16 19:36

@Mexie Tak by se 3-4 jmenoval po matce, pak by se to změnilo, nepředpokládám, že by to ty 4 dny řešil ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
12.8.16 19:47

@j.a.n.i1 Já nepíšu, že to nejde změnit ;) jen, že bude příjmení automaticky po matce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101947
12.8.16 20:06

@Mexie Tak ono je to takové imaginární… do té doby žádný rodný list nemá, takže vlastně jde jen o to pod jakým jménem si ho zapíší do karty v porodnici. Na RL už bude mít to „správné“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.8.16 21:30

Tak pokud to vezmu prakticky, je lepší prohlášení o otcovství udělat co nejdříve. V případě, že by se s otcem dítěte cokoliv stalo, má matka doklad v ruce a nemusí složitě prokazovat, že právě on byl otcem. A dnešní době byrokracie republikou vládne a než by se ženská dočkala sirotčího důchodu a dědictví pro dítě, bylo by dítko nejspíš už dávno na vysoké. Sorry holky, já jsem prostě realista…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová