Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@TinaMB Tvoje máma se sama musí srovnat s tím, že má dvě dcery, které se o sebe postarají a syna, který je k ničemu. Ona ho tak vychovala
.
Hlavně se nenech zlomit
.
@TinaMB Je dospělej, fyzicky i mentálně zdravej, bez závazků… Ať si začne hoch hledat podnájem. Můžeš se nabídnout, že za něj zacáluješ kauci, pokud si to můžeš dovolit, ale je to prostě jeho život. Jak si ustlal, ať si i lehne.
Tak jsem dočetla celou diskusi a za mě 34 letého lempla, který neumí makat do domu nebrat. Mám v okolí řadu příkladů, že to dopadá prostě blbě. Nic si zakladatelko nevyčítej a do domu si ho neber. Kdyby makal, jako většina lidí, už by měl dávno vlastní bydlení. Vydrž a nenech se vydírat. ![]()
@lauraka
Ukazkova dcera? Kazdy se chova k lidem, jak si zaslouzi…moje matka mi od patnacti nedala ani korunu…za svoje penize jsem vystudovala stredni i vysokou skolu…zatimco moji kamaradi se flakali po venku ci zabavach, tak ja makala po barech abych se uzivila. Ona neni sranda si dotovat bydleni, stravu, osaceni, studium a vse dookola…a pul roku dozadu se mi matka ozvala, ze by chtela na dum novou strechu, jestli bych ji nemohla pujcit 400000,–…a ano…hnala jsem ji svinskym krokem a nestydim se za to!
@Lumenidas tak tohle je ale uplne jina situace, zakladatelka ma s matkou dobry vztah
@Lumenidas píše:
@lauraka
Ukazkova dcera? Kazdy se chova k lidem, jak si zaslouzi…moje matka mi od patnacti nedala ani korunu…za svoje penize jsem vystudovala stredni i vysokou skolu…zatimco moji kamaradi se flakali po venku ci zabavach, tak ja makala po barech abych se uzivila. Ona neni sranda si dotovat bydleni, stravu, osaceni, studium a vse dookola…a pul roku dozadu se mi matka ozvala, ze by chtela na dum novou strechu, jestli bych ji nemohla pujcit 400000,–…a ano…hnala jsem ji svinskym krokem a nestydim se za to!
No já koukám jak jsi úžasná. a asi máte dům jako hrad. Střecha skoro za půl mega Hmm
@lauraka
Ok, ale vycitky a prosby o to aby brazra k sobe vzala…s tim bych ji poslala do pr…a bez vycitek. Je dospely, dostal skoro mega a ma dve zdrave ruce…,at se zacne otacet, kdyz chce zit…
Vymluvila bych se na kamarádku. kdyby ses měla nechat pod tlakem zlomit, tak raději varianta ať tvoje máma přenechá byt synovi a jde bydlet k tobě ona…dočasně - než si něco najde ![]()
@buřty-s-cibulí
Popravde, ja absolutne pochybuji, ze ty penize chtela vyuzit na strechu…to byla jeji verze na co a proc chce pucit penize. Potom co se zachovala, jak se zachovala, ze vlastni deti vymenila za ciziho chlapa, tak bych ji nepujcila ani tisicovku…
@Lumenidas Jinak jsi fakt dobra, ze jsi tohle dala, pred takovyma smekam, respekt
No a strecha za skoro pul mega me taky prekvapila, to musi byt nejaky palac ![]()
@TinaMB chápu, že ti je líto mamky, ale neříkalas, že ti řekla, že lituje, že ti ten dům dala? A jak říkají všichni, je dospělý, tak ať si najde třeba podnájem. určitě se nenech zviklat. Už jen ta jeho drzost - nemusí tě a ani tě hezky nepoprosil. jestli bys neměla lepší to prodat a jít pořídit si něco bez té rodinné minulosti.
@barca.dablik píše:
@TinaMB chápu, že ti je líto mamky, ale neříkalas, že ti řekla, že lituje, že ti ten dům dala? A jak říkají všichni, je dospělý, tak ať si najde třeba podnájem. určitě se nenech zviklat. Už jen ta jeho drzost - nemusí tě a ani tě hezky nepoprosil.jestli bys neměla lepší to prodat a jít pořídit si něco bez té rodinné minulosti.
Ale PROČ jako?? Je jen její věc, co s domem udělá, koho si tam nastěhuje apod. Dala za něj prachy, vydělala na veškerý opravy, normálně ho koupila, vyplatila sourozence. Hov.no jí do toho bude kecat někdo takovej…
(myslím bráchu zakladatelky)
@barca.dablik píše:
@TinaMB chápu, že ti je líto mamky, ale neříkalas, že ti řekla, že lituje, že ti ten dům dala? A jak říkají všichni, je dospělý, tak ať si najde třeba podnájem. určitě se nenech zviklat. Už jen ta jeho drzost - nemusí tě a ani tě hezky nepoprosil. jestli bys neměla lepší to prodat a jít pořídit si něco bez té rodinné minulosti.
není důvod - dům je řádně vyplacený všem členům, nově rekonstruovaný.. už to není dům rodiny, ale její..
navíc mamka byla vyplacená též, čili jí nic nedala, ale prodala ![]()
Osobně si myslím, že se zakladatelky maminka bude trápit tak jako tak. Mně by totiž nejvíc vadilo, že jsem vychovala z dítěte lempla - nemakačenka. A vidím i v okolí, že to je ta věc, co rodiče trápí nejvíc, tak hledají zástupné řešení, i když sami vědí, že to není dlouhodobé a efektivní řešení.