Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Martinik to asi těžko když nepracuje, proto by ostatní chtěli aby ho vzala k sobě a živila ho. Ona i garsonka stojí docela dost ![]()
@Cuddy píše:
@terinka4444 Je to zpusob reseni. Byt sama bez rodiny v dvougeneracnim dome a ten udrzovat je pomerne nakladne, radeji bych byla v mensim dome, kde by se rodina necitila, ze ma pravo bydlet, protoze je to jejich rodny dum. A pokud je dum opraveny, bude mit vetsi cenu nez mensi novostavba. Porizeni bytu z rozdilu by mne prislo jako rozumna investice pro me, bez ohledu na bratra. A jelikoz by mne take rvalo srdce, kdyz by se mamka trapila, tak bych bratrovi byt poskytla, dokud bych ho sama nepotrebovala. Nedelala bych to absolutne kvuli bratrovi, ale kvuli sobe a mamce.Ze zakladatelky citim, ze driv nebo pozdeji stejne podlehne.
oni byli vyplaceni, kdyby je nevyplatila ona, koupil by ten dům někdo jiný, opravila ho, dům je zatížen půjčkou, pokud tohle maminka nevidí, bohužel, není to žádné řešení ku prospěchu zakladatelky, jen ku prospěchu jiných.
@TinaMB máš doloženo, že jsi po darování domu sourozence (tedy hlavně bratra) vyplatila? aby se ti nestalo, že ještě časem bude problém při vypořádávání dědictví po tvé mámě.
jinak samozřejmě bratra domů nebrat, tvůj pud sebezáchovy ti radí naprosto správně.
@terinka4444 A jak vime, ze byl vyplacen adekvatne? hmmm..treba me mamy sestra nabizela odkup domu za smesnou castku a takovych pripadu je vic, ja tohle vyplaceni v rodine povazuji za nestastne, protoze na tom dost casto nejaka strana trati…
@terinka4444 To zalezi, jak je clovek odolny proti trapeni se jinych, konkretne sve mamky. Pokud by me to hodne ovlivnovalo zivot, tak by navrzene reseni bylo predevsim resenim pro me. Jsou lide, kteri si reknou, ze bratr si za vse muze sam a mamka nema co narikat, nebo at si smutni, jeji problem, ne muj. Pro me by smutneni mamky bohuzel bylo mym problemem a proto bych ho resila. Ale ne na ukor sveho klidu v zivote ci majetku.
@TinaMB píše:
Aha. Takže dům mám prodat a postavit si menší? A kde budu mezitím bydlet? Navíc je na něm hypotéka. Jednou už jsem ho vyplatila, tak to mám udělat podruhé? A za 10 let třeba potřetí?
Taky jsem moc tuhle radu nepochopila ![]()
@Ellusa Aha takze jestli mel dum velkou hodnotu a zakladatelka mu vyplatila sotva tretinu jeho podilu, tak je to v poradku? hmmm, zajimave…
@TinaMB Bože díky, že jsem jedináček a nemusím řešit tyhle věci. Zakladatelko, musí to být hrozný, ale vydrž a bratra k sobě neber. Znám rodinu, kde dům dostaly děti dcera bratra vyplatila, on se ztratil, prachy rozčundral, nic mu nezbylo a teď jen chodí a brečí, jak jsou na něj všichni zlý, jak ho okradli atd.. Nevím jak bych reagovala, ale bratra bych do baráku určitě nebrala, možná bych řekla mamce ať jde ke mne ona a jemu přenechá garzonku
(Pokud je z toho tak špatná)-taky možnost i když bych ji teda jako „výhru“ taky nebrala. ![]()
@lauraka píše:
@terinka4444 A jak vime, ze byl vyplacen adekvatne? hmmm..treba me mamy sestra nabizela odkup domu za smesnou castku a takovych pripadu je vic, ja tohle vyplaceni v rodine povazuji za nestastne, protoze na tom dost casto nejaka strana trati…
bože můj, ty na něčem ujíždíš, že? Byl před lety vyplacen dle dohody, dům je její, nemá k němu žádnou povinnost, absolutně nic a už vůbec ne pod citovým nátlakem.
@Ellusa píše:
Mě třeba zaráží, že potřebuje pokoj, kam se na 3/4 dne zavřel a byl sám - normální člověk bez rodiny potřebuje max. tak postel, kde se vyspí, koupelnu a kuchyň, kde si udělá něco na jídlo, protože 3/4 dne tráví v práci.
Jenže tento bratr není většinu dne v práci a ještě potřebuje pokoj, protože se s jinými nesnese. Něco je špatně, ale rozhodně ne na straně zakladatelky, jak se jí tu někdo snaží podsouvat
![]()
@lauraka Tak zase neprehanej, jedna se o dum na vesnici, ne o dum v prominentni ctvrti Prahy. Zakladatelka vyplatila podil bratrovi, sestre, svuj si nechala a mamka ji jeji cast dala. Takze 4×800tis je 3,2mil, to u domu na vesnici pred rekonstrukci bude odpovidajici cena. Tady jde opravdu jen o soucit zakladatelky s mamkou, s bratrem by ho nemel asi nikdo.
@Cuddy píše:
@terinka4444 To zalezi, jak je clovek odolny proti trapeni se jinych, konkretne sve mamky. Pokud by me to hodne ovlivnovalo zivot, tak by navrzene reseni bylo predevsim resenim pro me. Jsou lide, kteri si reknou, ze bratr si za vse muze sam a mamka nema co narikat, nebo at si smutni, jeji problem, ne muj. Pro me by smutneni mamky bohuzel bylo mym problemem a proto bych ho resila. Ale ne na ukor sveho klidu v zivote ci majetku.
no tak ještě může mamka k zakladatelce do baráku a jemu nechat svojí garsonku, pokud má potřebu zachraňovat syna lempla, tak na své triko a své nepohodlí, ne že všichni jsou v klídku a ona si toho odpora sprostýho nakvartýruje do baráku. Tak ať se vzdá maminka svého vytouženého bytečku a jde k zakladatelce. Nevidím důvod, proč by měla být citově rodinou vydírána a ještě jim na to přistupovat. A ještě ho prosit, ať k ní jde zadarmo bydlet. To je prostě úplně směšné.
@lauraka píše:
@Ellusa Aha takze jestli mel dum velkou hodnotu a zakladatelka mu vyplatila sotva tretinu jeho podilu, tak je to v poradku? hmmm, zajimave…
Počkej, ty víš, kolik měl ten dům hodnotu, a že brácha dostal méně? ![]()
To tu někde zaznělo?
Já asi teda dodnes žiju v bludu, že před rozdělením majetku (domu) se dělá odhad a rozdělí se rovným dílem. Nebo ne??
@lauraka píše:
Predpokladam, ze kdyby zakladatelka chtela sourozence obrat, tak pokud oba maji zdravy rozum, tak by na nejake smesne vyplaceni nepristoupili. A vyplaceni se dela z odhadni ceny, ne ze si zakladatelka nastreli tobe dam tolik a tobe tolik.
Diskusi o setreni zaplevelis a tady pises taky nesmysly… ![]()