Vzít bratra zpět domů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
25.3.16 16:50
@lauraka píše:
@Ellusa Aha takze jestli mel dum velkou hodnotu a zakladatelka mu vyplatila sotva tretinu jeho podilu, tak je to v poradku? hmmm, zajimave…

Predpokladam, ze kdyby zakladatelka chtela sourozence obrat, tak pokud oba maji zdravy rozum, tak by na nejake smesne vyplaceni nepristoupili. A vyplaceni se dela z odhadni ceny, ne ze si zakladatelka nastreli tobe dam tolik a tobe tolik.

Diskusi o setreni zaplevelis a tady pises taky nesmysly… :roll:

• Citovat
  • Upravit
2839
25.3.16 16:51

@Ellusa Ano, dela se odhad..ale to je nesmerodatny, taky jsme ho meli a teta hned, ze se to za tu cenu neproda, ze tam nikdo nepujde a bla bla bla..takovych pripadu je, kdy na tom nektere ditko trati…

Vyderacka? Proto ze mam rada mamu a nenechala bych ji v nesnazich? No to fakt nenechala. Ja bych se nechtela trapit, kazilo by mi to zivot, udelala bych cokoliv, aby mama byla v pohode. neznam vase matky, ale moji mamu by tohle ranilo strasne moc, je dost citliva, neprenesla by pres srdce, ze ze syna je bezdomovec, utrapila by se a ja z ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.3.16 16:51
@Ellusa píše:
Vím, že nepracuje… to byla spíš taková k zamyšlení právě pro ty některé 8). Já nemít práci, nemít kde bydlet, sklapnu podpatky a jsem vděčná za každou nabídku pomoci, a ne že si ještě vynucuji, jsem hulvát, práci si nehledám atd. :roll: :roll:

Já vím, že víš, to měl být dodatek k tomu zamyšlení ;)
Jsem jako v Jiříkově vidění z tohoto, je to smutný příběh..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.3.16 16:54
@lauraka píše:
@Ellusa Ano, dela se odhad..ale to je nesmerodatny, taky jsme ho meli a teta hned, ze se to za tu cenu neproda, ze tam nikdo nepujde a bla bla bla..takovych pripadu je, kdy na tom nektere ditko trati…Vyderacka? Proto ze mam rada mamu a nenechala bych ji v nesnazich? No to fakt nenechala. Ja bych se nechtela trapit, kazilo by mi to zivot, udelala bych cokoliv, aby mama byla v pohode. neznam vase matky, ale moji mamu by tohle ranilo strasne moc, je dost citliva, neprenesla by pres srdce, ze ze syna je bezdomovec, utrapila by se a ja z ni.

Z toho, co zakladatelka psala, je její mamka myslím dostatečně v obraze. Nemyslím, že by se vše muselo házet na zakladatelku. Jediný vinný touto situací je tu bratr a mamka si to nejspíš dobře uvědomuje. Ty řeči o utrápení a hrobu jsou vyděračské až běda, to se na mě nezlob :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
25.3.16 16:54
@terinka4444 píše:
no tak ještě může mamka k zakladatelce do baráku a jemu nechat svojí garsonku, pokud má potřebu zachraňovat syna lempla, tak na své triko a své nepohodlí, ne že všichni jsou v klídku a ona si toho odpora sprostýho nakvartýruje do baráku. Tak ať se vzdá maminka svého vytouženého bytečku a jde k zakladatelce. Nevidím důvod, proč by měla být citově rodinou vydírána a ještě jim na to přistupovat. A ještě ho prosit, ať k ní jde zadarmo bydlet. To je prostě úplně směšné.

To zakladatelka psala, ze nejde, ze by se mamka z vesnice nedostala do prace. Ja bych bratra take nakopala, opravdu by mne slo jen o to, jak zvladnout v sobe to, ze se mamka trapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
25.3.16 16:57
@lauraka píše:
@Ellusa Ano, dela se odhad..ale to je nesmerodatny, taky jsme ho meli a teta hned, ze se to za tu cenu neproda, ze tam nikdo nepujde a bla bla bla..takovych pripadu je, kdy na tom nektere ditko trati…

Máňa taky říkala, že to není směroplatný :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Predpokladam, ze s vyplacenim souhlasil, prachy shrabnul a rozfofroval a ted hulaka, ze ho nekdo okradl, protoze rekonstrukci barak samozrejme nabyl na hodnote…

• Citovat
  • Upravit
33005
25.3.16 16:58

@lauraka A tvoje děti a partner by Ti za to samaritanstvi jistě zatleskly.
Bych te pak chtěla vidět, jak by jsi šťastná az do smrti žila pod jednou střechou s nemakacenkem, za kterého by jsi vše calovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
25.3.16 16:59

@Hanka1 Tak clovek v nouzi shrabne cokoliv, dost lidi toho i zneuziva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.3.16 17:01
@lauraka píše:

to už je moc, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
25.3.16 17:03
@lauraka píše:

Precti si poradne uvodni prispevek zakladatelky - vse ke spokojenosti vsech, takze bratr v nouzi nebyl a s vyplacenim souhlasil.

• Citovat
  • Upravit
2839
25.3.16 17:09

@Hanka1 Tak clovek ktery nikdy nepracoval, nikdy nevidel takove penize, ten je schopny souhlasit se vsim v dany moment ze :-) No jeho chyba, ano. Na druhou stranu mi to prijde podle nekoho nevyplatit adekvatne. Nerikam, ze to tak muselo byt, jenom poukazuji na to, ze tady vetsina vidi tech uzasnych 800 000 kc, ktere dostal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
25.3.16 17:18
@lauraka píše:
@Hanka1 Tak clovek ktery nikdy nepracoval, nikdy nevidel takove penize, ten je schopny souhlasit se vsim v dany moment ze :-) No jeho chyba, ano. Na druhou stranu mi to prijde podle nekoho nevyplatit adekvatne. Nerikam, ze to tak muselo byt, jenom poukazuji na to, ze tady vetsina vidi tech uzasnych 800 000 kc, ktere dostal…

A kolik si myslíš, že barák před rekonstrukcí na vesnici má cenu? 5 mega? :nevim:
Jak už tu někdo psal 4*800tis. máš 3,2 mega což se tak ceny baráků na vesnici pohybují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
25.3.16 17:18

@lauraka Jenze tech 800tis je 1/3 nebo 1/4 jeho podilu na dome. To by doupresnila zakladatelka, jak se k teto castce doslo, ale na prvni pohled to nevypada jako neco extra nevyhodneho. Bratr nevlastnil cely dum, takze na jeho podil holt nepripada zavratna castka. Tady bych problem nehledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
25.3.16 17:21
@navy blue píše:
@TinaMB máš doloženo, že jsi po darování domu sourozence (tedy hlavně bratra) vyplatila? aby se ti nestalo, že ještě časem bude problém při vypořádávání dědictví po tvé mámě.
jinak samozřejmě bratra domů nebrat, tvůj pud sebezáchovy ti radí naprosto správně.

Ano, darovací smlouva a poslala jsem všem peníze na účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
25.3.16 17:25
@Ellusa píše:
A je to tvoje věc? Není.

Byla to 1/4 odhadní ceny domu: 3 sourozenci a máma.
Mamka byla jediným majitelem, za tu svou čtvrtinu si koupila byt. Sestra i bratr dostali každý 1/4 a mě zůstal dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová